Juice

Det är kallt på mitt rum igen. Undrar när jag får värme i elementet. Ikväll "värmer" jag mig med ett glas juice och singoallakex. Sedan vi ansåg oss klara med Sövdeprojektet för idag har jag handlat mat på Willys, lagat ungefär sex portioner chili con carne och skrivit rent min diskussionsdel om pH till Sövderapporten. Tänkte börja läsa i hydrologiboken snart och hoppas på någon ny uppenbarelse i stil med Grönland igår. Mycket roligare att läsa när man blir så intresserad att man glömmer bort att det är skolarbete.

Köpte äntligen en saftbringare idag! Har inte kunnat blanda till min juice förrän nu. Tyvärr var det inget fruktkött i koncentratet, ska se om jag hittar det i ett annat märke. Bryr mig inte om att Eldorado är billigare om det inte innehåller fruktkött. Är ju det som sätter god smak! Plus att det är nyttigare. Jag fick användning för mina drinkpinnar som jag fått av Fia nu också. Perfekta att blanda juicen med! :)

Jag fick ingen biljett till S.I.G.A.R.R. på fredag. Vet inte om jag bryr mig sådär jättemycket. Jag ville gå innan, men nu känns det som att det inte spelar någon större roll. Det har varit så många fester och det kommer att bli ännu fler. Dessutom vore det bra om jag var nykter på fredag så att jag kan plugga på lördag på dagen. På kvällen är det fest igen! :D

En teori om Grönland

Satt och läste min hydrologi nyss och kom till ett avsnitt som verkligen fick mig att haja till. Det hade med Grönland, golfströmmen och den globala uppvärmningen att göra. Teorin var att grönland är som en slags pump för golfströmmen. Det är ön som får den att vända på något sätt och att pumpas vidare. Jag förstod det som att Grönland består av mestadels is och att det är kylan från isen som sätter fart på det varmare ytvattnet och pumpar vattnet vidare. Enligt den förenklade bild jag har tillgång till finns det två andra ställen där golfströmmen också vänder. Detta gav mig en tanke på hur den globala uppvärmningen eventuellt kan leda till en ny istid. Jag vill åka till Grönland och ta reda på mer. Kanske som examensarbete?

Halmstadhöjdpunkter

Halmstad till helgen och det jag ser fram emot allra mest är att få träffa min ögonsten och vännerna som ska inta karaoken på torsdag, liksom Underbar på fredag!





Några utav dem. Jag behöver nya bilder!!!

Musiken ikväll

Matte-eftermiddag/kväll. Inte mycket att säga om det, så istället gör jag lite reklam för Samuels band, Krig och fred. Förälskade mig i deras låt "Jag blir mer isolerad". http://www.myspace.com/krigochfred  

När vi ändå är inne på musik och my space måste jag tipsa om Halmstadfavoriterna Vincent vicious som hittas här: http://www.myspace.com/vincentvicious   Det går inte att inte bli glad av detta bands musik. Vilken energi!

Till Soffan

Soffan, om du bara visste hur upprörd jag var igår kväll!! Ungefär alla praktiska saker som kunde strula gjorde det. Åtminstone kändes det så. Jag orkade inte träffa någon i korridoren så väntade med att gå ut tills alla andra gått in på sina rum, dvs till 00.17. Skulle bara hämta en frukt i kylen, men märkte att majs-saften från en majsburk som vält hade runnit ut över hela min hylla. Så halv ett inatt torkade jag rent min kylskåpshylla. Trodde jag skulle dö av iritation då.

Men nu är jag lugn igen, hoppas du också är det så att vi båda kan sova gott!

Hata!!!

Jag hatar sj och nordea!!! Har försökt boka biljett flera gånger nu och det bara strular. "Tekniskt fel" är ingen ordentlig ursäkt... Skitsidor!!!

