Snart kommer Anna

Om mindre än en timme kommer Anna till stationen!! :D Det blev spontanbestämt igår kväll sådär vid åtta, nio någon gång. Om vädret bestämmer sig för att skärpa till sig lite en stund tänkte vi först gå en runda på stan och kanske gå ut ikväll. Beror på om Perran har något bra erbjudande. ;) Imorgon är det sektionskamp på Victoriastadion kl 13 så Annapanna får följa med dit och lära sig ekosånger. Bäst att drilla henne lite i det redan ikväll. ;) Inte för att hon kommer att ha någon nytta av dem i framtiden, men hon ska minsann vara med och heja på imorgon.

Hydrologitentan blev godkännd även om det var på gränsen att jag klarade mig. Skitsamma, jag slipper skriva om den i April och det är det som räknas. Jag blev lite förvånad bara över att ekologidelen inte gick så bra som jag trodde, men att hydrologidelen däremot gick minst 10p bättre än väntat. Mycket energi på Riseberga projektet nu fram till jul och slutbetyg blir kanske en fyra. Det är jag nöjd med. :)



Anna när hon är som petigast. ;)
Fint ska de va!

Ljus i mörkert

Novembers ljuspunkter!

31/10-1/11 Anna kommer ev hit och tittar på mitt rum. Hoppas, hoppas!!

1/11 Servera på en sittning på Wermlands nation, fest efteråt.

7-9/11 Åsa kommer hit till Lund och hälsar på.

14-16/11 Fia och Martina kommer hit.
15/11 Höstgasque i af-borgen.

18/11 Faddermiddag med eko!

22/11 Faddermiddag med bio och kemi!

28/11 Tack-sittning med Wermlands.


Oblyga pojkar och julkänslor

Ny läsperiod, nya tag! En ganska lugn dag idag. Vi körde igång Analys B2 med komplexa tal. Det kändes inte så svårt och komplexa tal är roligt att räkna med. Hydrologin var också överkomlig och Ronny försökte sig på att skämta. Till slut. Det bästa var att han hade en banan som muspekare på sin dator. :D

Efter skolan rullade jag ner till Lund city och mötte Linnea vid korvkiosken som aldrig har öppet. ;) Vi ställde av cyklarna på stationen och promenerade in i stan med målet att hitta ett mysigt fik. Jag tappade kollen på var vi var och hade inte hittat tillbaka till stationen själv. Trevligt att fika igen! Det känns som en evighet sedan jag satt och fikade ute och bara snackade om allt och inget. Härligt! På vägen tillbaka till cyklarna gick vi förbi ett skyltfönster med juldekorationer. Vi fick julkänslor båda två och jag längtar nästan lite redan. Ska erkänna att jag lyssnat på en och annan jullåt ikväll.

Det märktes att Simret är tillbaka i korridoren igen. Jag fick veta mer än jag ville och i fortsättningen ska jag försöka att inte äta samtidigt som både Sammy och Simret är i köket. Eller nej, det ska jag inte alls, för det var roligt! :) Fast de borde tänka på vad de säger när det finns tjejer i köket, haha!! ;) Såg Simrets reklamfilm Ola! Hahahahaaa! Så med andra ord, det har varit en bra dag, en givande kväll om man gillar detaljer om sina korridorare och mycket musik. Imorgon är det walfläsk! Håll alla tummar ni kan fram tills den 20 november!!

Bilder från högtidsbangolfen

Här kommer lite bilder från högtidsbangolfen! Kameraägare är Cecilia och Linda. :)


               


En kort presentation:

Cecilia, blond tjej med grön klänning som bor i min korridor. Det är hon som lurat med mig på det här och det är jag glad för.

Linda, brunt hår med blå klänning som bor i samma hus som mig.

Emilia, mörkbrunt hår med röd klänning.

Jenny, tjejen som ser lätt aggressiv ut med klubban. ;)

Henrik, har två damer, bor också i min korridor och är kurator på nationen.

Erik, idrottsutskottets ordförande som tog hem vinsten igår tillsammans med Cecilia.

Jimmie, min spelpartner som förklarar längden på en tallrik, tro det eller ej. :)

Jimmy, Emilias spelpartner som jag sedan dansade foxtrot med.

Hur jävla dum får man bli?

