Winnerbäck konsert, äntligen!! ...och lite Klamydia...

Idag är det sista arbetsdagen den här veckan. Imorgon är jag ledig för att kunna plugga och på fredag är det som sagt tenta. Men ikväll smäller det på musikfronten. Äntligen Winnerbäck-konsert! Mitt stora problem nu handlar därför om hur jag ska hitta till sporthallen. Har ingen aning om vilken buss jag ska ta eller var jag ska hoppa av. Möjligheten att åka med pappa till stan och gå dit med honom och Gunilla finns ju fortfarande, men jag är inte så jättesugen på det. Jenny möter jag inte upp förrän precis innan förbandet börjar spela.

Ahh, gud vad jobbigt, höll på att läsa igenom inlägget för att kolla stavfel och sånt och så drar radion igång en informationssnutt om Klamydia! Det går ju inte att låta bli att lyssna. Så om någon har Klamydia så kan ni ju ta och anmäla era (ex)-sexpartners så att de kan upptäcka om de också har fått det. Och i fortsättningen, använd kondom! Det gäller nog också vissa andra som åker på orossmällar ibland...

Sluta fokusera på målet!

Så mycket bättre allt blev när jag slutade att fokusera på målet och istället började fokusera på vägen dit. Målet förblindar, får mig att vilja ge upp och får mig att sluta tycka det jag gör är kul. Det får mig bara att känna att allt är meningslöst och att vad jag än gör så kan jag inte förändra något. Det är vägen dit som är det roliga. Givetvis är det skönt att klara av sitt mål, men det blir inte bra om jag bara fokuserar på det.

Jag skriver om tentan och tentaplugget, men det rör egentligen allt annat också. När jag satt och läste tidigare ikväll hittade jag mina anteckningar från livsåskådningsdagen och religionen från gymnasiet. Det var tack vare religionen där som jag valde att läsa det nu på högskolan. Det var där jag blev inspirerad och ville veta mer. Men nu när jag faktiskt började läsa har det nästan blivit mest jobbigt. En del föreläsningar har varit riktiga aha-upplevelser, men många gånger har jag mest tittat på klockan och skrivit för att kunna kolla upp vad vi egentligen pratat om istället för att verkligen lyssna. Det är synd att det har blivit så.

Men idag när jag hittade de där anteckningarna så blev jag påminnd om varför jag gör det jag gör och att jag faktiskt tycker att det är kul. Jag ska inte fokusera på att klara tentan. Godkännd vet jag att jag blir på något sätt. Blir jag det inte direkt så kan jag faktiskt komplettera. Jag har väl rätt att inte lyckas varje gång på första försöket? Det har väl alla? Jag ser helt enkelt ingen bra anledning till att jag ska behöva stressa och må dåligt för tentan när jag bara läser religion för att jag tycker det är kul. Mitt fokus ska ligga på att ha roligt, inte på att bli godkännd på kursen. Då kunde jag lika gärna valt något annat. Gjort något helt annat. Sluppit pressen.

Men nu gör jag det här och jag tänker klara av det. Framförallt ska jag göra det för att jag vill! Det är inget måste som någon annan har tvingat på mig. Det är mitt egna fria val som tagit mig hit. Det är lika bra att utnyttja det, för tillfället kommer inte igen. Jag ska snart gå tillbaka till böckerna och fortsätta läsa, men då ska jag göra det för att jag vill, och endast därför.

Jag hatar att stressa. Det är bara jobbigt och energikrävande. Fastän det här är en tentavecka så tänker jag har roligt. Jag skiter inte i hur det går på fredag, men jag tänker ta det med en klackspark. So what, om jag får komplettera? Vem ska vara missnöjd med mig för det? Varför ska leva upp till mina egna krav som ingen annan än jag själv ställt på mig? Konstigt nog har jag märkt att jag inte blir ett dugg lyckligare av att klara av att leva upp till mina egna krav. Jag belönar inte mig själv för det, utan ställer istället ännu högre krav. Det är inte rättvist mot mig själv. Det är helt enkelt dags att byta taktik!

