Kursstart

Nollningen är över och allvaret började idag. På något sätt känns det lite tomt att inte vara omgiven av trevliga människor hela dagarna och aldrig ha tid för sig själv. Jag saknar det inte direkt, men det var roligt. I vart fall, min kurs satte igång idag. Verkar vara en bra lärare som vi har nu. Den andra som vi ska ha senare verkade lite skum. Kursen i sig kommer garanterat att bli intressant. Det svåra blir att inte dömma olika religioner och personer som utövar dem. Fastän jag tycker att det är fel att t ex stena någon till döds så är inte min uppgift att säga vad jag tycker om det. Jag ska bara förstå varför de gör så.

Efter föreläsningen stack jag in en snabbis till stan. Pengarna på mobilen började ta slut så det var lika bra att fylla på. Skulle ändå till biblioteket och se om mina böcker till religionen kommit. Det hade de tydligen inte. Jag visste inte att man skulle få reda på när böckerna kommit så tyckte det var lika bra att åka in och kolla. Det har nästan gått två veckor nu sedan jag reserverade dem. Men som sagt, får dem inte än. Den ena boken tror jag kommer nästa vecka, medan den andra dröjer.

Måste införskaffa resten av kurslitteraturen på internet. Jobbigt!!

Nollepub

Ikväll är det nollepub igen. Egentligen skulle vi komma nyktra dit, men hur kul är det? Därför börjar miniförfesten redan nu med mig själv. Snart kommer Martina också hit och eventuellt Maria. Vinet jag dricker är inget vidare, Gredos på tetrapack, men billigt var det. Som sagt det är ändå ingen lyxmiddag i antågande. Hoppas på ordentlig fest ikväll. Jag vill dansa loss!! NU!!

Tack för kommentaren om min katt Angelica! =)

Och dessa rader som kommer här tillägnas Martina:

Pilla inte någon utav stabmedlemmarna i håret.

Fråga inte straffmästaren var hon bor och hur gammal hon är.

Viktigast! Hångla inte med någon!


Haha, vi kommer att få det superkul ikväll, eller hur? =)


Gyckel

Glömde skriva en sak innan. Imorgon är det Gyckel på amfiteatern på Linehed, så om någon har lust att kolla så är de välkomna. Jag vet inte tiden än, men den som är intresserad kan ju höra av sig. Vårt gyckel består av en dans till turkisk musik och den är ganska flippad. Sen har vi en liten hemlig "omstart". Berättar mer imorgon.

Nollning dag 5

Idag har varit den tråkigaste dagen hittills i nollningen, men ändå har det varit kul. Sjukt eller skummt... Vi fick gå hem tidigare som vissa säkert fattat med tanke på tiden som detta inlägg publiceras. Spelade krocket med hemmagjorda redskap och kräftfotboll. Krocketen var rätt seg och jag är inget fan av kräftfotboll, speciellt inte på en äng där man riskerar att sätta händerna i hundskit.

Annars har vi grillat lite och så också. Som sagt en ganska slö dag där alla var sega och trötta. Övertrötthet var ganska vanligt. Hoppas jag slipper vakna med träningsvärk i magen imorgon efter att ha skrattat en massa den här senaste tiden. Har haft träningsvärk varenda kväll i någon muskel. Det är helt sjukt hur mycket motion man får utav det här. Innan nollningen började var jag ororlig för att jag inte skulle hinna träna, men det behöver jag knappast bry mig om längre.

Gäsp, gäsp, börjar bli trött nu igen. Blir lätt så när man slappnar av och lugnar ner sig. Ska kolla lite i andras bloggar och äta en yoggi. Sen tror jag att Rickard kommer hem så då tänker jag umgås lite med honom också. Sen tror jag att sängen väntar på mig. Zzz...

Nollningen dag 4

Igår var det återigen lekar på Linehed. Hoppa säck, gå slalom med bindel för ögonen, dra ett rep igenom allas kläder och en typ av att få ner en penna i en flaska stod på schemat. Det sista innebar att man istället för en penna knöt en tampong "runt midjan". Sedan skulle man få ner tampongen i flaskan så att flaskan fastnade. Sedan skulle man gå tillbaka med flaskan till startpunkten. Där var man tvungen att dricka ur flaskan innan nästa fick fortsätta. Jag tappade min flaska två gånger. Var tvungen att göra om, men vi vann ändå!!