En ny dag

Jag är seg idag. Spontanstädar emellanåt och lyssnar på musik nu. Precis nu är det "För en lång, lång tid" med Håkan Hellström som spelas. Jag tycker den är fin. Känns lagom söndagsmysigt. När mitt sinne fått ro till att sluta städa så ska jag ta tag i Risebergaprojektet. Jag tror detta är det tråkigaste projekt jag råkat ut för, kan inte se någon rolig del med det alls. Snälla förklara poängen för mig med att just jag måste räkna vattenflöden? Innan jag tar tag i det ska jag laga middag, börjar bli hungrig. Ikväll får jag äntligen prata med Åsa på Skype!! :D Det längtar jag efter. Har så mycket jag vill berätta, diskutera och prata om.

Nästa helg åker jag till Halmstad och då vill jag hinna träffa så många som möjligt! Jag kommer med tåget torsdag kväll och är eventuellt sugen på karaoke då om någon är på. Förhoppningsvis ska jag och Anna till Sannarp på fredag. Jag vill verkligen det, hälsa på de gamla lärarna och se hur skolan är nu. Annars har jag inte detaljplanerat helgen. Tänker mest att jag vill hinna med att träffa både farmor och farfar och mormor och morfar. Det känns viktigt för mig, speciellt nu när framtiden är så osäker som den är.

Fylleinlägg någon???

Vilken kväll det har varit!! Jag kan inte fatta att den redan är slut och att vi blivit ettor! Sitter hemma i mitt rum här i Lund, med teknologmössan på och försöker inse. Det går lite trögt efter den fruktansvärda alkoholblandningen från ikväll. Misstänker att morgondagen blir mindre bra. :P Det känns sjukt konstigt att phöset inte är phös längre och att "det roliga" är slut, även om vi egentligen bara precis påbörjat det. Jag har fem år framför mig här och jag vet att det kommer att bli kul, men hårt. På något sätt känns det ändå lite som ett slut nu. Här tar min tonårstid slut på riktigt. Det är dags att bli vuxen på heltid och stå på helt egna ben.

Säg måndag, jag har bokat tvätt-tid och planerat vad jag ska tvätta. Okej, jag kunde tvätta när jag bodde hemma och gjorde det ofta också, men det här är något annat. Att alltid tvätta, laga mat och städa själv, utan att någon först tjatat eller att kunna få hjälp med det är annorlunda. Jag bara kännermig vuxen. Det är dags. Fan vad deppigt det här låter säkert. Jag har ingen riktig koll, utan glider mest med. Är inte så trött och måste få ur mig lite tankar innan jag kryper ner i min tältsäng.

Jag undrar mest hur många jag pussat ikväll, både killar och tjejer. Det är tradition att pussa den som knyter en knut i  toffsen. Det blev några knutar. Så nej, jag är inte strulig av mig, men många tyckte nog att jag var pussvänlig. Annars hade jag haft koll på hur många jag pussat. Det har jag inte nu. Vissa minns jag, andra är väldigt diffusa. Som hela kvällen. Vad har hänt? Vart tog min högra bordsdam/herre Sandra vägen? Vi som åt tidernas bästa cheesecake ihop. Och gjorde en låt om henne och cheesecaken. Vart tog hon vägen? Liksom Johanna som helt plötsligt gick upp i rök. Det var bara Linnea som bröt trenden som dök upp de sista två timmarna. Så vi tog följe hem, superbra att hon bor bara en gräsmatta ifrån mig. Suveränt!!

Nej, dags att borsta tänderna nu och sova. Har ingen lust att sova ensam egentligen, men vad har jag för val? :P Börjar bli riktigt trött i alla fall. Gäsp!!!

Tror jag ligger på plus....

Snart etta

"Bortsupen KW-sittning 2008" Det ska de få igen för, sexmästeriet. Jag söp inte bort min sångbok, det var de som plockade bort den när jag var ute och tittade på det gulmålade W:et. Jag får trösta mig med min oerhörda prestation att balansera en ölflaska på toppen av K:s bautasten. Det är status när man är onykter!!

På lördag kväll blir jag etta. Känns lite sorgligt att nollningen är över sen. Bara S.I.G.A.R.R. festen kvar om två veckor. Fast själva nolleuppdragen och träffarna är slut nu. På lördag är det nollegasque och jag har med Jennys hjälp införskaffat en ny klänning, som visserligen inte följer klädkoden, men vad gör man när man väl "förälskat" sig i något? Jo,köper det! :)

Dags att plugga lite matte innan sängdags. Känner mig bara inte känslomässigt redo för det. Så många andra tankar i huvudet nu...

