Jobb på g

Det är jobb på gång. Stor lycka!! :D Rickard hade pratat med sin chef och han lät positiv till att jag skulle sommarjobba hos dem. Jag ska dit på måndag och prata med chefen vid 9.30 och förhoppningsvis så får jag börja jobba med en gång. Längtar redan! Det är ingen höjdarlön direkt men det spelar mindre roll. Huvudsaken är att jag får något vettigare att göra än att sitta hemma och glo och meriten att ha jobbat är viktigt för mig. Lönen kommer i andra hand. Fast det är inte fel med lite pengar. ;) Tror jag kommer att få 70 eller 75 i timmen. Jag räknade lite på det och om jag jobbar de fem veckor som jag tror jag ska jobba kommer jag ändå upp i 14000 eller 15000 och då slipper jag skatta. Sen kommer det semesterersättning på det också. 13% trodde Anna att den låg på. Eventuellt får jag jobba sex veckor, men det beror helt på hur mycket det finns att göra. Jag tycker i alla fall att det ska bli riktigt skoj att få jobba.

Jobb på g?

Kan inte telefonen ringa någon gång? Min hemlighetsfulla pojkvän håller inne på något som handlar om jobb. Fick ett sms i eftermiddags där det stod att han kanske fixat jobb åt mig och att jag skulle vara på hans jobb på måndag. Helt klart något på gång. Undrar vad. Så jag svarade på hans sms och frågade vad han sagt och när jag skulle vara där på måndag. Men nej, inte skulle han svara på det, utan det enda svaret jag fick var ett "du får vänta tills jag ringer dig ikväll". Grrrr!!! Jag som är så nyfiken och vill veta nu!

Dålig magnet i bilplåt

Idag har jag inte hunnit göra någonting (som vanligt fast med undantag för hunnit). Jag och Rickard vaknade tjugo i tolv istället för tio som jag hade ställt klockan på. Fast den här gången gick jag inte i sömnen, utan jag gick upp och stängde av den men kände inte för att gå upp. Istället kröp jag ner i sängen igen. Varmt och mysigt. Mycket bättre än att gå upp själv och frysa. Vädret är ändå bara regnigt så varför gå upp? Inte kul att gå ut.

Snart kommer mamma och hämtar mig. Ska äta middag där. Hoppas det blir något gott som det brukar bli. Sedan ska vi ut och övningsköra. Tur att det slutat regna så att man kan sätta fast skylten i vindrutstorkan där bak. Sätter man den på plåten är det stor risk att den ramlar av. De som tillverkar skyltarna borde göra något åt det. Bilar har inte lika magnetisk plåt längre och ramlar därför lättare av. Och nej, det är inte bara vår bil som är omagnetisk. Jag har både pratat med andra som har/haft samma problem och sett andra bilar som gör som vi. Så som sagt, ta och gör något åt det.

Väntar

Väntar mest på att Rickard ska komma hit. Skönt att få prata av sig lite sen. Hoppas på att allt blir bra ordentligt den här gången. Vet bara inte om jag vågar tro på det. Jag ska plugga lite mer körkortsteori tills han kommer. Måste bli färdig med den någon gång.

Anna har beställt en ny Singstarskiva. Hoppas verkligen att den hinner komma till på fredag! Skulle vara kul att tävla i lite nya låtar. Sen är nog lättare att komma med på topplistan också. Ingen som har stått och tjuvövat en massa innan. ;)

Gravid i två livmödrar

Igår kväll såg jag dokumentären "Gravid i två livmödrar" på tv 4. Tidigare trodde jag inte ens att man kunde ha två livmödrar. Eller rättare sagt, tanken hade aldrig slagit mig att man kan det, även om det är extremt ovanligt. Dokumentären handlade om ett par som väntade barn där kvinnan hade lyckats bli gravid i hennes båda livmödrar. Läkarna hade tidigare sagt till henne att hon troligen aldrig skulle kunna få barn så när hon blev gravid var det lite av ett mirakel.