Jag var först i leken där man skulle gå slalom. Mina nollekompisar skulle ropa höger, vänster till mig men jag hörde ingenting eftersom lärarprogrammet stod och skrek så mycket. Gick in i tre flaskor (istället för koner) och var då tvungen att dricka ur dessa innan jag fick fortsätta. Kan säga att jag var ganska blöt och klistrig efteråt. Sen var det lärarnas tur att gå slalom. Givetvis var vi sugna på att hämnas och det gjorde vi. Deras första tjej som skulle gå blev helt förvirrad. Tyckte faktiskt lite synd om henne, men de var så jävliga mot oss att det ur ett gruppperspektiv inte var mer än rättvist. Det var en annan tjej ur lärarprogrammet som blev jättesur för att tjejen som gick inte hörde och sa till henne att "lyssna för helvete" och liknande. Och den sura ska bli lärare. Hur ska hon kunna motverka mobbing när hon tillämpar det själv? Så som hon betedde sig kan man bara säga att hon tryckte ner folk. Trots en del skit så hade vi kul ändå vilket också var huvudsaken.

På eftermiddagen var det ett möte i gympasalen där de informerade oss om vad det finns för aktiviteter på fritiden när man läser på högskolan. Var ganska bra att få veta, men samtididgt rätt tjatigt. Vissa var dåligt förberedda eller nervösa dessutom så man hörde knappt vad de sa för att de pratade så snabbt. Man kan lika gärna kolla på internet själv.

På kvällen satt vi i Norre katts park en stund och spelade spelet "med andra ord". Trevlig och mysig avslutning på dagen. Vi fick sluta tidigt för att orka med resten av veckan. Från och med idag är nollningen schemalagd fram till tolv på kvällen. Jag var skittrött igår vid nio. Hur ska det då bli idag vid tolv? Aja, får ta det problemet när det kommer. Ser fram emot en rolig dag och nollepuben som är imorgon. Lär bli lite mer fest då.

Nollningen dag 3

Idag var det stranddag. Alla nollor och staber var på Östra stranden för att leka och bygga sandslott. Vi vann ballongtävlingen som gick ut på att blöta ner andra lagets straffmästare så mycket som möjligt. Jag tror vi vann på spex. Vår egna straffmästare var inte så glad i vart fall. Hon fick en hård ballong i huvudet. Stackars Von Tease. Vårt sandslott blev fint det med. Vi byggde tre pyramider i en triangel för att symbolisera vår symbol, d v s en triangel. Sen satte vi i nypon och gula blommor för att visa våra färger.

När vi kom tillbaka från stranden fick vi en kort matpaus. Klockan fem drog det igång igen. Vi satt fem stycken på faryget och började skriva en låt till melodifestivalen som är på onsdag. Hade riktigt kul och vi fick ihop det rätt bra, fast den är inte klar än. Ska bli kul att framföra den på amfi.

Efter ungefär två timmar skulle vi vara med i frispelet, en liten tävling som innehöll fem stationer. Sjukt nog så gick vi vilse eftersom kartan var så skummt ritad. Fast det fick vi givetvis skit för sen ändå, att det skulle ha varit vårt fel att vi fick fel. Vi fick bland annat sparka stövlar och försöka träffa en flaska, illustrera en olycka och dra ett rep igenom kläderna. Frieriet vann, alltså vi vann. Hela kvällen var riktigt kul. Synd att vår straffmästare var så arg bara. Hon ska straffa oss imorgon för att vi inte lyckades träffa flaskan med stöveln varje gång vi sparkade iväg den och för att vi gick vilse. Sen var hon sur för att hon inte hade fått se vårt jätteroliga spex också. Problemet vara bara att vi kom på det precis innan station två och hon hade hand om station ett.

Måste bara tillägga att Kexets (vår sjukvårdare) dans är bäst!! Finns det något roligare sätt att börja en morgon på än med Karamelldansen?