Punkterat backdäck

När jag kom ut imorse, stressad som vanligt var mitt bakdäck på cykeln punkterat. Att laga det var det inte tal om, det var bara till att pinna iväg till busshållsplatsen. Jag såg en grön buss rulla iväg, men brydde mig inte nämnvärt, tänkte att nästa går om högst tio minuter ändå, men nej vad fel jag hade. Enligt tabellen skulle den göra det, men den var nästan tio minter sen och smockfull. Jag beslöt mig för att ta direktbussen som skulle gå om ytterligare fem minuter istället. När jag väntat en minut kommer samma linje igen som den som var sen. Snacka om jobbig morgontrafik. I alla fall, efter ca fem minuter kom min direktbuss och jag kom till LTH bara 20 minuter försenad. :P

Dagen har varit rätt allmän. Fick visserligen lämna in cykeln i eftermiddags och det tog väl lite mer än en timme av mitt liv i onödan, men pratade med både farmor och morfar under tiden som jag var ute och gick. Tror de blev glada för att jag ringde. Säger bara stackars morfar, det blir ju bara värre och värre. Jävla skit vad världen är orättvis ibland!

What to do?

Upp och ner, ner och upp.... Suck... Vart ska jag ta vägen med det? Hur svårt kan det va liksom?

Mattekväll ikväll... Ska räkna en massa geometri, men det är nog inget som är svårt, bara det att det måste göras. Har muntlig matteredovisning på tisdag.

Pysselkväll på lth

Kvällen på lth var trevlig. Jag sydde på tre märken på min overall, sedan gav jag upp och gjorde ett armband istället av pärlor, i turkosa nyanser såklart! ;) Phöset hade gjort det fint med massor av ballonger, snacks och musik. Mös hela kvällen. På slutet blev det lite allsång när några killar spelade gitarr och piano. Finns det något mer hjärtsmältande än en skönsjungande kille som spelar instrument? Jag tror inte det. Blir ju lite kär varje gång.

Måste tjata lite till om söndag för ikväll fick jag reda på att Anders ska ha på sig turkosa tights, turkos tajt t-shirt och miniadidasshorts på söndag. Kan inte bli annat än hett (=katastrof!!!)! Ramlar han i sjön sjön blir det wet t-shirt tävling. :P HAHAHAA! Söndag blir kul.

Säger bara, WOW!!!!!!

Fredagsrusig inför helgen

Fredagsrus!! Det var länge sedan, var därför så härligt att känna det igen i förmiddags. Även om det är en ganska så rastlös känsla, är det är bra tecken på att det är helg och att helgen kommer att bli rolig. Jag är helt säker på att min helg kommer att bli bra. Ikväll blir det lugnt pyntande av overaller. Vad skönt med en tidig kväll för ovanligehetens skull! Däremot drar nollningen igång tidigt imorgon. Redan 9.00 börjar vår nollelördag. Fast vi får frukost där. Lite mysigt att äta tillsammans. :)

Vi ska vara i lundagård, men vad vi ska göra är jag inte helt på det klara med. Vet bara att det blir hinderbana och lådbilsrally. Imorgon kväll är det KW-sittning. Det kommer att bli super! Som sagt, en liten, liten del av mitt hjärta är fortfarande gult. ;) Söndag är regattadag. Fighten utspelas på sjön sjön och för alla som har för mycket tid, kom dit! Förstår om ni från Halmstad inte orkar transportera er ner hit, men alla andra kan ju försöka. Det kommer bli stämning!

Tur att jag börjar bli frisk, annars hade jag aldrig pallat det här spektaklet!

Gårdagens bästa

Vissa har så härlig stil! Bäst igår var Cecilia i korridoren. 22.15 dyker hon upp i min dörr med en cider i handen, säger rätt ut "jag är singel sedan 17 idag". Det sköna med henne är att hon tar det mesta med en klackspark och ser allt positivt. Det andra hon säger är nämligen "Nu kan jag hångla med han den andre istället". Livet blir vad man gör det till.

