Summering av helgen

Återigen krånglar mitt jobbprogram. Men nu ska jag passa på att summera helgen. Wapnö var mysigt som vanligt. Provsmakningen är bäst! Mums!! Jag köpte en hel del goda saker, allt från korv till polkagris. Så pengarna försvann ganska bra kan man säga. :P På kvällen var vi på Mårtensson. Emil dök aldrig upp. Synd, tror att han kunde ha livat upp allt lite grann. Det var helt ok, men jag var trött och inte särskilt sugen, så vi tog bussen hem vid kvart över elva.

På lördagen var det spellägret i Falkenberg. Blev ungefär som väntat, fast vi hann inte spela alls så mycket som jag räknat med. Med facit i hand, var det ganska onödigt att åka dit överhuvudtaget. Likadant blev det tyvärr med festen på kvällen i Hylte. Jag var inte alls road. Så vi struntade i det också efter ett tag. Men hem kunde vi inte köra, Rickard hade druckit. Så slöseri med tid, hela lördagen och söndag förmiddag. Vet inte om det berodde på att jag var nykter och alla andra drack som det inte var kul, men jag tyckte de flesta var allmänt loja. Roligast var Jenny som spelade på flaskor på köksgolvet! ;)

Igår kväll bakade jag och mamma pajerna till fredag. Skönt att redan ha gjort det och bara behöva fixa salladen på fredag. På torsdag ska jag städa huset och putsa fönsterna så att det är fint till fredag och advent. Får försöka få upp adventsljusstakar och stjärnor också. Fast det får pappa fixa. :P


Fullspäckad helg

Idag är det fredag och en fullspäckad helg väntar. När får man bara ta det lugnt? ;P Jag slutar jobbet om ca en timme och så fort jag kommit hem bär det av till Wapnös julmarknad med mamma och mormor. Ska bli mys och gott med provsmakning. Jag börjar smått acceptera att det börjar bli jul och Wapnö är en skön inledning på det. Ikväll ska jag, Fia och Rickard träffa Jonathan och eventuellt Emil. Blir en drink på Mårtensson, sen åker jag och Rickard hem igen. Jag ska köra på alkoholfritt för hela slanten idag. Imorgon också om jag följer med. Man kan lungt säga att jag har onsdagens fest i färskt minne. Tack igen Martina för att du körde och är så förstående!!

Jag är väldigt glad över att jag har henne (och givetvis alla andra också) som vän just nu. Men, back to the weeekend plans. Imorgon är det först spelläger i Falkenberg. Kan inte påstå att jag längtar, men man får la ställa upp. Pappa hämtar mig på eftermiddagen. Egentligen skulle jag och Rickard åkt till Värnamo den här helgen men det blir framskjutet till december. Eventuellt åker jag till Hylte imorgon kväll på fest. Men gör jag det blir det nyktert. Söndag, laga mat till kommande födelsedagsmiddag med mamma. Hon får hjälpa mig. Tihi!! :)

Sängen.....

Äntligen klar med buddhism-seminariets resultat. :P Tog längre tid än väntat. Så nu är det verkligen hög tid för sängen. Dennis sa att katten lagt sig där och somnat, eller rättare sagt Dennis la honom i min säng. Så jag får se var någonstans jag själv får plats att sova. Hoppas Lurvas ligger vid fotändan. Annars får jag sova utan kudde eller i någon obekväm sovställning. Jag har inte hjärta att putta bort min lilla lurviga sötnos.


Inatt drömde jag att jag hade en massa katter som liv-vakter. Coolt!!

Wikipedia-artikel publicerad

Äntligen är min första wikipedia-artikel klar! (Nu ska det visst skrivas en till :P). Länken till den är: http://sv.wikipedia.org/wiki/Liberal_judendom

För de som vill läsa givetvis. Men det kan alltid vara nyttigt att lära sig något nytt. Nästa artikel blir om något som har med de östliga religionerna att göra. Vad vet jag inte än.