Skönt att sova

Åhh, vad det var skönt att vila bort en timma av mitt liv. Riktigt skönt på alla sätt och vis. Tror till och med att jag slumrade till en stund på slutet. Nu väntar jag på att pappa ska ringa. Han sa igår att han skulle ringa när han slutade jobba och det borde vara inom en kvart. Jag vill ha skjuts hem. Jag vet, det är inte långt hem, men jag är fortfarande trött och orkar inte. Frågan är bara om han har cykelhållaren. Annars kanske han kan komma och hämta min väska. Den är ganska stor och tung. Mycket lättare att cykla utan den stora och tunga väskan i alla fall.

När jag vaknade kom jag på var Rickard var också. Han skulle ju på någon utbildning på jobbet klockan tio. Stackarn ska sen jobba till elva ikväll. Jobbigt, jobbigt! Är sååå glad att det inte är jag.

En positiv lista

  • Winnerbäck-konsert med Jenny, 31/10.
  • Underbar och "klassfest", 2/11.
  • Förhoppningsvis kåren om inget oväntat inträffar (jobb eller liknande), 21/11.
  • Träffa Linda och Isak som kommer till Halmstad, alternativt åka till Lund, 30/11 - 2/12.
  • Min födelsedag, 10/12.
  • Weekend till Prag, 14 - 17/12.

Sen ska lite mer födelsedagsfirande, kvällar på Mårtensson mm planeras in. Men det står än så länge inte med i min almanacka. Känns bra att ha lite roliga saker att se fram emot som piggar upp tråkiga och regniga höstdagar, som idag.

Nu ska jag vila. :)


Längtar till onsdag

Idag mår jag bättre igen, inte helt frisk, men betydligt piggare. Fast jag känner mig lite som en pensionär. Blir trött av ingenting. Satt på biblioteket och läste i ungefär fyra timmar i förmiddags. Sen var jag helt slut. Orkade bara inte mer. Så gick hem till Rickard istället och åt. Trodde att han skulle vara hemma men det var han inte. Frågan är om han var ambitiös nog att ta sig till gymmet. Får jag reda på ikväll.

Det var det jag gjort idag. Tråkigt liv! Känns som att det enda man gör är pluggar och jobbar. Vet inte vad jag ska göra åt det heller. Vill ha jobbpengarna ju och meriten att ha jobbat.

Resten utav dagen ska ägnas åt mer pluggande, men jag tänker sitta hemma. Verkar som att jag prioriterat böckerna fel. En av dem jag har hemma verkar viktigast att läsa.


Längtar till onsdagkväll!! Veckans höjdpunkt, Winnerbäck-konserten med Jenny! :D

Feber

Ush och fy, mår inte alls bra. Feber sen igår eftermiddag, IGEN!!! Det var ju bara en månad sen jag hade feber senast. Fattar inte vad som hänt med mig. Jag börjar ju bli som Anna som var sjuk typ varannan vecka. Eller så kanske jag gav bort mina bakterier och virus till henne innan jag själv blev sjuk av dem. :P Har ju inte koll på om hon är sjuk lika ofta nu.

Men det är knäppt hur dålig man kan bli av att bara ha en grad högre kroppstemperatur än vanligt. Jag har i vart fall sluppit ont i halsen den här gången. Alltid något. Haft jobbig hosta i några dagar den här veckan och igår fick jag huvudvärken och febern också. Jävligt olämplig tid att bli sjuk dessutom! Tenta på fredag och jag har fortfarande fyra smått påbörjade böcker att läsa innan dess.

På tal om det, wikipediakritiken blev inte så illa. Det var två småsaker som jag kan hålla med om. Typiskt sådant man inte upptäcker själv. Så jag är nöjd!! :)

Helgen har gått fort. Den dumma febern får mig att vilja sova hela tiden. Inte bra. Sov bort hela eftermiddagen igår och la mig redan vid elva igår (sommartid). Ändrar man klockan i spanien?

Grattis Pia!!

Sådär ja, då var bilagan till artikeln klar. Skönt. När jag började hade jag bara skrivit fyra rader. När jag blev klar var jag uppe i 400 ord, vilket var minium. :P Tyckte hela tiden att det inte fanns mer att skriva, men det gjorde det visst. Så nu var den biten klar. Bara att hoppas att man blir godkännd direkt så att man slipper göra om något. Så mycket annat nu ändå.

Grattis till körkortet Pia!! :)

Skulle egentligen ha skrivit detta i tisdags när hon tog det, men det flög givetvis ut ur mitt huvud. Jag ville väl förtränga att jag inte har körkort själv än. :P

Nu är det dags att dusha!