Från ett mer filosofiskt perspektiv

Vilket tragiskt datum det är idag. Årsdag för döden. Men det märks inte när jag tittar ut genom mitt fönster och ser solen skina över ett allt mer höstigt Lund. Det ser så härligt ut och jag önskar att jag låg i stadsparken på en filt och filosoferade över livet tillsammans med någon. Så härligt det vore att bara ligga där och se de lätt gula löven falla till marken när en vindpust tar tag i dem.

Idag är en sådan dag då jag känner mig sådär konstnärligt missförstådd. Samtidigt som jag känner mig så irriterad på hur svårt det är för vissa att fatta en pik. Någon fattar inte "låt mig va", en annan vågar inte möta en blick, en tredje verkar fatta allt, men där saknas något annat. Varför är det så? Framförallt, vad gör man åt det?

Jag har så lätt för att tröttna på saker och att leva upp till alla mina "krav" är inte lätt. Mitt problem är inte att jag inte vill kämpa för något, utan snarare att jag tröttnar innan jag når dit jag vill. Jag kan bara inte släppa det där med blicken, varför vara så blyg? Så fort lite alkohol är inblandat så går det ju minst 20 gånger bättre. Jag har lust att släppa allt det där och bara gå vidare. Alkohol ska inte behövas och det gör det kanske inte, men det tar så mycket längre tid. Vem har tid att vänta i den här världen?

Ett nytt Big- Bang kanske inte vore så dumt ändå...

En månad idag

Oj, kom på en sak. Det har redan gått en månad. Exakt idag. Det beslutet känns fortfarande helt rätt och jag har inte ångrat mig någon gång.

Sjuk, sjuk

Idag blir text mitt enda sätt att kommunicera. Rösten är totalt borta och de enda ljud jag får fram om jag verkligen anstränger mig påminner mest om utvecklingsstörda ljud. Jag håller helst käften. Halsen är supersvullen, så äta har jag ingen lust med. Får leva på flytande föda idag. Så ja, jag mår rätt dåligt. Gick inte på matteövningen imorse, utan sov till kvart över tio istället. Tänkte att jag ska gå på föreläsningen kl 13 åtminstone.

Jag ska försöka få i mig en panodil, men jag tror inte ens att jag klarar av att svälja den. :(

En liten film ifrån igår.

Jag glömde lägga in en liten film... Här kommer den!

http://www.eko.tlth.lth.se/album/2008/09.07FlyING/DSCN1767.AVI

FlyING

Ont i halsen, hes, allmänt hängig. That´s me today. Men trots det har jag haft en enorm energi hela dagen och lever på gårdagens storseger i flyING. Vi krossade de andra sektionerna totalt och vilken dag det var. Så rolig, händelserik och bra. I och för sig har hela helgen varit super, men gårdagen var hur bra om helst. Det absolut roligaste igår var att låna phöskläder och tillsammans med Kiste dansa loss. Det bästa med kläderna är att alla som inte känner igen en visar respekt och aktar sig, även om man bara plöjer fram. Hur bra som helst! I alla fall, vi phösövade rejält.

Lite intern sammanfattning för min egen del...

"Oj oj, vilket vackert W-phös!" (K:s överphös)

"Vi åker till Danmark och köper öl!" (Oscar)

"W är dubbelt så bra som enkel-V"

"Phöset kanske ska sätta sig ner." (Säger jag till mitt phös)

"Vad jobbigt det är att säga till dig när jag inte ser dina ögon." (Stackars phösPeder, jag hade hans solbrillor nästan hela kvällen. Likaså hans kläder...)

Och givetvis måste sång nummer ett skrivas ner!

Nu ska vi åka båt, båt
Nollan kommer bli våt, våt
Havet är djupt, men ingen är skraj
För vi känner sigge haj, haj


Men ett litet ooops ska tilläggas. Julia från kemi sa idag att för varje teknologmössa en nolla satt på sig måste samma nolla dricka en mössa fylld med punch nollegasquen. Jag har inte haft särskilt många mössor på mig, men som sagt, jag hade en och samma på mig ganska länge igår och misstänker att det tvingar mig till att dricka ännu mer. Gasquen lär bli kul, men jag kommer att vingla hem på mina röda cykel. Jag borde nog boka en sovplats på delphi redan nu. ;)

.....

