Farväl och tack än en gång

Anna, jag har inte brytt mig om att skriva. Det jag funderar på nuförtiden är alldeles för personligt för att läggas ut på internet. Det är knappt att det får finnas på ett papper. Tankarna får förbli tankar och ibland ord som sägs men som sedan antingen memoreras eller glöms bort. Sparas så att någon annan kan se ska de i alla fall inte. Måste säga att det känns lite jobbigt att du ska till andra sidan klotet nu. Men du får nog det toppen där och minnen för livet!

Själv ska jag stanna här, se till att äntligen bli vuxen och 20. Jag ska göra klart Riseberga projektet och åtminstone försöka klara analystentan. Men framförallt ska jag hitta mig själv igen och bli sådär lycklig som jag vill bli.

Bättre och bättre dag för dag

Kanske ska tillägga när jag ändå skriver här att jag bara mått bra sedan i onsdags kväll. Inte en enda negativ punkt, mer än vardagliga tråksaker. Men det är så mycket lättare att leva med de där små sakerna om man bara mår bra och känner sig någorlunda glad. Vad härligt det är att allt börjar gå uppåt igen!

Kan också tillägga att jag skrev en mycket dålig mattetenta för några veckor sedan som jag fick kolla på idag. I princip kunde det nästan inte gått sämre och hur jag än gör så kommer nästa mattetenta att gå bättre. Det bästa var att jag bara kunde skratta åt det. Tyckte mer synd om Kiste som i alla fall var nära att klara den. Men han fick en macka från Hillberts café av mig så jag hoppas han blev lite gladare. :)

En toppenhelg framför mig

Om tre timmar kommer Fia, Martina och Anna till Lund. :D Nästan julafton för mig. ;) Haha, lika roligt, minst, i alla fall! Ikväll ska vi på korridorsfest hos Perran (igen!) allihopa. Anna stannar i Perrans korridor, de ska ta samma tåg till Halmstad imorgon tror jag. Imorgon ska jag, Fia och Martina gå på Wermlands höstgasque. Det blir trerätters, längre klänning och allmänt fint. Roligt också såklart!

Fick precis ett sms från Johanna O där det stod att det var chokladfondue hos henne och sen korridorsfest på delphi. Lät också roligt, och framförallt blev jag väldigt sugen på fonduen. Men man kan inte vara på mer än ett ställe samtidigt, tyvärr. Får bli en annan gång.

Bastukväll

Trött, men glad nu. Kanske att den där vändpunken börjar närma sig ändå. =)

Bastade innan ikväll med några från eko. Riktigt härligt och nu känner jag mig ren och skönt trött. Det blir bastu en gång till innan jul. Helt klart!

En hård spark tack!

Gaaah, vad depptråkig jag känner mig! Ingen riktig energi att göra något, konstant trött, men har ändå svårt för att somna. Fattar dessutom inte varför! Nog för att livet är kämpigt just nu, med massvis av motgångar. Men ändå, inte ska man väl behöva hamna på någon slags botten för det? Jag vet ju att det blir bättre snart och att turen säkert vänder. Ändå känns allt bara grått.

Jaja, en spark från Thinh imorgon på matten kanske piggar upp? Han har i alla fall lovat mig att ge mig en hård spark så att jag skärper mig.

Mörk november

Har egentligen ingen lust att skriva. Dagen har inte alls varit bra och allt möjligt går emot. Känner mest att jag vill fokusera på de få ljuspunkter jag har idag. Ett visst sms från Linnea piggade upp innan ikväll. Jag är glad för att jag har henne här.

En Åsa-helg

Åsa tog tåget hem för lite mer än en timme sedan. Vi spenderade helgen med att prata en massa, gå rundor i Lund, både i stan och här där jag bor och gå på bio. Vi såg den svenska vampyrfilmen "Låt den rätte komma in". Jag tyckte den var bra, Åsa blev lite illa berörd utav den, men jag tror hon tyckte den var bra också. Filmen handlade om Oskar och Eli. Oskar är en vanlig tolvåring som är mobbad, men Eli är vampyr. De bor i samma hyreshus och träffas utanför och utvecklar en slags vänskap/kärlek. Det är svårt att bestämma sig för vad man ska tycka om Eli egentligen. Emellanåt är hon hur go som helst, men i nästa scen mördar hon någon. Jag älskar sådana där smått creepy filmer så för mig var den toppen. Det enda negativa var att allt var 70-tal. Jag gillar inte de färgerna och modet var skitfult.