Läste nyss en artikel på aftonbladet.se. "Tvååring körde över sin mamma". http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3622621.ab

Alltså ärligt talat, var enda normal människa fattar väl att man inte låter bilnycklarna sitta i tändningen när man går ur bilen. Speciellt inte om man har en tvååring i bilen. Vilken människa som helst fattar att ungar gillar att pilla på saker och nycklar är ju skitkul om man är två år. Vissa tänker säkert, men stackras mamma, hon var säkert stressad. Ja, men det är bara ytterligare ett exempel på hur korkat det är att stressa så att man glömmer allt möjligt. Det går att lägga band på sin stress. Det gör det. Ibland kan stress skena iväg, men då stannar man upp, tänker igenom varför man är stressad och försöker sansa sig tillräckligt för att åtminstone kunna göra det man måste. Man lämnar inte en tvååring i en bil med bilnycklarna i tändningen. Så himla dumt och korkat!


Högtidbangolf med Wermlands nation

Det blev fest i fredags och det blev inte alls som jag tänkt mig. Men det blev bra! Jag tog bussen till Annas korridorsfest vid 22. När bussen närmar sig Delphi ringer Linnea och säger att de ska gå till Hallands nation, nu. Det gillar jag inte riktigt, men vi bestämmer att de går så länge och så kommer jag senare. Hade lovat Anna att jag skulle gå inom henne. Jag blev kvar på korridoren längre än tänkt innan jag drar vidare. Det är bara en kille från Skottland som vill med till Hallands så han och jag tar några omvägar innan vi inser att vi inte kommer hitta Hallands. Det blir Krischan istället. Så istället för att gå ut med tjejerna från bioteknik, vilket var planen efter ett besök på korridoren, hamnade jag på en helt annan nation med en utbytesstudent som inte kan ett ord svenska och som pratar rolig engelska. Men roligt var det!! :)

Dagen igår började med en hysteriskt road Cecilia i köket som tyckte att novisch-"misstag" är väääldig roligt. Förmiddagen gick snabbt med förberedelser inför högtidsbangolfen. 13.30 var vi tre glada tjejer från huset som gick till busshållsplatsen i balklänningar. Folk glodde och tutade. Vi tog bussen till stationen och första målet var systemet. Jag och Cecilia gick in för att fixa skumpa och jag lät såklart henne betala. Träffade Andreas där och han glodde först konstigt på mig också. Tror inte han kände igen mig. Haha!! Men det tillhör inte vanligheterna att man går till systemet i balklänning, trots att det här är Lund. Kassörskan på systemet glodde mycket misstänksamt på mig när jag tog en flaska champagne som var betald och gick med Cecilia. Blev lite orolig att hon ville kolla leg på mig också, fastän jag inte betalt. Det roliga var att Cecilia trodde jag hade fyllt 20 så hon var inte orolig, men när jag berättade om min och Fias lilla incident med polisen i Halmstad för några veckor sedan blev hon orolig för champagnen och jag fick inte bära någon flaska mer förrän vi kom fram till bangolfen i Malmö.

Bangolfen började med en inspektion av klädsel och håruppsättning. Jag fick givetvis avdrag för att ha öppna skor och för att jag inte hade strumpor i skorna. Ooops... Två pikslag där, men min spelpartner Jimmie fick avdrag för att hans plunta var för liten. Hahahaaa!!! Vi tycker helt klart att vi borde vunnit. Fick väl för mycket avdrag för att vi inte hade koll på vilken sida av varandra vi skulle gå på i början. När alla par hade spelat sina rundor gick alla wermlänningar vidare till Per-Albins krog och åt pizza. Nyfikna Malmö-bor undrade vad vi höll på med, 17 pers i högtidsklädsel på en pizzeria. Men allra mest glodde folk på tåget hem. Ett nästintill fullsatt tåg tittade nyfiket när vi letade sittplatser. Vadå uttittad?