Wikipedia-artikel och äntligen Winnerbäck klart!!!

Wiie, Winnerbäck blir av! :D Jenny följer med och sjunger. ;) Tihi, ska bli så kul! Längtar nästan redan. Anledningen till att inte längta är att när vi väl står på konserten har jag bara en dag kvar att plugga innan jag har tenta. Glädjedödare eller vadå? :P Tur att vi ska ha muntlig tenta igen. Det verkar både lättare och slappare efter vad jag hört om salstentor. De två sista tentorna är däremot hemtentor. Verkar vara jobbiga frågor, men samtidigt, skönt att kunna sitta hemma i mjukiskläder och prata högt närman formulerar svar. (Jag brukar snacka med mig själv när jag skiver "svårare" saker).

Idag ska vi ha seminarium om våra Wikipedia-artiklar. Man ska läsa någon annans artikel och bedömma den och ge kritik. Hoppas jag inte får en massa negativ kritik på min. Något kommer jag säkert att få, men kanske inte så mycket. Artikeln är skriven, men ska strax skriva en bilaga till den, typ om vilka källor jag använnt och varför. Dags att visa hur duktig man är på källkritik med andra ord.

Artikeln ska sedan läggas ut på Wikipedia när den blivit godkännd. Så då kan alla som vill lära sig lite om liberal judendom få läsa min. ;) Det är bara 230 ord så det går snabbt att läsa. Anna och Rickard har korrekturläst och tipsat. Tack för det!! :)


Till Anna: Jag hittade en kort artikel i Metro för några dagar sen. Ska skriva över den i ett mail till dig. Tror det kan intessera. :) Men det dröjer nog några dagar.

Hannas födelsedag och Underbar

Nu ska vi se om det funkar att skriva som vanligt. Allt skulle egentligen stått med i förra inlägget men något krånglade. Aja, inte mycket att bry sig om.

I vart fall. I fredags var det Underbar på Mårtensson och jag hade vunnit vip-biljetter till det. Kvällen började med stor middag/förfest hemma hos Hanna som fyllde år. God mat och mycket rosa och tjejigt. :P Jättetrevligt alltihop! Vi fick kladdkaka till efterrätt och efter det blev det singstar. Nya schlagerskivan som gällde. Bussen in till stan fylldes men fint sjungande. Haha! Vi hade en trevlig busschaufför i alla fall.

Sen kom höjdpunkten! Att gå före den tjocka och jobbiga kön och bara visa upp ett papper för att komma in gratis. Det gör jag gärna om! Resten av gänget fick vänta en halvtimme. Hanna fick givetvis gå med på vip-biljetten. Nästa gång blir det någon annans tur, om det blir någon nästa gång. Men man kan ju hoppas! :)

Inne på Mårtensson var det lika kul som vanligt, om man bortser från förra gången som var ett undantag från regeln. :P Jag minns inte riktigt vem jag var med där inne. Tror jag umgicks med nästan alla jag kände som var där. Men Åsa var nog den mest trogna följeslagaren. Utom när hon lämnade mig i soffan...

Lördag förmiddag var det konsert som lät rätt illa tror jag. Många hade varit ute kvällen innan och många var nybörjare. En nervös första konsert utomhus i tre grader är ingen bra start. Men jag orkar inte bry mig om det. Är mest förvånad över att jag faktiskt var ganska pigg hela dagen fastän jag bara sovit fyra timmar. Värre var det på kvällen när jag och rickard skulle se halvlam film, Ancherman eller nåt. Bra sömnpiller!

Nepp, ska äta nu. Sen är det dags att plugga islam på högskolebiblioteket. Till nästa delkurs får jag faktiskt försöka låna hem lite fler böcker. Annars blir det jobbigt igen.


Och tack älsklingför presenten!! Blev så glad!! :)

Överraskning

Titta här vad som mötte mig igår när jag kom hem till Rickard:



Behöver jag säga att jag blev glad?


VIP!!!

Wiie!! Gissa vem som vann VIP-biljetter till Underbar ikväll? ;) Meee!! :D Blev så överraskad! Det kommer att bli en toppenkväll! Först middag och förfest hos Hanna. Grattis på födelsedagen!!  Sen Underbar!! Ska bli gött att slippa kön och att betala. Tihi!!