Jag känner mig nöjd med helgen och har haft jättekul. Hoppas att Åsa inte dröjer alltför länge med att komma hit igen. Jag kommer nog inte åka hem på ett tag heller.



Ska jag fira tre månader idag? Eller borde jag hellre fira början på en ny period?


Tack!

Vill mest tacka Simret för att han var snäll och lyssnade/pratade med mig tidigare ikväll. Skönt att prata med någon som verkar förstå hela situationen. Jag vet inte varför, men jag har varit extremt ofokuserad hela kvällen. Hade en hel del att tänka på efter att jag pratat med mamma visserligen. Försöker slappna av nu och släppa alla tankar som jag inte kan ha i huvudet om jag ska somna. Tror jag har en svacka just nu.


Vill också säga att du betyder mycket för mig. Mer och mer för var dag som går. Jag hade velat ha dig här ikväll, för jag vet att jag hade mått bättre då. Men jag inser själv att det inte hade varit en bra idé. För din skull.

Trevlig eftermiddag

Det var vad jag hade idag. Efter tre cyklade jag och Linnea in till stan och mötte Cecilia. Vi gick och fikade på ett café som jag tror heter Cream. Mysig miljö och jag fick en supergod chokladkaka. Cafét var ganska litet, men med mycket folk och roliga utsiktsplatser på andra våningen. Jag går gärna dit igen. Vi satt och snackade ganska länge innan Cecilia skulle vidare till systemet. Pratade en hel del om hur det skulle vara om jag och Linnea hade varit phös samtidigt. Ingen av oss vet ju hur det blir än, Linnea har inte ens varit på intervju än. Jag vet inget före måndag och inte ens då är det säkert. Men det hade verkligen varit skitkul om vi blev det samtidigt. Som vi skulle skrämma nollor då. ;) Haha, nää, men det hade varit så kul om det blev så. Jag hoppas och håller tummarna för oss båda! Speciellt nu när Kiste inte kommer att vara phös så hoppas jag på Linnea. Han och jag hade nästan lovat varandra att söka, men jag förstår att en månad i Vietnam med gratis boende lockar. Lite synd, men han får vara phadder istället.

I alla fall, när Cecilia stuckit, cyklade jag och Linnea vidare till Nova för att leta efter lämplig höstgasqueklänning åt mig. Hittade en blå (!) på vila som jag köpte. En ganska enkel klänning men i fint midnattsblått tyg som i färgen nästan gränsar till lila. Jag ska försöka hitta ett par svarta snygga klackskor att ha till. Utan att ha planerat det köpte jag en grovstickad, kort, grå klänning som är supermysig och en schal. Mycket nöjd med mina inköp. Vi funderade också på att impulsklippa oss hos en frisör, men tyckte det var lite dyrt. Annars hade vi gjort det. Jag är så fruktansvärt trött på mitt hår nu. Det bara hänger och går inte att få till så att det blir snyggt längre.

En riktigt härligt tjejig eftermiddag med andra ord. Kan det bli bättre en regning fredag, än lite shopping, fika och en massa snack? Nä, jag tror inte det.

Och där gjorde jag det igen...

Det blev inte som jag tänkt mig igår heller. Jag skulle ju bara gå på sångarstriden och sedan kolla hur stämningen på eftersläppet var. Hem skulle jag helst innan tolv. Men nej. Det blir nästan aldrig som jag tänkt mig, men det brukar bli bra ändå. :)

Lite dåligt samvete har jag för matten bara...

Hundtricket i Malmö

Hittade en annan rolig sak nyss. Jag skulle leta efter information om Riserbergaparken i Malmö, men råkade hitta att Malmö kommun ska ha rastparker för hundar med belysning. Olika färg på belysningen ska signalera om man är singel eller söker vänskap mm. Man ska alltså gå med hunden till den zon av rastparken där den färg som passar en själv lyser upp området. Röd belysning är för singlar. Rolig idé!

Läs gärna själva här.

Du vet att du är från skåne...