Man fick följa paret under graviditetsveckorna och se hur barnen utvecklades. Ju längre tiden gick, desto mer önskade man att paret skulle få behålla båda barnen. Några veckor innan barnen var planerade att födas fick kvinnan en blodpropp i benet/foten. Det är tydligen en ganska vanlig orsak till att gravida kvinnor dör. Om blodproppen skulle hamna i lungorna är risken väldigt stor att man dör. Jag vet inte om det är lika med döden men det var i alla fall väldigt farligt.

Som tur var löste sig blodproppsproblemet ganska snabbt genom att man gav kvinnan blodförtunnande medel. När det gått 31 eller 32 veckor såg läkaren att det fanns lite fostervatten i hennes livmödrar, speciellt i den livmoder där pojken låg. Ett tecken på att barnet inte mår bra. Läkaren bestämde därför att de skulle föda med kejsarsnitt redan samma kväll. De första dagarna för barnen var kritiska men som tur var så slutade det lyckligt med att föräldrarna fick ta hem sina barn och att de mådde bra.

Den här dokumentären gjorde mig givetvis ännu mer rädd för att skaffa barn. Jag hatar allt som gör ont och bara tanken på blodproppar och kejsarsnitt gör mig blek. Visst, de flesta graviditeter är ganska okomplicerade och går bra. Men bara att behöva må illa varenda morgon får mig att överväga om det är värt det. Bör kanske tillägga att illamående står med på min lista över "sjukdomar" jag hatar, fastän det inte är farligt att må illa någon gång.

Jag vet inte vilket beslut man ska ta någon gång senare i livet. Som Rickard säger, antagligen är jag bara för ung och omogen för att vilja ha barn nu och därför ser jag bara nackdelar. Men kan någon visa de positiva delarna? Annars kanske jag aldrig riktigt vill. Den största orsaken till att jag inte vill är att jag är rädd för det. Rädd för det som gör ont och kan skada mig.

Det verkar så komplicerat och jobbigt att vara gravid. Är det värt att leva jobbigt i nio månader för att antagligen leva lika jobbigt fast på ett annat sätt i säkert två-tre år till? Någon som har en bra åsikt eller känner att de kan övertala mig till antingen det ena eller det andra? Jag tar ju beslutet i slutändan i vilket fall som helst och har några år på mig att tänka, men börjar jag inte nu, kan det vara för sent när jag bestämmer mig.

Kärleksgudinna vs Alkoholist

Jag vet, alldeles för kort tid har gått sedan jag skrev senast, men hittade det här i Annas lunarblogg och tyckte det var så himla kul.

E: Damn good kisser.
M: Best kisser ever.
I: You are great in bed.
L: Everyone loves you.
Y: Best grilfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
 
A: You like to drink.
N: You like to drink.
N: You like to drink.
A: You like to drink.

Det låtersom om jag vore någon slags kärleksgudinna, men Anna blev enbart alkoholist, stackarn. Så jäkla kul! :D Hahaha!!

A: You like to drink.
B : Everyone wants you.
C : You are really silly.
D : You like to drink.
E : Damn good kisser.
F : You are dead sexy.
G : You never let people tell you what to do.
H : You have a very good personality and looks.
I : You are great in bed.
J : People adore you.
K : You?re wild and crazy.
L : Everyone loves you.
M : Best kisser ever.
N: You like to drink.
O: Awesome kisser.
P : You are popular with all types of people.
Q : You are a hypocrite.
R : Fucking crazy.
S : Easy to fall in love with.
T : You?re loyal to those you love.
U : You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W : You are very broad minded.
X : You never let people tell you what to do.
Y : Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z : Always ready.

Jordgubbar

Kom nyss hem ifrån jordgubbslandet i Skedala. Var iväg med mamma och Kenneth. Ryggen är trött som den brukar vara efter jordgubbsplockning. Jag får trösta mig med att jag får lite pengar av mormor för jobbet. Plockade en spann åt henne så att hon kan göra sylt och saft. Ska hjälpa till att rensa senare idag också. Enda jobbet jag utfört i sommar hittills.

Alla andra som har bloggar som jag inte läser, kan ni ge mig adressen till er blogg? Just nu har jag nämligen bara stenkoll på tre stycken, d v s Fia, Martina och Anna. Har inte orkat leta upp en massa folk, men de som har hittat mig kan få lite uppmärksamhet tillbaka.