Tillbaka i Lund var det sittning på Ög:s. Maten får underkännt, men det var trevligt annars med mycket sång. Pga missnöjet med maten blev det en runda till Burger King efter sittningen. Sist var det balsläpp på AF-borgen. Dans med diverse random, men oj vad roligt det var att dansa pardans. Roligast var det med Jenny och en annan Jimmie. Han trodde jag hade dansat en massa innan, så det är bra betyg för att bara ha dansat på idrotten någon gång på gymnasiet och sisådär två danser på balen i trean. Jag blev i alla fall glad av det han sa, "Jag ser en potential till balsläppshängare". :) Men aj vad det gjorde ont i fötterna sen och då det blivit något konstigt med sexabiljetten så valde jag att ta bussen hem vid 2. Trots allt hade festen varit igång ända sedan tåget till Malmö strax efter 14 på eftermiddagen. Det var en rolig och speciell dag och roligast var att få använda balklänningen igen. Det mest negativa med balklänning är att den är så opraktisk. Lättare att röra sig i kort kjol, helt klart.

Men måste fråga alla som läser, vilken sida ska egentligen damen gå på?

Idag är det söndag, vintertid börjar och det regnar på i Lund. Jag är seg efter två alcoholicnights och ska bara ta det lugnt. Städa står på borde-göra-listan, men får se hur det går. Jag är sugen på att lära mig spela gitarr så om jag orkar ta mig in i duschen och ge mig iväg kanske jag ska göra det. Fast det beror ju givetvis på om min "tänkta" lärare är ledig idag. Ah, jag får se. Ska lägga mig i sängen en stund till nu i alla fall.

Fest eller inte

Vet inte hur jag ska göra, beslutsångest!! Hade det inte regnat hade valet varit lite lättare. Det hade varit roligt att komma iväg en stund, men samtidigt, orkar jag det? Ska dels inte vara ute länge i så fall och om det blir korridorsfesten kommer jag inte att sticka förrän vid tio. Känns så sent. Hmmm, hur?

Mattetenta

Mattetentan inlämnad och garanterat ingen godkännd sådan. Jullov, bye bye, matte, hej! För den som har väldigt tråkigt eller är insnöad, så varsågod, här är den, höstterminen 2008 års upplaga av Endimensionell analys, spår B1:

              

Nu undrar väl någon hur jag ens kan få för mig att lägga upp tentan på min blogg. Se det som en terapi-åtgärd. Jag måste långsamt bearbeta mitt sämsta matteresultat någonsin. Omtenta efter jul och det är nästan så att jag tänker lova mig själv och alla andra att skriva en femma då. För till den tentan ska jag plugga!

Bra start på dagen

Började dagen idag med att gå en runda i en halvtimma, ungefär samma runda som igår. Det börjar bli riktigt kyligt nu. Värmen i elementet på mitt rum hänger inte med så här inne är det kallt. Jag sitter med en filt mestadels. Ute skiner solen som den gjort hela dagen och det är lockande att gå ut en gång till bara för att få känna frisk höstluft och solstrålar. Jag kanske ska gå till netto och handla sen. Behöver mjölk, tomater, bröd och något att äta till tentan imorgon. Om inte annat hade det varit skönt att slippa matteböckerna en stund. Ingen idé att jag råpluggar nu ändå, det kommer ändå inte att gå bra imorgon och jag är nästan säker på att det blir omtenta efter jul som gäller för mig. Men jag måste ändå fortsätta räkna så att jag kommer ikapp + att kursen fortsätter på måndag och den väntar inte på mig.

Sen är frågan vad man ska göra efter tentan imorgon. Jag ska nog ta mig in till stan för första gången om jag orkar. Skulle behöva köpa en termos och gärna lite nya, varma kläder. Får se vad jag känner för imorgon. Kvällen är också osäker, fest eller inte. Jag funderar på att sticka iväg till korridorsfesten en stund, men det är inte dags förrän 22, så vet inte vad jag ska göra innan dess. Tror jag väntar och ser var lusten att göra något faller in och så får det bli så.

Nu är det middagsdags!


Promenad hjälpte

Efter min middag gick jag ut en runda. Det handlade bara om 25 minuter, men det kändes som en befrielse. Fick äntligen rensat alla tankar, och se en ny del av Lund. Jag råkade hitta ett parkliknande område som inte låg i anslutning till någon stor väg. Härligt lugnt var det där! Imorgon ska jag försöka ta den där morgonpromenaden jag egentligen tänkt ta idag. Bevisligen har jag lättare för att koncentrera mig om jag får gå ut en runda först, så varför inte börja dagen på ett bra sätt?