Min dag har spenderats i badkaret, hos mamma, framför tv:n och här vid datorn. Och en del telefonprat med farmor och mormor om min födelsedag och jul. Men nu verkar allt utrett. Alla vet var och hur, på ett ungefär i alla fall.

Ska bara skriva in buddhism-seminariet till forumet nu. Sen ska jag stänga ner allt och sova tror jag. Pluggförmiddag som väntar imorgon.

Ikea och väla

Jag och Rickard kom ganska nyligen hem från Ikea och väla. Det blev lite längre tid på ikea än tänkt. Rickard skulle köpa en byrå så vi stod och kollade på det en stund och sen gällde det att hitta den på lagret. Just den byrån han skulle ha hade ingen anvisning om var den fanns på lagret. Men det gick ändå ganska smidigt att hitta den. Tung som bara den var den också. Det stod att den skulle väga 48 kg men jag tyckte det var as-tungt. Fast det är klart. Jag har inte direkt tränat på hela hösten så jag är nog rätt klen för tillfället.

Jag köpte konstigt nog inte särskilt mycket idag. Det blev ett festlinne (svart tub) och en kofta på MQ. Sen köpte jag ljus, ljusfat och presentrosetter på Ikea. Men för att vara mig var inte det så mycket. Tror i vart fall att jag ska inviga linnet på onsdag. Då blir det middag och party på kvällen. :D Jag ska på "nollningsåterträff". Egentligen är det Gasque, men jag har inte sett nästan någon sen nollningen tog slut så för min del blir det återträff. :P Men det ska bli väldigt kul. Var jättelänge sedan jag var på kåren också. Jag jobbar ju hela tiden och då är det inte läge att festa mitt i veckan. Men på onsdag gör jag ett undantag och är ledig hela torsdagen! Så himla skönt!!


Mörkt

Kollade mitt hår nyss och oj vad mörkt det blev. :P Hade i vart fall förväntat mig ljusare. Fast jag tror att det mest är en vanesak. Dessutom är jag osminkad nu så det förbättrar ju knappast saken. Lägger antagligen upp en bild här imorgon så att andra får se.

Ny hårfärg

Ny hårfärg, typ kastanj. Vet inte hur det blir än. Håret ha inte torkat så det är mörkare än vad det kommer att vara sen. Jag fick ett infall tidigare ikväll och massa inspiration till att färga håret. Även en del julklappsideér tog form. Jag ska snart gå till spegeln och kolla hur det blev. Men ska vänta lite till. Vill att det ska torka först. Spännande...

Imorgon ska jag och Rickard till IKEA och väla. Ska bli kul. :)

Sveriges näst vanligaste efternamn

Hur tråkigt svensk är man inte när man har sveriges näst vanligaste efternamn? Bara Johansson är vanligare. Suck, jag kanske skulle gifta mig. :P Nää, inte än, men byta tänker jag definitivt göra när jag väl gör det.

Inte min mest glada stund :P

Är så trött nu. Fattar bara inte varför. Jag har sovit ordentligt flera nätter i rad så det kan inte vara det. Huvudvärk har jag lite också. Ikväll stannade jag hemma från orkestern. Kände att jag inte hade tid till det. Planen var att plugga, men det har inte blivit så mycket med det än. Var tvungen att tvätta, hänga upp/plocka ner tvätt och laga mat. Sen har jag reserverat en bok till sista delkursen. Imorgon tänkte jag låna resten på stadsbibliteket. Bara en massa tråkiga måsten med andra ord. Jag ska snart börja mitt pluggande.

Känner mig dum för att jag glömde att skicka sms till någon innan idag och säga att jag inte skulle komma ikväll. Men det var lite för sent när jag kom på det. De andra hade redan börjat och fattade väl själva att jag inte var där. Jag tänkte flera gånger idag att jag skulle göra det, men det bara försvann ur mitt huvud lika många gånger. Tur att jag kom ihåg att messa vår ledare åtminstone.