Ses där!!

Underbara Winnerbäck

Igår kväll fick jag musikmani. Kände ett starkt behov av att lyssna på musik. Tror det berodde på att jag var uttråkad. Men det var bara bra, för jag har till en del glömt hur bra vissa låtar/artister är. Winnerbäck påverkade mig mest. Som alltid. Det finns nog inga texter som är liknar hans i samma vackra musikaliska form, inga låtar som får mig att känna igen mig på ett så speciellt sätt som hans. Jag måste gå på hans konsert den 31 oktober! Någon får helt enkelt vara så snäll och följa med.

Hjärter dams sista sång stannade kvar i minnet lite extra igår. Den påminner om en del, men jag tror att bara jag förstår den delen. Verkligheten har nog glömt det jag minns och de samband jag ser.

Den som förstår, den förstår.


Om man skulle läsa lite i koranens budskap innan man somnar...

Matfantasin fortfarande på semester

Gäsp, skrev nyss klart rapporten från det lärarlösa seminariet om filmen "Inside Mekka". Det fanns inte så mycket att skriva om det utifrån de två frågor vi skulle svara på så det gick ganska snabbt. Men jag blev så sur på mig själv efteråt för att jag stavat fel och skrivit konstigt på något ställe. Gick inte att ändra heller. Ser ju dummt ut när alla andra skriver perfekta inlägg. Hoppas att ingen läser. :P

Det börjar bli dags att laga någon mat, men fantasin är fortfarande på semester. Eller så har jag ungefär världens sämsta fantasi när det gäller att hitta på maträtter. Kan bero på intresset för matlagning. Det är väl också ungefär lika med noll. Tar bara lång tid när det finns så mycket roligare saker att göra. För annars har jag bra fantasi. Rickard testade mig på "hur många saker man kan göra med en sten". Där gick det bra.

Vi får hoppas att någon idé ploppar upp snart, men det lutar mot makaroner och något till det. Kanske Annas kvarglömda quornbullar? ;)

Sen bär det i alla fall av till stan där jag möter upp Åsa. Ska se om min tröja kommit in än. Fanns inte där förra veckan när jag kollade. Så hoppas, hoppas! Efter det är det pluggdags på högskolebiblioteket. Får se hur länge jag orkar. Fick brev idag om att en av mina reserverade böcker kommit. Skönt! Det innebär ett mindre antal timmar på bibliotek och mer plugg hemma. Men jobbigt att inte kunna plugga på vilken tid man vill.


Myskväll

Sov alldeles för länge idag så nu har jag ont i huvudet p g a det. Fattar bara inte varför jag inte gick upp när jag vaknade första gången och kände mig pigg. Skyller på Rickard. Han låg kvar och sov. Mycket mysigare och varmare att krypa ner hos honom igen.

Igår var jag så trött när jag kom hem från jobbet. Blev myskväll hemma hos Rickard. Vi hyrde film, "parfymen" och drack vin. Till det blev det brieost och salta kex. Smarrigt!! :) Filmen var bra, med undantag för slutet som spårade ur lite grann. Blev så orealistiskt. Men annars helt klart spännande och sevärd.

Tror jag ska ringa Åsa sen och höra om hon vill gå ut och gå en runda. Min hjärna behöver luft.

Jobbar på en lördag

Det är lördag och jag jobbar!! Det har aldrig hänt tidigare. Men högarna var så många och stora så jag ville bara få bort dem. Även om jag inte kommer att lyckas med det idag, så är det ju ett steg på vägen. Så nu har jag en liten minipaus. Äter ett äpple och dricker vatten. Ooh, vad nyttig man kan vara. Det tråkiga är att detta är min lunch. Orka gå bort till macken och köpa en äckelmacka i plastförpackning. Ok, de har säkert varm korv också, men det är jag inte sugen på. Nepp, dags att fortsätta, ska hämta lite mer vatten först bara.