Nollningen dag 2

Dag 2 inleddes med invigning av nollningen på amfiteatern på Linehed. Vi som tillhör Frieriet skrek och sjöng högst och bäst av alla (därmed inte sagt att det var vackrast :P). Själva invigningen var mest information och Kulturkungsflumm. Kulturkungen ska vara den högsta och mest ärade personen som medverkar i hela nollningen men han ser bara ut som ett flummigt fyllo. Ingen hör vad han säger när han pratar och ingen verkar tycka att han är kul. Det enda folk gör är att fjäska för honom för att få poäng.

Efter invigningen stack jag och Martina in till stan för att fixa lite ärenden. Jag skulle till banken p g a mitt bankomatkort (läs tidigare blogg), men först så provade jag det i bankomaten och då fungerade det igen. Jag hade tydligen pengar på kontot men när jag försökte ta ut pengar så ville jag ta ut mer än vad som fanns på kontot. Det var därför det inte fungerade. Sen stack vi till biblioteket så att jag kunde låna lite kurslitteratur. Jag fick två böcker reserverade och en med mig hem. Glad och nöjd med det eftersom det ändå är en hel del böcker till som jag kommer att behöva.

När vi skulle cykla hem från stan började det givetvis ösregna, så när vi kom till Rickard var vi lagom blöta. Hos Rickard lagade vi mat och efter det var det dags för brännboll mot U. Vi gillar inte U. Det har Kexet lärt oss. Traditionen säger att man inte gillar U:are. Man kan jämföra det med hur det var på gymnasiet mellan Natur och Miljö. Den "Kärleken" minns väl alla?

I alla fall. Vårt lag i brännbollen bestod av nästan enbart tjejer medan U nästan bara var killar. Gissa vem som trots det var bäst poängmässigt? Men eftersom dessa nollningsarangemang inte fungerar som vanligt så vann U på sitt spex. Fan...

På kvällen var det nya tävlingar i idrottshallen. Var verkligen jättekul!! Det fanns sex stationer och man var åtta i varje lag. Vi vet än så länge inte hur det gick för oss eftersom all poäng sammanställs i slutet av nollningen. Men jag tror det gick bra för oss. Det kändes så.  Efter tävlingarna gick vi till Fartyget, vår samlingslokal. Finns en låt om det som säkert många känner till. Jag vet tyvärr inte vad den heter. På Fartyget blev det lite Lambo och en kapsyllek (minns återigen inte namnet). Kul hade vi i vart fall. Synd bara att boten inte är lite starkare.


Nolllning dag 1

Stan hanns inte med igår. Nollningen slutade inte förrän 20.20 och då var jag både för trött och klockan för mycket. Jag har inte varit så extremt trött på väldigt länge. Tror det var alla nya intryck som gjorde det. Dagen började i vart fall med att vår "mamma" och sjukvårdare visade oss skolan. Sen gick vi till en sal där vi skulle göra ett test i svenska. Skitsvårt var det, en massa ordklassfrågor och sånt. Klarade man inte testet var man tvungen att ha stödundervisning i ett år. Hon som gav oss testet var en sur sak. Sa att vi inte skulle gå på kårpuben och sånt. Då klarar man inte skolan.

Men när tiden nästan var ute så kom det in fler overallmänniskor. Det var då jag fattade att testet och de inte var på riktigt. Lite pinsamt, speciellt eftersom jag tog det på så stort allvar (men vem tusan vill ha stödundervisning). När vi träffat vår stab var det dags att göra trianglar att ha i pannan. Istället för namnskyltar kan man säga. Fast det ser mest ut som att folk var väjningsplikt mot en. Resten av dagen ägnades åt olika lekar. Vi sjöng mycket och för det mesta var det kul, men emellanåt blev det lite lamt.

Fan också, nu började det att regna. Vi som ska ut nu igen. Om tjugo minuter är det dags för dag två. Inte kul om vi måste vara inne hela dagen. Allt är så begränsat då. Får hoppas på att det slutar innan jag ska gå. Nepp, ska borsta tänderna nu och dansa soldans. :P

Nollningen börjar!