Imorgon blir det lång dag på jobbet. Från 7.40 till 17.30. Ungefär i alla fall. Jag och pappa håller aldrig tider exakt men efter halv sex och innan tio i åtta blir det åtminstone. Kommer bli jobbigt att kliva ur sängen. Varenda morgon är en kamp.
1. Det är kallt, ca 18 grader i mitt rum. (Jag har börjat vägra ha igång elementen mer än nödvändigt, för energisparandets skull.)
2. Det är mörkt.
3. Livet känns lite sådär allmänt meningslöst när klockan visar 5.30 och ovanstående punkter är ett faktum.

Så ser varje jobbmorgon ut för mig, innan jag till sist lyckas dra mig ur sängen efter sisådär 25 minuter. Sen blir det till att stressa i lite mer än en timme med att duscha, äta och andra morgonrutiner. Högskoledagarna är lite bättre på det viset. Sovmorgon till 7. :P Men det är helt klart mer lagom att lägga sig 23 på kvällen än 21.30. Det är för tidigt och hela fritiden försvinner. Dessutom kommer man hem tidigare de dagar det är föreläsning. Alltid ett plus.

Nä, nu får jag väl sätta igång med pluggandet. Ska fixa något gott till som motiverar lite. Tycker jag är värd det!

Lunchrast

Snart är lunchrasten slut. Kanske fyra minuter kvar. Programmet som inte fungerade tidigare idag, startade kort efter förra inlägget. Skönt. Maten jag åt var god, typ curryköttfärs och ris. Men imorgon får det bli någon annan mat.
Åt ris och curryköttfärs igår också. Lite tråkigt.

Nepp, nu jobba.


OMT funkar inte = jag kan inte jobba

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att OMT ska fungera. Det var det programmet som jag behövde igår när det inte fungerade. Igår kväll gjordes någon uppdatering och nu visar det sig att uppdateringarna inte riktigt lyckades. Programmet går inte att starta. Jag kan inte göra någonting förrän det startar igen. Hela mitt jobb är beroende av OMT. Så nu sitter jag här, kollar scheman, mail och bloggar. Kul, kul!

Såg Fia när hon körde till dagisjobb idag. Gissar på att det var dit hon skulle i vart fall. Hon tutade på mig och pappa vid brevlådan. Jag trodde att det var någon idiot som inte kunde vänta på att posta ett brev först. Fast det var det ju inte. Det var en glad Fia. Haha! :)

Test

Fia snodde den av någon annan och jag snodde den av henne. Bli bara inte tjejigt avundsjuk för att vi har samma test i våra bloggar. ;)

Är jag mest kvinnlig lr manlig?:P


Min kvinnliga sida:
Jag har..
[ ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut? (Man sminkar väl sig aldrig för att se rolig ut??)
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?

[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[ ]Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[ ]Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x]Känt glädje över att få blommor i present?
[x]Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning? (kanske inte utan anledning men av en fånig)

[x] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
[x] Bakat åt dig själv?

Totalt: 17 poäng


Min manliga sida:
[x]Ljugit om hur mycket jag har druckit? (Fast bara för föräldrarna)
[ ] Ätit en blodig stek?
[ ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[ ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ ] Skött grillen under en grillfest?
[ ] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?

[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödglad att bräcka någon i armbrytning?
[ ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[x] Skrikit "kom igen nu (gubbar)" på en fotbollsplan?

[ ] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 8 poäng


Jag är nog betygligt kvinnligare än vad jag är manlig. Bäst så. Annars hade nog Rickard gjort slut ganska snabbt... :P

Barnvakt

Nu har mitt jobbprogram på datorn lagt ner. Ingen på hela avdelningen kan jobba. De säger att nätverket är fel, men internet fungerar uppenbarligen. Inte mycket mer att göra än att ta paus en stund. Lite dumt att jag har så mycket att göra bara.