Mamma ringde ikväll och sa att de fick huset de kollat på i veckan. När de ska flytta är oklart, men det kan bli redan innan jul. Lite synd om Lurvas är det, var ju bara två månader sedan han flyttade senast och han har ju precis vant sig. Så var det dags att flytta för honom igen. Förhoppningsvis kan han bli utekatt igen nu. Det hade han gillat! :)

              

Varför?

Det var då ***** vad svårt det var att koncentrera sig idag. Middag nu i köket, hoppas på att någon pratglad människa är där. Sedan får jag försöka fly fältet på något sätt. Men vart?

Lust att...

En sak till, jag har sådan lust att spy på alla "åh vad jag är lyckligt kär förhålladen" just nu. Det är så gulligt, fint och oskyldigt. Jag vill inte se er kramas, hålla i handen och se höstlyckliga ut. Avundsjuk? Nej, men jag tappar koncentrationen och fokus på det jag borde fokusera på.

Aj då

Misslyckades med min fina morgonpromenadsplan. "Råkade" sova till 11.30. Det får bli en runda senare idag och ny disciplin imorgon. Då är det viktigt att jag går upp i tid så att jag kan somna i tid imorgon kväll. Tentan är kl. 8.00 på fredag, ingen akademisk kvart, på handbollsplan 2. Hur dumt känns det inte att sätta sig på en handbollsplan och skriva mattetenta? Hoppas det inte luktar svett där.

Felvänd

Varför är jag pigg nu då? Jag vill inte läsa mer matte nu, jag vill sova. Känner mig ganska nöjd med vad jag åstadkom på mattefronten ikväll. Det flöt på ganska bra och förståelsen fanns där. Inget gissningsräknande ikväll inte! Jag kommer aldrig hinna allt som jag egentligen ska ha räknat till fredag, men huvudsaken är att jag lär mig det. Det känns bra nu i alla fall.

Imorgon tänkte jag gå upp tidigt, gå en lång morgonpromenad innan frukost. Sen hoppas jag vara på ett lämpligt mattehumör igen för det är vad resten av dagen kommer att innehålla. Bara det inte är regnväder imorgon bitti när klockan ringer, för då kommer jag bara att blänga lite på molnen och sedan somna om. Eller, jag lägger fram paraplyet och gör ett försök.

15 timmars sömn

Tentan igår måste ha krävt enormt mycket energi av mig. Vid halv sex igår kväll var jag trött så tänkte att jag skulle vila en stund. Vaknade strax efter nio av att mobilen ringde. Jag tror samtalet varade i 20 minuter, för halv tio gick jag ut i köket och åt mat. Vid tolv gick jag och la mig igen, fast på riktigt den här gången. Idag vaknade jag 10. Så det senaste dygnet har jag sovit ca 15 timmar. Det är inte normalt. Så mycket sover jag totalt två nätter, inte ens det ibland. Jag kan bara inte fatta hur jag kan sova så mycket, sov ändå i snitt 8h/natt i helgen. Fast det var bra mot halsontet som jag haft i två veckor nu. Det gick nästan över helt av all sömn. :)

Tenta i Hydrology and aquatic ecology avklarad

Jaha, tenta nr 1 skriven och inlämnad sedan fyra timmar tillbaka. Det gick inte bra. Jag är sååå glad om jag blir godkännd. Ekologi-delen gick nog bra och om jag skulle kamma hem alla poäng på den så klarar jag mig. Tentapoängen var jämnt fördelade mellan ekologin och hydrologin. 50% är godkännd. Hydrologin däremot, jag fattade inte vad jag gjorde. Förhoppningsvis har jag lyckats skrapa ihop några poäng på den delen. Den bestod av två stora räkneuppgifter. Kul. Jag som dels tycker det är tråkigt, dels inte fattar. Nåväl, 10 november kommer resultaten. Så fram tills dess ska jag inte säga mycket mer om det.

Morfar och jag

Rotade vidare lite bland gamla bilder och hittade den här på mig och morfar från när vi var i Monaco halva släkten förra sommaren. Så länge sedan det känns. Och vi lär aldrig uppleva det igen.



Morfar och jag

Tenta, bal och höst

Orkar inte plugga mer nu!!! Jag gick upp 8.15 imorse för att börja pluggdagen tidigt och nu går det bara inte mer. Så trött på att läsa och läser bara ord utan att bry mig om innehållet längre. Nu är det ingen idé längre så nu lägger jag ner. Jag ska lägga mig tidigt ikväll och satsa på att vara pigg och tentaglad imorgon istället. Kanske ska gå ut i köket och ta en kopp te och sedan sova. Låter som en bra idé, med undantag för att det nog blir min fjärde kopp te idag.