Nu är det äntligen dags! Nollningen börjar om en och en halv timme. Känns lite nervöst men mest kul. Skönt att du också ska gå dit Martina! Annars hade jag nog varit ännu nervösare. Nä, så farligt är det inte, det är bara lite pirrigt varje gång det händer något helt nytt. Påminner lite om att börja gymnasiet, vilket de nya ettorna gör idag. Jag minns hur det var för tre år sedan. Saknar det faktiskt lite. Det trodde jag inte att jag skulle göra, men när jag vaknade idag så kändes det faktiskt lite tomt. Som att något fattades.

Ullared var trevligt igår. Köpte mindre än vanligt (jag borde få pris för det). Men när vi kom till kassan och jag skulle betala så fungerade inte mitt kort som jag skulle betala med. Jag fick betala med de kontanter jag hade, men de räckte bara till ungefär en tredjedel så farfar fick lägga ut så länge med sina kontanter. Han hade inte sitt kort med sig så sen blev det jobbigt när han skulle betala för sig själv. Jag sprang iväg för att ta ut pengar ur bankomaten men det gick inte utan stod bara att täckning saknas. Så jag fick springa tillbaka och säga att det inte gick. Som tur var lyckades vi precis skrapa ihop pengar så att det räckte till allt. Jag är glad att jag inte köpte en pryl till! Då hade det inte räckt.

Så nu är alltså mitt bankomatkort sönder eller något. Det fungerar i vart fall inte. Krångel i onödan. Måste ju till banken och fixa det så fort som möjligt. Annars kommer jag ju inte åt mina pengar. Jag får nog ta en vända till stan senare idag. Tänkte försöka låna en del kurslitteratur på biblioteket också om den finns. Det går inte att köpa allt. Skulle ju bli svindyrt.

Ullared idag

Det blev den andra datorn vi hittade på internet. Vi beställde den igår kväll så snart har jag äntligen min laptop. Det kommer att kosta, men det får det vara värt. Ska köpa lite tillbehör sen också så det kommer att gå ännu mer pengar. Tur att jag jobbat lite i sommar, annars hade jag aldrig haft råd.

Om ungefär två timmar ska jag åka till Ullared med min farfar. Får hoppas att han inte blir alltför uttråkad. Jag ska försöka skynda mig lite, men det kommer ändå att ta några timmar. Ska mest köpa nyttiga och nödvändiga saker i stil med tvål och schampo, men lite annat blir det garanterat. Jag kan inte låta bli när allt är så billigt.

Sista stranddagen?

Jag tror inte det blir den dator Rickard hade hittat. Vi hittade en annan som verkade vara lika bra men något billigare. I eftermiddag ska vi antagligen åka iväg och kolla lite i affärer istället. Kan vara bra att se storlekar och sådant live. Tycker det är svårt att veta vad som är bra och vad som inte är det. Jag kan verkligen ingenting om datorer.

Snart blir det stranden. Väntar på att mamma ska hämta upp mig. Idag är kanske sista soliga och varma dagen som man kan åka till stranden i år. Då måste man passa på. Sen får man ju vänta i tio månader på varmare och finare väder igen. Eller det är inte säkert. Om klimatet bestämmer sig för att spåra ur helt kanske vi får Hawai-klimat här i jul. Man kan inte lita på att det ska bli som det alltid varit. Titta bara på hur mycket varmare det blivit varje vinter de närmsta åren och hur snö blir allt sällsyntare.

Ny dator snart?

Rickard har hittat en dator åt mig säger han. Men det är ett erbjudande som bara gäller till på onsdag så det gäller att tänka snabbt. Han kommer snart hit och ska visa mig. Får se om det är intressant, men det verkar så. Lite spännande. Bara jag hinner få min lön innan den måste betalas.

Riktigt rolig kväll på Mårtensson

Kvällen igår var riktigt kul, som alla andra kvällar på Mårtensson. Först var det förfest hemma hos Soffan. Vi var fem tjejer som hade riktigt kul och tog flumbilder. Martina och Annie var nyktra, men vi andra drack. Konstigt nog var det ändå Martina som rev ner en eller två lampor. Den ena ramlade ut genom fönstret och den andra gick sönder, men stod kvar. Men det är sånt som händer. Ingen större skada skedd.