Måste berätta att jag och Rickard var barnvakt åt hans systers barn i helgen. Första gången i mitt liv som jag är barnvakt och det gick bra! Vi behövde bara spela tv-spel med dem och så var de glada. Vi var nog rätt roade och nöjda själva. ;) Det var faktiskt kul. Jag kan tänka mig att vara barnvakt fler gånger, men inte sagt att jag älskar barn för det. Bara att det går åt "rätt" håll. :P

Första snöflingan

Idag såg jag den här vinterns första snöflingor. Synd att det inte var hemma och fler flingor som föll. Hade varit mysigt att stanna i sängen och läsa en bra bok och titta ut på en vit värld. Men istället kom det bara några små flingor under fem minuter i Getinge. Sen blev allt lika grått igen.

Mår illa :/

Varför försvinner min fritid hela tiden för? Tänkte läsa och sitta här resten av kvällen. (Tänkte det tidigare idag) Men nu mår jag illa istället och börjar få huvudvärk. Blää, måste nog gå och sova. Ska bara kolla så att katten torkat. Den stackarn var ute i stormen innan.

Norsk brytning

Lunchrast hemma hos Rickard. Sitter själv och har nyss ätit en macka och nudlar. Nudlarna var inget vidare goda. Köp aldrig småförpackningarna från Asia taste! Håll er till de hederliga samyang ramen. De är mycket godare. Men jag blev mätt ändå. Har ett äpple att ta i eftermiddag så jag klarar mig till den riktiga middagen ikväll. Ska snart gå och diska upp efter mig. Lite taskigt att äta upp Rickards mat och sen bara lämna disken åt sitt öde.

Men jag måste klaga lite på vår lärare först. Hon är så tråkig att lyssna på. Rösten är monoton och hon berättar inget nytt. Inte hittills i alla fall. Allt hon sa igår kunde jag redan. Dessutom bryter hon på norska, vilket gör det jobbigt att förstå vad hon säger ibland, om man inte lyssnar ordentligt. Jag orkar inte sitta och koncentrera mig på varje litet ord hon säger. Jag vill kunna slölyssna ibland. Hennes uttal är så roliga också. Eller det var roligt i början tills man insåg att den norska brytningen ska man stå ut med i några veckor framöver. Jag vill ha tillbaka våra ordinarie lärare! Tysk brytning är faktiskt roligare att lyssna på än norsk!

En bild


image40


Var länge sedan jag la in en bild. Och det här är något jag verkligen längtar tillbaka till. Jag hade gärna tagit studenten en gång till!

Dessa krämer

Min pojkvän är inte så smart. Han ser inte skillnad på mina krämer i hans badrumsskåp. Han skulle ha vanlig bodylotion, först tar han min feta kräm som jag har till "tunn" hud, eller i förebyggande syfte rättare sagt. Detta var i helgen. Idag tog han ansiktskrämen. Hur svårt kan det vara att läsa på tuberna vad det står?

Är det någon som vet när den sjunde Harry Potter-boken på svenska? Det borde vara inom en snar framtid. Jag vill läsa!!

För att klargöra två tidigare inlägg lite grann. Än har det inte hänt något, men jag hade på känn att det var förändringar i luften. Men känner mig något lugnare nu. Jag tänker inte på det. Har bara bestämmt mig för att inte ta något för givet och vara på min vakt.

Jag var hopplöst trött på föreläsningen idag. Höll på att somna på riktigt! Inte för att det var tråkigt, men det var dålig luft och jag hade huvudvärk. Hoppas det blir bättre imorgon. Jag vill ju lyssna och lära mig. Men går allt enligt planerna så är det föreläsning mellan 9 och 15 med lunchrast vid 12. Efter 15 tänkte jag sätta mig i biblioteket och läsa. Börja i tid för en gångs skull. Det dröjer minst en vecka innan jag får hem någon bok, men alla finns som referenser på högskolebiblioteket så jag kan sitta där. Dessutom kan man inte gå och göra något annat "roligare". Eller hur Martina? ;)

Tanken är sen att det blir middag hos mamma vid 18. Ska bli gott med riktig varm nylagad hemmamat istället för äckellasagnen jag åt idag. Visserligen hade mamma gjort den också, men frysen hade pajat den. Jag förstår verkligen inte varför frysen pajar min mat. Det är likadant med köttgrytan. Smakar bara vatten att värma. Är det någon som vet varför och hur man undviker det?