Hahahaa, fick den här på mail alldeles nyss och den är riktigt rolig. Tycker i alla fall jag som nyligen flyttat till skåne och har försökt lära dem säga gurka ordentligt utan resultat. :) 

Du vet att du är från Skåne när..
Du är bara svensk i ditt pass och under Hockey. VM-flaggan är gul och RÖD, inte blå.
Du kallar pommes frittes för stolpa-päror.
Du vet att ålarens och kålahue ska ses som förolämpning och inte alls handlar om mat!
En kraftigt berusad människa är "dyng raug" och denna person tilltalar dig med orden "Va fan glor"u påu, ska du hau po flabben".
Du har skallebank och inte huvudvärk.
Du är bugasprängd och inte mätt.
Du beställer en "cocka" i stället för en "cola"
Allt norr om hallandsåsen e Norrland!
Du kallar chokladdrycken pucko för 08:a.
Du har inte en huskatt utan en bonnakatt.
Du vet att päror inte betyder päron.
Du säger inte groggvirke, du säger blannevann.
Du vet att lättmjölk är röd, mellanmjölk blå och standardmjölk brandgul.
Du grinar när stockholmare vill gräva loss Skåne, de gräver ju bara bort Sverige.
Du grinar = du flabbar.
Grinar och flabbar = skrattar.
Du äter rabbemos till din falukorv.
Du vet att våren har kommit när rapsen blommar.
Zoegas (helst Skånerost) är det enda kaffe du dricker.
Du fattar inte varför folk åker till fjällen, alperna ligger lika nära och backarna är dubbelt så långa.
Hipp Hipp, är det roligaste du någonsin sett på TV.
Någon säger "det var bättre förr" och du tänker "ja, innan 1658 någon gång".
Du vet att pantofflor/pantollor inte är ett par skor. "Tollor" är däremot funktionsdugliga skor du stukade fötterna i som liten.
Du hade kommit på minst ett "bombsäkert" sätt att smuggla in alkohol från Danmark innan din fjortonårsdag.
Någon av dina tre första fyllor grundade sig i för mycket rebenshopen/aperitif (den med fågeln på "den söte, söte, goe,goe)/pepio.
Vokalerna var det svåraste med att lära sig läsa och skriva i skolan - speciellt om du är från Lomma.
Du köper Ramlösa och inte Raaaaamlösa.
Du inte behöver fråga vad en "rullebör" är.
En flaska Skåne akvavit alltid står på bordet vid högtider.
Du inte börjar gråta för att systemet är stängt, för på andra sidan Öresund är det alltid öppet.
Det bara finns ett berg - Kullaberg.
Tomelilla, Skurup, Höör och Klippan är lika självklara i din värld som London och Paris.
Röv inte alls är något vulgärt.
"Räligt" är bara din synonym för något som är fult, otäckt eller äckligt.
"Balle" är en del av rumpan.
Någon säger något som du inte tror på och du utbrister "ah, du snackar".
Du känner dig hemma var som helst i världen bara någon pratar skånska.
Sillamjölk är förolämpning som du antagligen aldrig använder, men om du ser någon som är riktigt klen så vet du att du skulle kunna kalla honom det.
Du blir förvånad att mölla faktiskt kallas för väderkvarn på rikssvenska.

Dagens bild



Haha, helt klart dagens bild! :)

Tror det gick bra

Intervjun gick nog bra idag, tror jag. Det kändes så i alla fall. Jag tror inte att jag hade kunnat göra mycket bättre ifrån mig, kan ju inte vara någon annan än mig själv. Sen om valberedningen tycker att det duger är en annan sak, men jag hoppas verkligen det. Jag har ingen aning om hur det gick för de andra som var på intervju, och många har intervjuer kvar så jag kan inte säga något än. Det är bara att hoppas. På måndag ska det sättas upp en lapp med vilka valberedningen föreslår. Troligtvis blir det de personerna, men någon kan motkandidera på höstterminsmötet den 20 november. Så innan det mötet är slut kan ingen vara säker. Lite nervöst.

Mobilen skärpte till sig så nu är den normal igen.

Längtar till torsdag kväll. Då kan jag nästan säga att min helg börjar. Ok, det är matte på fredag förmiddag, men ändå. På torsdag är det Sångarstriden på Af-borgen och jag ska dit och kolla. Sen eftersläpp för både publik och de som uppträtt. Heja W!!
På fredag blir det eventuellt korridorsfest hos Jenny. Jag är lite osäker på om jag ska gå eller inte. Vill inte vara trött på lördag när Åsa kommer! Det ska bli jätteroligt att träffa Åsa igen och jag vill verkligen inte vara bakis och slösa bort den tiden hon är här.