Ont i hals och öra

Skit också. Har ont i halva halsen (!) plus att det har spridit sig till ena örat. Fattar inte varför. Vill inte bli sjuk igen. Rickard får komma hit sen och lämna tillbaka tabletterna mot halsont. Det kanske hjälper mot örat också. Är ju faktiskt halsens fel att örat börjat göra ont när jag sväljer.

Rekord igår

Wiie, wiie!! Igår var min hittills bästa bloggdag. Jag har haft bloggen i ca 10-11 dagar så något stort är det egentligen inte, men det kändes lite roligt att "slå sitt rekord". Vet inte hur jag ska göra för att få fler att läsa. Jag riktar mig ju mest till de jag känner eftersom jag skriver mycket om vad som händer i mitt liv. Kanske borde skriva om "viktigare" saker, sådant som intresserar allmänheten. Men samtidigt, jag vill fortfarande ha bloggen som en typ av dagbok. För det är faktiskt det den är. Dock inte riktigt lika hemlig.

Man skulle kunna starta en till som har ett mer specifikt tema. Men orka. Det blir för mycket att skriva då. Till hösten lär jag inte ha lika mycket tid att skriva som jag har nu. I sommar hade man ju haft tid, i vart fall om man har lika lite att göra som jag. Får se hur det blir. Egentligen är det väl bara att dela upp sina inlägg i olika kategorier så att inte alla hamnar i allmänt, även om det lätt blir så. Då kan ju folk söka på vad de vill.

Provrumsdröm

Sovit dåligt inatt också. Natten innan dess puttade Rickard nästan ut mig ur sängen och det var allmänt trångt. Inatt drömde jag att jag var i en jättedyr affär och skulle prova kläder. Provrummen var väldigt skumma. Istället för en svängdörr eller draperi som täcker ens kropp hade de ett draperi som hängde ner från taket och täckte ansiktet. Däremot kunde man se kroppen på alla som bytte om. Men man såg inte vem kroppen tillhörde, fastän man antaligen redan visste det. Jag skulle i vart fall prova något, men Linda som var med mig ville inte. Hon var för kort så man såg hennes ansikte.

När jag stod i provrummet hörde jag någon snobbig tjej prata om att hon bara handlade i den här affären. Någon kommenterade det, men jag minns inte riktigt vad, bara att jag tyckte det var jättekul. I drömmen knäckte jag mig totalt, vaknade strax efteråt av att jag skrattat i sömnen och svalt en luftbubbla som fastnade i halsen. Kunde knappt sluta hosta och var tvungen att springa på toa och dricka vatten. Hatar sådan hosta. Den släpper inte riktigt. Somnade i vart fall om sen, men vaknade ändå flera gånger.

Så idag är jag också ganska trött, liksom igår. Men funderar på det där med provrummen. Tänk om det varit så på riktigt. Då hade nog ingen velat prova kläder. Jag hade inte gjort det.

Någon som sett min vodka?

Sitter och väntar på att jag ska bli trött. Har varit hos mormor och morfar ikväll med Rickard och Dennis. Vi grillade och spelade kort . Gott och trevligt. Men man blir alltid så mätt! Mormor vet inte vad lagom betyder. Hon serverar alltid för mycket. Egentligen inget att klaga över, men man vill ju inte låta bli att ta när hon varit snäll och ställt fram det. Känns oartigt.

Annars har det varit en seg dag. Har inte städat mer sedan förra inlägget heller. Känner att det luktar lite väl mycket alkohol i huset. Tur att pappa är i Kroatien. På tal om alkohol. Jag undrar vad det är för typ som snyltat rätt rejält på min vodka. Den var i princip oöppnad igår. Jag och Pia drack lite. Men resten har någon okänd slurpat i sig. Någon som sett något?