Jobb, bandy och ännu mer jobb

Ytterligare en kväll på jobbet. Och fler blir det. Imorgon ska jag också jobba eftermiddag/kväll fram till halv sju. Kvart i sju går bussen hem. Så tyvärr Fia, ingen bandy imorgon. Men det sa jag redan förra veckan. Det är synd. Skulle vilja spela. Var så länge sedan. Men det får vänta två veckor till för nästa fredag igen är det underbar!! :D Då fyller Hanna 18. Finally! ;)

Men nu är det bara en timma kvar att jobba idag. Känns som om jag knappt har varit här idag. Kom inte hit förrän kvart över två. Därför jag tar lite rast nu. Tyckte det var ganska onödigt att gå på rast 20 minuter efter att man kommit till jobbet. :P Men vilken hög som mötte mig här idag! Katalogerna hade mer än förbubblats och halvfabrikaten ska vi inte tala om. Jag vet att jag hade avverkat alla som har startdatum innan den 19 oktober i måndags. Tror ni då inte att de lagt upp försenade papper som det står att sakerna ska startas redan idag? Inte konstigt att inga ritningar kommer ut i tid. Hela kedjan är försenad. Men på lördag ska jag ta igen lite. Ska jobba hela dagen tänkte jag. Kanske inte det roligaste på en lördag men det ger bra betalt.

Pluggat lite grann

Ville bara säga att jag varit lite duktig och pluggat idag. Nästan pluggat i vart fall. Läste igenom allas inlämningar om "judisk krönika" på forumet. Kan vara bra att ha gjort det om det skulle komma någon fråga om det på tentan, t ex vad tidsskriften innebär och vilka den riktar sig till eller liknande. Så nu har jag gjort något i religionsväg.

Internet tar tid

Det blir inget pluggande idag. Internet har dragit ut på tiden alldeles för länge. Men å andra sidan var det länge sedan jag satt så här länge framför datorn som jag gjort idag så det får anses vara ok i alla fall. Jag måste nog bättra mig på att logga in på mail och liknande oftare. Då skulle jag inte "behöva" sitta vid datorn så här länge på samma gång. Jag skulle dessutom inte missa att läsa en månad gamla mail. Jag fattar bara inte varför det blir så mycket att ta igen. Ok, bloggar tar tid att läsa när man missat massor av ofta långa inlägg. Men så lång tid? Konstigt att det bara blir så.

Om jag ska sova hos Rickard ikväll börjar det bli dags att packa saker till imorgon. Har inte bestämmt än om jag ska cykla eller ta bussen till orkestern ikväll. Men har i vilket fall som helst ungefär en och en halv timma på mig att bli klar. Men det räcker nog. :P

Shit alltså, det har tagit mig tre timmar att fylla i en utvärdering om första delkursen. Glömde bort att det var den jag höll på med emellanåt och ägnade mig åt andra saker istället. Haha, måste se dumt ut när jag har skickat in alla svar på olika tider. Man var tvungen att skicka svar på varje fråga i utvärderingen istället för att skicka alla svar samtidigt.

En sammanfattning till Hanna

Hanna, jag har bara inte orkat uppdatera här på länge om det var det du menade. Mycket plugg och jobb, speciellt den här veckan. Lite idétorka också. Men du ska få en liten sammanfattning. Fredag eftermiddag tillbringade jag i stan med Fia. Först shopping som avslutades med god fika på Ulles café. Mums, mums!! På kvällen åkte jag och Rickard ut till Gullbranna för att fira Rickards morfar som fyllde 80 år i torsdags. I lördags var vi på Eurostop, shopping och fika igen! :P Har blivit så sugen på att köpa nytt nu. Fast totalt sett från i fredags och lördags köpte jag bara en t-shirt och en kjol. Älskar redan kjolen!! :) Lördag kväll var jag, Rickard och Fia ute i Harplinge och hälsade på Linda och Isak som var på tillfälligt besök. Vi sjöng sing-star, ny skiva med bara schlagerlåtar!! :D I söndags var jag hos mormor och morfar. Då passade jag på att bli sjuk. Hade pyttelite feber och ont i halsen. Men det är borta idag. Bara lite svullen, men det är ingen fara. Men trots det hade jag lärarlöst seminarium och jobbade i måndags. Igår var det en ny sväng till stan för att se om en tröja jag vill ha från MQ hade kommit, men givetvis hade den inte det. :P Det är vad som hänt de närmsta 5 dagarna.