Vid elvatiden åkte vi in till stan med Martina som körde. Tack för skjutsen in! Jag och Annie mötte Åsa vid Österskans för att sedan gå till Mårtensson tillsammans. Kön var kort så det gick snabbt att komma in. Tur att vi var där så tidigt för den blev längre senare. Hatar att stå i trånga köer så att man knappt kan andas så det var väldigt skönt att slippa det. Väl inne på Mårtensson var det dansgolvet som gällde. Schlagergolvet hade inte öppnat ännu så vi fick roa oss på det andra. Funkade det med, fast schlagergolvet är roligare.

Mesta tiden var vi och dansade, även om det blev en hel del prat vid fontänen utanför också. Soffan och Fia försvann hela tiden så jag och Åsa fick roa oss själva. Kul det med, men hade varit kul att se er två också lite mer. Martina och Annie mådde dåligt så de stack hem ganska tidigt, tyvärr. Men det tar vi igen nästa gång.

Det var en riktig äckel"gubbe" där igår. När jag och Åsa satt vid fontänen kom en man i trettiofemårsåldern fram och började babbla en massa. Han stank rök och var jäkligt full. Vi ville bara där ifrån så när Nikola satte sig på samma bänk som oss stack vi. Tack för den räddningen!

När klockan började närma sig tre så hittade vi Fia och Soffan igen. De undrade om vi skulle med på efterfest, men vi ville hem så vi skippade det. Hälsade i vart fall på Basshunter för första gången. Verkar vara en trevlig kille. Vi skulle i vart fall hem. Först tänkte vi tagit taxi, men det är så dyrt även om man delar på priset. Så istället frågade jag Krille lite snällt om de hade någon chaufför som skulle köra dem till Laholm och om vi skulle kunna få åka med. Inte åka med till Laholm då, utan skjuts hem. Det fick vi. Så tack för skjutsen hem! Jättesnällt att vi slapp betala dessutom!

Det enda jobbiga med att komma hem var när Ragge skulle ha mat. Han ställde sig bredvid kön till pastavagnen så det blev aldrig hans tur. Med andra ord fick vi vänta ganska länge innan han dessutom hade ätit klart. Han kunde inte skynda sig heller för då kunde han få magsår. Visst, man ska inte stressa med maten, men han kunde ju väntat med att äta, eller åtminstone ställt sig i kön.

Förresten, är det någon som vet om man ska betala för vatten på Mårtensson? Kan vara bra att veta om man hade tur hela kvällen igår som slapp betala för vatten eller om det alltid är gratis.

Kräm ikväll

Ikväll blir det Mårtensson. Ska bli skoj att gå ut och dansa loss. Var så länge sedan sist. Dessutom är det alltid kul på Mårtensson. Jag har i vart fall aldrig haft en tråkig kväll där. Just nu väntar jag på att Fia ska bli klar så att vi kan sticka till förfesten hos Soffan tillsammans. Ska bli kul och se vad alla tycker om min nya frisyr. Var hos frisören idag och klippte mig så jag känner knappt igen mig själv just nu. Ingen mer än Rickard har sett det än heller. Jag var tvungen att cykla inom honom och visa upp det. Kunde inte låta bli. Han tyckte jag såg busigare ut, hur nu det ska tolkas. Är hyffsat nöjd själv, men tror att jag gillade det lockiga bättre. Kanske lägger upp någon bild på nya håret och kvällen imorgon. Beror på om någon skickar bilder till mig, har ingen egen digitalkamera.

Nu är det bara en vecka kvar till nollningen. Längtar... Det riktiga pluggandet drar igång den 28 augusti och då ska jag läsa en kurs i religion. Låter kanske som ett konstigt val för många, men jag blev väldigt intresserad av det nu i gymnasiet och kände att jag ville läsa mer. Det är dessutom skönt att veta vad man ska göra till hösten och veta att man får pengar.