Midsommarafton: så blev det

Midsommardagen idag. Sista folket stack hem vid halv tre tror jag. Något i den stilen i vart fall. Men då var jag trött så det var bra. Vi hade ändå hållt igång sedan klockan sex. I vart fall jag. Stackars Martina som fick åka hem sist. Hon ville hem först. Men som vanligt fanns det ingen taxi ledig så till slut fick Anna vara snäll och köra henne hem. Anna som redan hade kört en massa. Först för att hämta en sladd hon glömt till Sing-star och sedan för att vara svart-taxi åt några andra. Många och långa rundor.

Det mesta fungerade bra igår. Nästan inget okänt folk lyckades komma in och de två fjortistjejer som var här åkte ut lika snabbt igen. Det sjuka var att de skulle vara ett eller två år äldre än mig. Men allvarligt talat så såg de ut att vara fjorton eller femton. Fattar inte varför Simon drog dit dem. Jag hade ju sagt nej hela tiden. Smälla i dörren passade de också på att göra när de gick. Inte för att det spelar någon roll egentligen, men det hjälper ju knappast. Tycker bara att det är så dålig stil att de surar när det är dem som tränger sig på.

Annars var det lite småsaker. Hela golvet i köket och finrummet är klistriga men det får jag torka upp senare. Orkar inte just nu. Har redan diskat upp och torkat av allt annat. Det värsta är att folk lyckats spilla på "fel" matta. Den vita har fått fläckar av lite olika saker medan den svarta är ren. Varför?

Måste säga att jag vann över Åsa i Sing-star. Stolt över mig själv. Åsa borde vinna egentligen. Det är hon som sjunger bäst av oss och går i kör. Dessutom var hon nykter och det är mer än vad man kunde säga om mig. Men som sagt, segern var min. Älskar verkligen Sing-star! Anna, vi måste ha Sing-star och dansmattakväll!!

Det sista som hände på kvällen när nästan alla gått hem var att pappa ringde och frågade hur allt hade gått. Först ringde han Dennis mobil och Dennis hittar på att krukor och annat gått sönder. Sen ringer han till hemtelefonen för att prata med mig. Så jag lyckades få honom att fatta att Dennis hittade på. Istället frågar pappa om Dennis var "lite glad i hatten". Jag sa att Dennis var asfull och pappa tror på det. Alltså en seger till för mig.

image8

Midsommarafton

Äntligen verkar det hyffsat färdigkrånglat. Det blir i vart fall midsommarfest hos mig. Jag hoppas bara att allt ska gå bra och att folk kommer att ha kul. Regnar gör det så vi får se om det håller upp en stund så att man kan gå ut lite. Blev ingen midsommarkrans. Ingen dans heller. Snart kväll i vart fall så då börjar det roliga.

Midsommarkrångel

Varför är det så jävla svårt att bara hålla sams? Jag vill inte bråka mer. Men ändå blir det så. Jag börjar dessutom bli rädd. Det kändes konstigt när jag somnade inatt. Känslan sitter fortfarande i mig. Jag vet inte om den släpper när vi träffas, men just nu känns det inte bra. Ensamt, fastän jag inte är ensam. Och det känns fel att jag känner så när jag inte borde. Fan...

Jag hade i vart fall en trevlig dag med Martina idag. Vi såg en film, gick en runda och åt köttfärspaj som blivit över efter studenten. Trevligt och mysigt! Tog en liten bit kladdkaka också. Också gott. Om en och en halv timme kommer farmor och farfar, Rickard och Gunilla hit. Vi ska fira pappa som fyller år ikväll. Hoppas på en lika trevlig kväll som dag.

Midsommarafton imorgon. Får väl se hur det blir med det. Vädret verkar i vart fall inte bli fint. Inte som det ser ut just nu. Tanken från början var att vi skulle åkt till Rickards pappa och sedan till Markus och Linda som skulle haft fest. Men sen skulle inte de ha fest i alla fall. Så då bestämde vi oss för att följa med Fia och Martina till Tylösand. Men det verkar det inte heller bli nu. Är det dåligt väder och regnar är det ju inte så kul. Så då tänkte vi eventuellt varit hos mig om det var dåligt väder. Sen ändrades det till att kanske vara hos Victor. Och nu vet jag ingenting längre. Anna säger att Perran och Simon kanske ska till Haverdal. I så fall försvinner ännu mer folk. Ah, jag hatar att det är lika dåligt planerat var enda år!! Skit också!