Idag hade jag föreläsning igen. Den här veckan är det islam som ska tryckas in i huvudet på oss. Måste säga att jag börjar ändra uppfattning om islam. Sättet att se på islam stämmer inte riktigt med verkligheten. Det enda folk i allmänhet ser är fientliga muslimer som gillar terrorism. Men detta stämmer inte. Det finns extrema grupper, men det finns det inom många religioner. Folk ser bara det som är extremt och krigiskt. De glömmer bort alla dem som är fredliga men ändå utövar islam som religion.

Tanken var att jag skulle läsa lite på högskolans bibliotek innan orkestern ikväll. Men får se hur det blir med det. Tiden bara rinner iväg som vanligt. Klockan är redan över tre. Ska sova hos Rickard ikväll tänkte jag. Om han inte ångrar sig. :P

Dålig kväll / Kunglig särbehandling

Del ett är bara gnäll över min kväll. Del två är väsentligare. Skippa första delen om den är jobbig. Jag skrev det bara för att få ur mig all ilska så att jag sover gott sen.


Vilken extremt dålig kväll det har varit idag. Är bara glad att det är typ natt nu. Jobbade till tjugo över fem och sen övningskörde jag hem med pappa. Han litar i vart fall på mig när jag kör. Inte som mamma, hon håller i handbromsen HELA tiden. (Det roliga är att om det skulle hända något hjälper det knappt att dra i handbromsen ändå.) Istället för att hålla koll på mig eller trafiken på motorvägen sitter han och skriver sms. Vet inte om det är så bra egentligen, men det kändes som att bilen var min och att jag fick köra som jag ville utan att någon gnäller. Riktigt skön känsla!

Vi åkte direkt till kulturskolan eftersom det är torsdag och mitt stämrep skulle börja 18.10. Jag satte mig där och väntade ungefär 17.50 eftersom vi var tidiga. Först bara satt jag där och gjorde ingenting, men sen kollade jag på golvet vid dörren där vi alltid har stämrep. Då stod det inga skor utanför (man måste ta av sig skorna p g a småbarn som inte ska behöva skita ner sig när de har lekar eller nåt :P). Lite skumt tyckte jag. Några andra ur orkestern ska ju ha stämrep före oss. Sen såg jag att det satt en lapp på dörren där det stod att vår orkesterledare var sjuk i tisdags. Jag tänkte bara, fan om han är sjuk idag också. Ringde först Frida och Hanna. No answer. Fick som tur var tag på Jeanette som sa att stämrepet var inställt och att kulturskolan hade ringt till henne tidigare på dagen (på mobilen dessutom!!!). Mig hade INGEN ringt till. Tack för den jävla kulturskoleadministration!

Det var ett hemligt nummer som ringt hem till mig vid nio i morse. Men räknar dem allvarligt talat med att man ska vara hemma och svara då? Normalt folk jobbar/pluggar vid den tiden, oftast. Ingen svarade här i vart fall. Då kunde de ju åtminstone ringt upp senare. Det går ju inte att ringa tillbaka till hemligt nummer. Fattar de väl själva. Puckon!!

Så jag satt där i onödan. Först vänta på ett stämrep som inte blev av och sen vänta på bussen hem. Missade dessutom vallåsbussen precis. Såg hur den körde iväg med sin 51 retligt lysande baktill. Inte mer att göra än att vänta på Brogårdsbussen som skulle gå en kvart senare. Egentligen är väl inte hela grejen så farlig. Men jag var/är trött, slösade pengar på alldeles för dyr buss (sänk priset!) i onödan och jag kunde kommit hem nästan en timme tidigare om vi kört direkt hem. Summerat, en jäkligt irriterande grej!

Tidigare ikväll bestämde sig min dator för att krångla. Den ville inte veta av bredbandssladden. Sa bara att den inte hade kontakt med internet. Jag behövde ladda ner en massa instuderingsfrågor till religionen. Går inte att göra det på den vanliga datorn. Så då var det dags att krångla med den en stund. Kom på att det säkert hjälper att starta om den. Gjorde det och då dog batteriet på den. Ska det verkligen ta 19% batteri att starta om en bärbar dator?  När jag sen skulle skriva ut frågorna är bläcket i skrivaren slut. Alltså är inget utskrivet. Därmed är det ingen idé att plugga imorgon. Jag behöver frågorna när jag ska läsa och böckerna jag tänkt läsa i står som referensexemplar på högskolebiblioteket. Därmed inget pluggande imorgon. Skönt på sitt sätt, men jag måste komma igång nu. Ligger en veckas pluggande back.