Astelefon

Faaaan, vad arg jag är!! Jävla mobil att sluta fungera när den behövs som mest!!!! Batteriet tog slut och sen gick inte skiten att starta igen. Laddar nu upp den gamla hederliga samsungen som inte tar emot alla sms. Men den går att ringa med åtminstone. Har inte nokian skärpt sig efter sin laddning blir jag ännu mer föbannad.

Phösintervju

Önska mig lycka till imorgon! Ska på kort phösintervju. Jag hoppas att de väljer mig, vill verkligen det här!

Ordning tack!

Jag ska skaffa struktur på mitt liv. Så fort som möjligt. Orkar inte leva i det här kaosartade som jag gör nu, utan rutiner. Jag måste få ordning på:

Maten (planering tack, inte en massa snabbskräp och färdigköpt)
Plugget (läs i tid, inte hamna efter en massa)
Rummet (Hallå, fortfarande en flyttlåda som står orörd, allmänt stökigt)
Skafferiet (Kaos där med)
Träningen (Vill så gärna börja träna igen!!)

Tror det är det viktigaste. Jag borde väl dra ner lite på festandet också, men det är för roligt för att jag ska vilja det. Fixar jag bara till det andra är det lugnt.

Long weekend

Livet går för fort nu!!

Fredag

Anna
kom med tåget och vi gick runt på stan och jag fick lite mer lokalsinne än tidigare. Vi fick köa för att komma in på systemet, men det gjorde inget för Anna hade lyckats övertala Perran att stanna i Lund. Så först förfest i Perrans korridor med diverse folk och sedan en promenad till Herkules i stan. Herkules var ok, jag var inte på topp, men stället var helt okej. Ingen jättespeciell utekväll, inte för mig, men Anna var nog nöjd. ;) Vi kom hem till mig efter två någongång och jag ville ha nattamat. Sedan blev vi kvar i köket med Simret till säkert halv fyra. Vad pratade vi om egentligen? Jag minns inte, fast jag hade roligt, det vet jag.

Lördag

Lite trötta var vi när min mobil väckte oss vid tio. Segade väl rätt bra innan vi kom iväg till Victoriastadion där det var sektionskamp. Anna stack till tåget vid tre, men jag stannade kvar och hejade på lite grann. Typiskt av henne att sticka just då. Jag hann nästan bara komma in på stadion igen innan Kiste undrar om jag kan volleybollregler. Stackars Anna som tjatat om hur sugen hon blev på att spela när hon såg andra göra det. Hon kunde ju fått döma åtminstone! Istället fick jag vara moraliskt stöd eller något åt Kiste. Jaja, satt väl mest på golvet och kommenterade onödiga saker. Som alltid när det är sport på gång. :)

Strax innan fem svek jag mina ekolag, trampade iväg till kårhuset och mötte Johanna istället. Vi rullade vidare mot Wermlands för att jobba. Från början var det meningen att vi bara skulle servera, sedan hade Cecilia lovat att vi skulle hjälpa till med maten också, men det blev inget av det och det slutade med att vi blev barpersonal istället. Jag tyckte verkligen att det var jätteroligt att servera och stå i baren. Hade aldrig provat något utav det innan, men det kändes så bra och rätt på något sätt. Jag visste inte själv att jag var så serviceminded. Var på topp hela kvällen och tror jag lyckades med att vara trevlig mot alla gäster. Till och med vid stängningsdags och vi var i garderoben fanns leendet och energin kvar.

Jag tror jag lärde mig en hel del nytt igår. Givetvis vilken sida man serverar på och hur man häller upp en öl ur en kran utan att det skummar över totalt (blev en del misslyckanden först givetvis, men sen gick det), men också hur mycket som kan gå fel, vilken städinsats som görs på ett uteställe och att jag inte vill jobba i köket. Hacka grönsaker går bra, servera är jättekul, men när alla möjliga sorters specialmat ska tillagas blir det lätt fel och jag skulle inte palla med den pressen. Jag tycker inte att matlagning är särskilt kul and that´s it! Som sagt, en kock till mig någon gång i framtiden vore trevligt! ;)

Min tanke igår var egentligen att först servera och sedan festa och komma hem efter två. Istället blev det baren, städa och äta jobbarmat tills klockan blev nästan fyra.

Söndag

Ja, kan väl säga som så att dagen idag var rätt körd. Sov till två, segade till fyra, duschade och tvättade sen vid halv sex. Jag har bara inte orkat göra något idag. Borde sova nu...


Varför har inte vi två tid för varandra? Varför går våra liv i olika banor som gör att vi missar varandra hela tiden?

RSS 2.0