Äckelfästing

Plockade bort en äckelfästing från Lurvas nyss. Den hade satt sig någon centimeter nedanför hans mun. Ovanligt ställe. De brukar gömma sig på halsen i vanliga fall. Äckliga är de i alla fall och jag sörjer inte om de skulle utrotas. Stackars Lurvas! Han fattar inte att man ska hjälpa honom heller när man tar fram fästingplockaren. Istället för att sitta stilla så bara ålar han sig. Men det är klart, han vet ju att det kommer att göra ont.

image11

Högskolebrev

Göteborg bjöd på ett bra utbud igår. Jag köpte en massa nyttiga saker och det mesta var billigt dessutom. Det enda dyra var en höst/vinterjacka för 800 kr. Men jag tyckte verkligen om den så det fick det vara värt. Så nu är jag färdigshoppad för ett tag framöver. Fast ska ändå in till stan idag med Rickard. Han kunde inte följa med igår så jag tror han är lite avundsjuk.

Ikväll ska jag till Anne och träffa gamla tjejgänget. Kommer att bli riktigt skoj! Länge sedan vi träffades också, tyvärr. Ska rota fram några muffins ur frysen som jag kan ta med och bjuda på. Tanken var att alla skulle ta med något spel eller annat kul också, men jag har inga riktigt roliga spel. Frågan är om man ska ta med ett halvroligt spel istället. Får fundera lite på det under dagen.

Fick brev från högskolan idag. I brevet fanns schema för första delkursen och info om nollningen. Första tentan är fredagen v.39. Jag är redan nervös. Tenta känns så stort. Jag har inte särskilt många förläsningar heller. Det är någon nästan varje dag, men de börjar inte förrän runt elva. Det tycker jag är hur bra som helst. Hatar att gå upp tidigt. Längtar till nollningen som börjar den 16 augusti. Ska bli så himla kul! Bara två veckor kvar...


Pengaproblem ur världen

Pengarna löser sig, så himla skönt! Räknade på det nyss och pratade med pappa om det. Jag är inte skyldig någon något utan allt gick jämnt upp till slut. Detta innebär att jag inte ligger back på kontot, vilket jag trott länge. Så nu kan jag följa med till Göteborg imorgon utan att känna att jag måste spara. Tror faktiskt att det blir Göteborg. Börjar tappa lusten för att gå ut helt. Vet inte varför, den bara försvann. Känner mer för att shoppa loss och införskaffa lite nytt inför hösten. Hoppas nya höstkollektionen kommit.

Om en halvtimme är det dags att sticka hemifrån. Ska till Rickard så att vi kan åka och träna tillsammans sen för sista gången på länge. Hans Satskort går ut imorgon. Hoppas jag klarar av att hålla igång ändå. Är inte sådär jättemotiverad till att träna själv. Ikväll ska vi till Linda och Isak och äta pizza. Lär väl bli sista gången man ser dem på länge. Lycka till i Linköping!

image10

Flyttfåglar.

Drömbilen

image9

Drömbil, fast den skulle ha varit svart förstås.

Mårtensson eller Göteborg?

Jag vet inte hur jag ska göra ikväll, Mårtensson eller inte. Har tappat suget för det lite grann och vill nästan hellre till Göteborg imorgon. Det jobbiga med Göteborg är bilresan. Har redan åkt sträckan Halmstad-Göteborg tur och retur två gånger på en månad. Det är ovanligt mycket för mig. Jag är i vart fall inte alls sugen på att åka sträckan en tredje gång. Fast vill jag med och shoppa är jag tvungen. Sedan är det pengarna också. Måste kolla upp hur mycket jag har egentligen. Jag hatar att vara skyldig folk pengar så vill helst betala tillbaka så fort som möjligt. Visserligen är det mina föräldrar jag är skyldig pengar, så de har inga problem med att vänta. Men som sagt, jag vill bara bli av med skulderna.

Alternativet att bara stanna hemma finns ju också, men det känns bara tråkigt. Någon som har något bra förslag? Jag har beslutångest. Måste bestämma mig innan halv tre också. Sen är det för sent.


RSS 2.0