Ikea var en liten upplevelse igår. Resten av helgen har jag som sagt ägnat åt mina böcker, men igår fick jag en paus. Mamma och Kenneth kom ungefär vid 12 och lämnade min balklänning, video, dvd och skrivare. De kollade in nya sängen och konstaterade att målningen gjorde skillnad mot innan. Sen åkte vi till Nova och åt på Wok kitchen. Gott! :) Mätta och belåtna styrde vi sedan vidare mot Malmö och Ikea. Jag fick äntligen köpt en garderob. Men, när den skulle monteras ihop upptäckte vi att det inte fanns några gångjärn så dörren gick inte att sätta dit. Så nu har jag en halvfärdig garderob utan dörr. Men jag fick upp en persienn till det lilla fönstert och en taklampa. Persiennen till det stora fönstert får vänta tills någon kan hjälpa mig nästa gång.

Det roligaste igår var att vi råkade sno en spegel. Jag skulle ha en helbilds-spegel och när vi kom till självscanningskassan stämplade vi in den och alla andra varor. När vi kom hem till mig märkte vi att vi råkat få med oss två speglar. Så där blev Ikea lurade på 200 kr, men jag känner inget dåligt samvete när de är dumma nog att inte låta gångjärn ingå när man köper dörrar. Jag vet bara inte vad jag ska göra med min extraspegel. Men det är väl alltid någon som vill ha den.

Jag längtar verkligen till fredag eftermiddag när mattetentan är inlämnad. Nästa helg kommer att bli rolig. Fredag kväll blir antingen lugn filmkväll, korridorfest eller nation. Jag får se vad jag känner för på fredag. Men oavsett vilket, så blir det ingen hårdsuparkväll, för på lördag är det äntligen dags för högtidsbangolf med Wermlands nation. :D Det är därför jag behövde ha ner balklänningen. Vi ska spela minigolf i högtidsklädsel och sedan ha sittning på kvällen. Sist blir det sexa och eftersläpp på af-borgen med läkarna. Längtar! Det ska bli så roligt att få använda balklänningen igen, speciellt nu när den blivit inlämnad på kemtvätt och är ren och struken.

Nedan, några bilder från balen, en exkursion till Höje å i höjd med Häckeberga och bilder ifrån ett höstigt Lund.

     

             



Ett höstigt Lund

Isoleringsdags

Det är fredag kväll och jag sitter med hemma med mina böcker. Det känns väl inte sådär inspirerande eller kul, men vad är valet när nästa vecka är tentavecka? Ska jag klara åtminstone måndagens tenta så måste jag läsa hela helgen, med undantag för en stund imorgon. Mamma och Kenneth kommer ner och vi ska åka till IKEA. Helgens höjdpunkt! Min planering är att utöver IKEA så ska jag inte lämna korridoren i princip. Som sagt, det är jag och böckerna. Nästa vecka lär gå i samma anda, fram till fredag. Sen är det party all weekend som gäller!! :D Antagligen blir det till att dränka mattetenta-sorgen för den lär gå åt skogen. Jag har inte alls lagt ner den tid som krävs på matten, så får väl skylla mig själv. Har jag tur lyckas jag skrapa ihop tre poäng och precis klara godkännd, men jag tänker inte räkna med att passera det. Resultatet hänger helt på hur mycket jag orkar och kan åstadkomma nästa veckas fyra första dagar. Så håll tummarna för mig att det går åtminstone okej!

Jag skulle inte tro att det blir mycket uppdaterande här de närmsta dagarna. Antar att ingen är särskilt intresserad av att läsa om hur många sidor jag avverkat i en bok. :P

Till sist vill jag bara skriva att jag blev glad av ett samtal sent igår kväll. Väldigt oväntat, men det piggade upp mig avsevärt! Kände mig så lycklig på något sätt när jag gick och la mig. :)

Fever for chocolate

Idag är det riktigt höstväder i Lund. Det började regna på vårt matteseminarium och plötsligt var det ingen som lyssnade på Jonas längre, utan alla lyssnade på de tunga regndropparna som slog i fönstret. På marken ligger det högar av gula löv och när solen väl skiner är det riktigt vackert. Dagar som idag är mest gråa.