Jag vet vad jag vill ha och jag tänker se till att jag får det.

Ont i halsen, lite grann

Imorse vaknade jag med ont i halsen och tungt huvud, dvs konstig huvudvärk som jag ofta får när jag är förkyld. Jag ville verkligen inte gå upp, men kände att jag inte ville missa matten av flera anledningar. Efter att ha "övertalat" mig själv i tjugo minuter gick jag in i duschen. Som tur är så kände jag mig bättre när jag väl duschat och klätt på mig. Nu är jag hemma och känner mig degig igen. Ikväll är det korridorfest här och jag vill vara med, men vet inte om jag orkar. Skulle egentligen behöva spara på krafterna till resten av helgen.

Vi har två sittningar, en på lördag och en på söndag. På söndag är det flyING på dagen i Helsingborg. IKEA imorgon med mamma och Kenneth, kanske Dennis. Så det är fullt upp hela helgen och jag har inte tid att vara sjuk nu. Det får vänta till nästa vecka åtminstone.

Äntligen, internet tillbaka!

De senaste dagarna har jag varit utan internet. Det strulade givetvis när jag kopplade in datorn här och internet kom inte tillbaka förrän ikväll. Det är helt galet vad man är beroende av internet. Jag har kännt mig smått handikappad de här två dagarna. Kom varken åt mitt bank-konto, scheman eller diverse nöjen. Därför är det väldigt skönt att kunna kolla allt detta igen. Jag har också gjort första färdighetsprovet i matten på nätet nu. Resultatet vet jag inte än, verkar som att det dröjer ca 20 min.

Provet är inte jätteallvarligt, utan mest ett test för att se hur man själv ligger till och vad man behöver träna mer på. meningen är också att vi ska registrera oss på kursen och det måste man ha gjort för att kunna göra testet, så två flugor i en smäll. Om någon vecka kommer ett färdighetstest till, men det är övervakat. Båda testen måste vara godkännda för att man ska bli godkännd på kursen. Färdighetstest i matte innebär räkna utan räknare, mycket huvudräkning, förenklingar av uttryck, faktorisering och ekvationer. Fast det är ganska kul tycker jag. Bra hjärngympa!

I tisdags hade vi ost&vin på kåren. Trevlig sittning under medelfina förhållanden. Vi fick två glas vin och tillgång till olika sorters ostar och kex. I like! Det roligaste var alla sånger och phösen som uppträdde. W-phöset (vårt phös) sjöng en sång om att vi nollor bör ha sex inom sektionen för annars kan det gå illa. :P Jag kommer inte ihåg texten riktigt men den var rolig. En annan som också var rolig var V-phöset (väg och vatten). Alla vet hur fader Abraham går till med höger han, vänster hand osv. De gjorde en variant av detta, men på bred malmödialekt. Killen som pratade lät som om han hade gröt i halsen och skånskan påminde mer om danska än om svenska. Jag skriver inte ner "låten" för den ska höras och inte läsas. Men den kan jag. :)

Annars har den mesta tiden ägnats åt flyING på fritiden. Vad är då det? Tja, det kan nog bäst beskrivas med att gå in på följande sida och klicka på ordet film i den gråa rutan. http://www.eko.tlth.lth.se/
Min grupp har byggt en jävligt snygg haj som är turkos. Förhoppningsvis kommer jag få bilder på det här sen.

Dags att kolla matteresultatet nu. Sen plugga lite, eller försöka packa upp lite lådor. Här är fortfarande flyttkaos.

Flyttat hemifrån

Jag har flyttat hemifrån! Så nu vet alla det. Idag fick jag nycklarna till mitt rum och ikväll kom pappa och farfar med möblerna. Visserligen är det kaos i rummet, men jag tror att jag kommer att trivas. De andra i korridoren verkar trevliga och lätta att umgås med. Cecilia (inte samma som igår :p) ska visa mig till värmlands nation imorgon så att jag kan skriva in mig där. De flesta i korridoren tillhör tydligen värmlands, så då tänkte jag att jag hänger på det jag också.

Vill bara säga tack för flytthjälpen till Pappa, Farfar och Niklas! Jag hade inte fixat det själv.


RSS 2.0