Sist och minst missade jag tv-programmet jag ville se. Får bli repris.

Men det känns som att saker och ting bara krånglat ikväll. Nu känner jag att jag har något som liknar en förkylningsblåsa längst in i munnen vilket medför att det gör ont i halsen när jag sväljer. Skit också! Känns som att jag inte behövde det just nu. Skulle bara vilja dra något gammalt över mig och försvinna ett tag. Pallar inte med föreläsning i två och en halv timme imorgon!! Men har man något val?



En annan sak jag hörde på radion idag på jobbet. Prinsessan Madeleine får läsa en kurs i barn och ungdomspsykologi på Stockholms universitet som egentligen inte skulle bli av den här hösten. Hovet ringde till universitetet och undrade om man inte kunde ändra det när de fick reda på att Madeleine inte skulle få läsa eftersom hon hade för låga betyg för både psykologlinjen (20.0) och enskild kurs i psykologi (16.7). Det gjorde Stockholms universitet. De skulle sedan handplocka fem personer som skulle läsa med prinsessan. Sen säger de att det inte alls handlar om någon särbehandling.

Visst, säger jag. Som om mina föräldrar skulle kunna ringa till högskolan och fjäska in mig på någon åtrovärd utbildning. Att dessutom handplocka resten är detsamma som att välja ut prinsessans kompisar, typ. Okej, man kan inte ta in någon som är farlig för Madeleine, men vadå, hon är fortfarande bara människa? Är det ok att ta in någon som är farlig för allmänheten i övrigt?

Jag tycker att detta är särbehandling om något. Varför ska inte kungafamiljen leva efter samma regler som oss andra? De fyller ingen större funktion i Sverige idag ändå. Det enda de gör är reklam för landet. Jag anser i vilket fall att det är fel att göra som Stockholms universitet gjort. Den lilla prestige universitetet hade har det förlorat nu när det visat sin moral.

Färga pappas hår?

Idag ska jag jobba till nästan halv sex. Hoppas jag orkar. :P Tänkte på en annan sak på första rasten idag. Min pappa behöver färga håret. Jag ska bara övertala honom och välja en färg. Men att övertala honom lär bli svårt. Lika bra att få hans flickvän att tycka som mig. Då gör han det. :)

Csn

Dumma, tröga och jobbiga csn. Verkar som att anledningen till att jag inte fått pengar än är att jag inte lämnat någon studieförsäkran. Dock nyss fixat. Jag trodde det räckte med att skolan skickade in att man var regitrerad. Varför ska det vara så krångligt? Sen vet jag inte om pengarna kan sättas in på det konto jag har på swedbank. Vet inte heller hur man ändrar till Nordea. Får se vad som händer. Är det inga pengar på kontot nästa vecka är det dags att börja gnälla. Måste ju få mina pengar!

Allt gick bra igår. Men känner att min "oro" är lite för hemlig för att läggas ut på internet. Ville mest uppmärksamma på min sinnesstämning. Inte problemet i sig, eftersom det som sagt inte verkar vara något problem. Ja, lite snurrigt.

Högskolan idag. Det verkade som att jag blev godkännd på tentan. Annars skulle jag fått ett mail om komplettering. Och det har jag inte fått. Alltså bör jag vara godkännd. Idag började vi med Judendomen. Verkar intressant, men väldigt mycket fakta som vi ska lära oss. Föreläsningen idag var två och en halv timma lång och helt faktasprängd. Det är bara att börja läsa när man får böckerna. De lär väl tidigast komma på fredag. Får se om jag orkar använda referenslitteraturen på biblioteket innan dess. Så jobbigt bara att sticka dit på kvällen.

Imorgon är det i vart fall jobba som gäller igen. Likadant på torsdag. Fast det är rätt bra ändå. Man tjänar ju lite pengar. ;)

Bläää

Ush, slutar snart. Eller, det ska bli skönt att slippa jobba mer idag, men det som väntar i eftermiddag är inte lika kul. Förhoppningsvis går det bra. Inget besked som gör en orolig. Jag tror inte det ska vara något, men ändå. Aja, lika bra att få det gjort. Så behöver jag inte tänka mer på det.

RSS 2.0