Jag köpte glass idag, trots att vädret inte alls inbjuder till det. Fick ett tips på lunchen om en glass-sort som skulle vara god, chokladglass med browniebitar och chokladsås. När jag var på Ica och handlade kunde jag inte stå emot den, så trots priset (onödiga pengar för en student) köpte jag den. Måste säga att den levde upp till mina förväntningar, dvs underbart god! Därför kan jag med gott samvete tipsa alla chokladälskare till att köpa "Fever for chocolate". Ta bara inte för stor portion, glassen är rätt mäktig.

                                    

Händig när hon vill

Emily kan vara händig när hon vill. Sängen kom som sagt idag och verktyg lånades av Samuel. Dock var ett av benen till sängen för brett för att passa in i fåran. Fan!, var första tanken. Den andra var, jag kan fila till benet. Tänkt och gjort. Så efter en del filande och lite trix kom sista benet på plats. Uppenbarligen lärde jag mig något i träslöjden trots allt. Att vända sängen själv var däremot mycket svårt och att göra det utan att bryta benen gick inte. Så då ringde jag Linnea som var snäll nog att komma direkt. Värsta jourhjälpen! ;) Med hennes hjälp gick det lätt och smidigt. Äntligen är min underbara säng på plats, färdigbäddad med duntäcke och allt. Ska bli så mys att sova inatt. Jag längtar!

Har försökt räkna matte ikväll, men jag gjorde fel på varenda appendix b uppgift så nu har jag tröttnat. Ska ha hjälp imorgon av någon snäll person som kan det där. För en gångs skull ska jag ta mig till matteövningen utan att ha haft något annat schemalagt innan. Egentligen har vi projekt hela förmiddagen, men min grupp anser sig klara med allt som ska vara klart så vi bestämde att vi kunde stanna hemma imorgon.

Har varit supersugen på chokladglass med chokladbitar i hela dagen idag. Tror det beror på att jag drömde att det var tjugo grader varmt inatt och att jag åt glass utomhus. Måste säga att jag blev besviken när jag vaknade imorse och såg ett kallt dis ute. Som tur var för mig så klarnade det upp och blev fin höstdag sen.

Ikväll skrev jag ett kort till min morfar. Hoppas han blir glad när han får det. Tror han behöver något roligare att tänka på än alla jobbiga behandlingar.


Den händiga teknologen. :P

Min nya säng kom nyss!

Det ska bli underbart att lägga sig ikväll! Duntäcket ska fram också, vilket gör det ännu bättre. Väntar just nu på att Samuel ska svara på mitt sms. Jag vill låna hans skiftnyckel till att fästa benen. Tror han har verktyg, till skillnad från mig. Jag äger ett måttband, men det är väl ungefär det närmsta verktyg man kan komma i mitt rum. Pappa har mer eller mindre lovat att jag ska få det av honom, undrar om det dröjer tills jag fyller år. I alla fall, hoppas jag får tag på skiftnyckeln någorlunda snart. Vill provligga min nya säng!! :)

Pluggeliplugg

Äntligen kan jag anse mig klar med runoff-delen i hydrologin. Detta Riseberga-projekt som förföljer mig, må det ta slut snart! (Dvs, låt mig få jullov ;) ) Jag har supermycket skolrelaterade saker att ta tag i. En rapport lämnades in idag efter låång och tjatig diskussion om sidantal. Att det ska vara så svårt att vara sex personer i en grupp. Så länge somliga inte kan lägga fram sina argument på vettigt sätt och ta till sig vad andra säger så är det väl så. På onsdag ska Riseberga-version 1 in. Jag hoppas verkligen att ingen orkar be mig ändra något i min text, har ingen lust alls med det efter att ha suttit fyra timmar ikväll bara för att få ihop ca ½ A4. Dessutom vill jag fokusera på tentaplugget nu. Jag känner mig inte stressad över tentorna konstigt nog, men jag vill klara dem och då krävs det att jag läser en hel del. Framförallt vill jag klara dem så att jag kan börja om i läsperiod två och göra övningar med mera efter hand och i rätt tempo. Tänkte börja träna igen efter tentaveckan också. Saknar träningen...