Delkurs 3

Idag börjar delkurs 3 i religionen. Det blir österländska religioner, med andra ord buddhism, hinduism och kinesiska religioner. Jag tror det kommer att bli kul. Ska göra en ordentlig planering för hur jag ska läsa också. Och fixa böcker i tid. Den här månaden ska jag fixa körkortsteorin också. Åtminstone klara alla delprover på körskolan så att jag kan boka provet. Resten hänger på vägverket, när de har lediga tider.

Ska snart äta middag. Tror det blir lasagne. När jag ätit får jag se om jag hinner/orkar med biblioteken innan jag börjar kvart över ett. Vi ska lång föreläsning idag så jag är glad att jag hade sovmorgon. 4 timmar håller den på. Jag hoppas verkligen att vi får pauser. Ibland är det snålt med det.

Känner mig något bättre idag när det gäller humöret. Vet inget mer än igår om framtiden, funderar på att ta upp det ikväll. Men samtidigt, det kanske inte blir någon skillnad i alla fall. Jag orkar inte redogöra för mitt problem här. Det är för privat för det. Jag vill inte prata om det heller. En del av problemet är antagligen att jag förstorar det, så jag tror inte att det är så mycket att oroa sig för. Oroa er inte över mig i alla fall. Jag vill bara skriva bort känslorna ibland. Det brukar hjälpa. Sen att ingen fattar orkar jag inte bry mig om i det här fallet. Det är inte mitt problem. Dessutom pratar jag helst face to face. Allt annat är för opersonligt.

Så förvirrad

Så förvirrad. Vet inte om jag tänker för mycket på det, men i vilket fall kan jag inte låta bli. Varför har du inte sagt något tidigare? Rätt som det är bara släpper du en bomb, som inte ens har fått ticka innan den smäller. Jag vill åtminstone ha en förvarning. Mår inte bra av att veta att det inte ens blir någon förvarning. Om det smäller.

Jag tror jag klarade det!!

Jag tror faktiskt att jag klarade tentan!! Min tur är nog det enda att tacka. Jag fick de frågor jag kunde. När jag hörde de andras frågor känner jag att jag var väldigt lyckligt lottad som inte fick dem. Puuh!! Men nu är det över! Så glad för det.

Ikväll blir det underbar på mårtensson och "klassfest" med de jag läser religion tillsammans med. Eller några utav dem. Vet inte hur många som kommer, men det skulle nog inte bli alla.

Nä, nu lite småbråttom. Bussen går om tjugo minuter till stan. Bäst för dig Fia att du sitter på den då, om du så måste gå ut osminkad!! ;P

Underbar konsert!

Konserten igår var helt underbar! Jag ångrar inte en sekund att jag gick dit. Det var lätt värt de 350 kronorna som biljetten kostade. Jag ville aldrig att det skulle ta slut, så himla bra var det! Stämningen är helt otrolig när i stort sett alla kan varenda textrad och kan sjunga med och ändå varje litet ord hörs. Jag vill dit igen!! Både jag och Jenny var i extas efteråt och när hon kört mig hem (tack!) så nynnade jag låttexter i huvudet resten av kvällen innan jag somnade. Och pratade med Rickard om framtiden. Igår kände jag att jag kunde klara vad som helst och bara ville rädda världen. Vi får väl se hur långt jag kommer med de planerna. Idag ska jag rädda tentaresultatet genom att lära mig den muntliga Torans alla delar och vad de innebär. Sen ska jag läsa vidare lite om gamla och nya testamentet. Sist får det bli högtider och anteckningsplugg. När detta är gjort tror jag ändå att jag kan anse mig ha klarat målen. Jag ska lyssna på härlig musik hela dagen också. Leva vidare på extasen från igår.

RSS 2.0