Det enda jag vill är att morgondagen blir rolig! Jag vill spela fyllebrännbol och bara ha kul. Jag vill ha en krans av riktiga blommor i håret och sjunga små grodorna. Jag vill bara ha kul.

Seg dag

Ännu en seg dag. Jag är så extremt uttråkad så det finns inte! Har bara varit ledig i 11 dagar och klättrar redan på väggarna. Så här kan jag inte ha det längre. Måste ta tag i mitt liv. Imorgon ska jag gå upp hyffsat tidigt. 9-tiden blir nog lagom. Ska till farmor och farfar vid 13.00 för att äta middag. Ska bli gott! Tidigare orkar jag nog inte gå upp. Dessutom lär jag bli jättehungrig om jag går upp för tidigt. Kan ju vara skadligt.

Sedan bär det av till stan med Åsa. Ska köpa present till pappa som fyller år på torsdag och boka teoriprovet för körkortet. Imorgon ska det bli av dessutom. Inte tomt snack en här gången. Bra att Åsa följer med så att jag blir lite mer motiverad.

Ringde Biltema tidigare idag också. Hjälpte inte mycket. Fick inte ens prata med den jag ville. Först hade han möte så jag skulle ringa tillbaka en halvtimme senare. När jag ringde så svarade ingen. Så jag ringde en gång till tio minuter senare. Då fick jag prata med en förvirrad person som inte verkade ha koll. Han kollade i vart fall upp åt mig att min kontaktperson inte var kvar utan att han hade åkt. Typiskt! Så nu måste jag ringa och terra imorgon igen. Finns roligare saker att göra.

Ikväll har jag varit hos Rickard och sett på film. Vi lånade en hög av Victor förra helgen så vi hade några att välja på. Det blev Edward Scissorhands. Gammal film, men sevärd. Lite sorgligt slut. Jag gillade den. Så ni som inte sett den, ta och gör det.

Sommarjobb

Sitter och väntar på att tiden ska gå. Om en halvtimme ska jag ringa Biltema igen och höra hur det har gått med deras jobbansökningar. Borde egentligen ha gjort det för en vecka sen, men då låg jag på stranden istället. Sen blev jag sjuk. Ville inte ringa då. Jag gillar verkligen inte att söka jobb. Man får ändå alltid nej. Men jag hoppas verkligen på det här jobbet. Vill så gärna ha det!

Emily har fixat en blogg

Ok, nu har jag gjort som resten av världen och äntligen skaffat mig en blogg. Har funderat på det i säkert ett halvår, men sen ska man bli klar att fixa det med. Inte min starkaste sida kanske. Jag skyller på skolan som vanligt. Fast nu är det slut på den. Studenten är tagen och fy fan vad vi är bra! Men vad gör man nu då? När allt är klart? Jo, man blir arbetslös på riktigt. I vart fall blir jag det. Sommarjobb vägrar att existera i min värld mer än som bortglömda ansökningar på olika företag. Aja, sådant kan livet vara ibland. Eller rättare sagt, de närmsta tre somrarna.

Jag börjar i vart fall bli bra igen efter halsont och huvudvärk. Skönt! Ska ta tag i jobbsökandet och allt annat nu. Eller nästa vecka blir det. Imorgon hinner jag inte allt. Ska leta lite jobb och kanske åka in till stan en runda. I helgen ska jag åka upp till Värnamo och hälsa på pojkvännens pappa. Kommer att bli trevligt att träffa den nyblivna miljonären. =) En tur till High Chaparal blir det också på lördagen. Länge sedan man var där. Minns bara att jag och familjen åkte ett tåg som blev rånat. Ganska läskigt.

Nu ska jag ta och spana in lite funktioner och eventuellt folk man känner här på blogg.se.

Några bilder från bal och student. 


image4
   
Jag


image9

Jag och Thinh och vår söta bil i bakgrunden.


image2

Therese och jag ute vid Tylöhus.


image5

Studenten!!


image6

Old classmates.


image7

RSS 2.0