Tankarna från igår gör sig påminda emellanåt och jag har börjat fundera på hur jag ska lösa min del av det. Egentligen finns det inte jättemycket jag kan göra, men det jag kan vill jag få undanstökat. Antar att det börjar bli dags att kolla på en lämplig helg.

Jag längtar efter min nya säng som kommer imorgon! Ska bli helt underbart att få sova i en riktig säng igen efter en och en halv månad i tältsäng. De gånger jag sovit i en riktig säng sedan flyttlasset gick hit går att räkna på fingrarna på en hand skulle jag tro. Så snart ska jag för sista gången på väldigt länge, hoppas jag, lägga mig i en tältsäng. Ska nog läsa några sidor i lakes and ponds först. Godnattsaga! ;)

Dåligt slut på en annars bra helg

Hur i ******* gick detta till? En så fin perfekt fasad, inga problem som syns och sen rasar allt på en förmiddag. Allt. Hur? Jag trodde det var över med "överraskningar", att det inte kunde hända mer, det värsta hade redan hänt. Det hade det i och för sig, men alla efterskalv är så jobbiga. De river upp alla känslor igen. Vet inte vart jag ska ta vägen med detta. Informationen från ikväll påverkar inte mig i största grad, men jag mår dåligt av det ändå. För jag ser andra må dåligt av det, andra personer som står mig väldigt nära.

Jag vill bara ta allt jag har därifrån och aldrig mer behöva sätta min fot där igen. Jag vill inte se det mer. När ska hela den här kedjereaktionen ta slut? Kommer den någonsin att ta slut? Det har ju gått snart tre år. Så mycket som har hänt och ärligt talat, just nu kan jag bara se min egna utveckling som det positiva med det. Hade det inte hänt hade jag antagligen inte varit lika självständig som jag är idag. Men jag avskyr verkligen att alla små och stora händelser som beror av det fortfarande påverkar mig så mycket. Jag ska i alla fall aldrig göra om deras misstag!

Det här känns som en tråkig avslutning på en annars bra helg. Jag har inte varit på topp den här helgen direkt, halsont sedan i tisdags, men annars mår jag fysiskt bra. Det har varit lugnt, slappekväll i fredags, lördag blev pluggdag. Jag fick hjälp med mina tal till slut. Somnade visserligen sent inatt, tror klockan var fyra, men det var det värt. Så idag har jag mest pluggat också. Ingen vidare intressant helg att skriva om då jag inte vill skriva ut alla detaljer som gjorde helgen bra. Det får räcka med att korridoren har ställt 20 frågor till mig, men somliga säger nog inte mycket mer efter en viss händelse igår kväll. ;) Hehehe....

Killar

Förstår mig inte på killar alltså. De säger en sak, menar en annan. Ångrar sig efter de gjort något. De fattar inte en poäng som varenda tjej hade insett direkt. Somliga är svin, andra tofflar. Men det konstigaste av allt är att till vissa dras jag som en liten magnet. Jag kan svära över dem ena stunden, för att sedan tvärvända och säga att jag saknar honom. Trots att varenda ord han sagt har analyserats och tolkats i alla möjliga vinklar så kommer jag inte fram till något. Jag fattar bara inte att det kan vara så svårt. Eller är det jag som gör det svårt genom att fundera så mycket?

Skit också

Att denna huvudvärk aldrig ger sig. Nästan varenda dag, fastän jag använder mina glasögon. Undrar om det kan vara något annat. Det pajar bara så mycket, jag orkar inte plugga för jag fattar inte vad jag läser, orkar knappt vara trevlig mot folk, vill nästan isolera mig. Och alltihop beror på något så löjligt som huvudvärk. Kanske börjar bli dags för den där hälsokontrollen jag funderat på i ett halvår nu. Jag trodde verkligen att det skulle gå över efter att jag testat synen, men icke.

Känner mig lite nere just nu. Jag vet inte hur helgen blir. Planen var Tour de Chambre i korridoren, men ärligt talat vet jag inte om min kropp pallar det. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu innan tentaveckan. Det andra alternativet är att sova borta, men då är frågan var. Sova i mitt rum är omöjligt om hela korridoren ska festa. Vill ju egentligen vara med på festen, men situationen gör att jag inte vet om jag orkar det. Måste fundera lite på hur jag ska lösa det här innan jag somnar. Och måste packa inför exkursionen imorgon.

Vill bada badkar!!

För att få igång mattemotivationen var jag tvungen att kolla på Björn Gustavssons sång till Carina Berg. Så jäkla rolig fortfarande! Vad den killen än gör förlåter man honom. Nästan... :P Haha, måste höra den en gång till. Annars känner jag mest för att bränna geometriboken ikväll som aldrig tar slut.

Var hos Linnea en stund ikväll och kollade på hennes lägenhet. Hon har badkar!!! Hur mycket saknar jag inte badkaret? Så underbart det vore att få lägga sig i ett varmt skumbad och bara slappna av! Lägenheten var fin annars, kändes så stor mot mitt rum. Jag blev bjuden på middag också. :) Tacksam över att slippa laga mat ikväll och få sällskap.

Nej, måste räkna. Tror jag får hjälp i helgen. :)
Jävla halsont som inte går över säger jag bara.

Underbar höstdag

Idag är det underbart höstväder! Jag och Linnea passade på att köpa thaimat och äta utomhus. Så härligt att sitta i solen och inte behöva frysa. Kommer det fler så här vackra dagar måste det göras om! :)

Det börjar dock bli värre med förkylningen. Jag tror inte att det syns att jag inte mår bra eftersom det framförallt är huvudvärken som gör det jobbigt. Lite ont i halsen har jag också, men det är ingen större fara. Bara det här inte sabbar helgplanerna. Jag vill så gärna vara med på Tour de chambren på lördag!! Har dessutom börjat säga till folk att de kan komma vid tio för allmän fest. Grrr, ska kurera ordentligt de närmsta dagarna. Tyvärr är det exkursion på fredag som kan sabba det hela. Jag fryser nästan jämt och att bli nerkyld i fem timmar ute vid en å känns inte som en höjdare.


Nej, inte igen...

Måste sova nu... Borde vila ordentligt så att jag inte blir sjuk... Jag känner ju att en dum förkylning är på väg igen och liksom förra gången har jag inte tid med det. Ska preparera imorgon med att köpa en massa frukt och vara hemma hela eftermiddagen och kvällen. Den här veckan ska jag se till att få sova minst sju timmar per natt. Vet att jag borde sova minst åtta, men ärligt talat, det klarar jag inte av. Kommer garanterat att lägga mig för sent. Så därför stryks matteövningen ur mitt liv imorgon bitti. Det gör inte så mycket, jag är så ineffektiv där ändå. Finns bara en bra anledning till att gå dit. ;P

Längtar lite efter lunchen imorgon, thaivagnen med Linnea! :)

Phöslåten som jag tydligen inte lyckades stava till i lördags kväll. Hmmm, undrar hur mycket sanning det ligger i det.

Sigarreftersläpp och korridorfest

Vilken helg det har varit! Sigarr var galet, jag var sen as usual till tr och när jag dyker upp är ett bord redan fyllt av tomflaskor och burkar. Nej, det var inte bara cider och öl, utan också starksprit. Jag tycker W får tänka lite på sina dryckesvanor. ;) Pizzan kom, ölspelet spelades, liksom andra knäppa lekar. Jag köpte ett glas vin för 5kr!!! Vid elva, halv tolv något drog vi vidare mot eftersläppet på kåren. Fullt ös där och jag fick till slut min elektrovita bit av Oscar. Dessutom lurade jag Patrik på K, han fick en liten bit av min overall, jag tog en decimeter av hans plus en minispritflaska. Proud of my self!

Vad som hände på kåren är lite diffust, men jag fick se punschverandan, veta att jag spelat i samma orkester som ett k-phös och äntligen träffa Andreas som jag tror jag lovade att bjuda på middag. Det blev ett långt vaket dygn, somnade någon gång efter sju på morgonen. Väckt blev jag också vid halv tio så särskilt mycket sömn blev det inte. Vid sju satte festen igång igen igår. Anna, Johanna och Cecilia från klassen dök upp och så var det igång på riktigt. Roligast igår var när Sam och hans kompis ville köpa cider av mig. Sam fyller trettio till våren och det säger typ allt. Såklart fick de det, eller rättare sagt, Sam är skyldig mig fyra nya cider. ;) Sen drog vi upp en våning på korridorsfest.

Nu ska jag dra fram lite böcker och börja läsa. Så gott det går i alla fall, men först måste jag lyssna på årets phöslåt: Boom shak a lak!!

RSS 2.0