Hemma idag också

Det blir inget underbar ikväll. Ögon och näsa rinner fortfarande och jag känner inte för att bli mer sjuk till jul. Det är helt enkelt inte värt det. Visserligen känner jag mig bättre idag, men inte tillräckligt för att gå ut och festa. Tack ändå för förfestsinbjudan Fia! Även om jag orkar, så hade det inte varit någon större idé att ens försöka göra sig fin. Allt ögonsmink hade kladdat ändå. Och vem vill gå ut osminkad?

Istället ska jag vara hemma och försöka bli så frisk som möjligt till imorgon. Då blir det julmys med Fia och Martina. Ser dessutom fram emot att få veta Fias lilla hemlighet. Om den nu är liten. ;) Jag vet inte vad det är, kan bara spekulera än så länge.

Det blev inget jobbande idag heller p g a den trista förkylningen. Jag var helt slut igår när jag kom hem från konserten så bestämmde att det nog var smartast att stanna hemma och vila en dag till. Idag tänker jag inte göra något speciellt. Ska vara hemma och julstäda lite grann. Allt hänger på hur mycket städlust jag har. :P Snart är nog tvätten och diskmaskinen klara så då är det dags att tömma dem.

Hoppas alla festprissar får kul på underbar ikväll!

Konsert

Jag ska vara med på konserten ikväll. Nässpray och näsdukar får bli min räddning tillsammans med en massa tur att ögonen har en bra period just under konserten. Jag ringde min orkesterledare innan och frågade om jag behövde komma till samlingen vid 16.30. Jag slapp. Det räckte om jag var på Furulundsskolan vid 18.00, en halvtimme innan konserten började. Tror inte jag hade orkat vara där hela kvällen. Det kommer nog bli länge nog ändå.

Tråkigt att farmor och farfar inte kan komma och kolla. Farmor hade varit tvungen att åka till akuten igår kväll. Hon hade ont i benen och kunde knappt gå. Läkaren trodde det berodde på hennes förkylning. Jag fattar inte hur det kan hänga ihop, men samtidigt är farmor gammal och väldigt känslig. Farfar hade också han blivit sjuk. Han hade fått 39 graders feber. Stackarna! Undrar hur det blir med julfirandet nu?

Glömde ju bort underbar

Jag glömde skriva en sak i förra inlägget. Imorgon är det sista underbar på mårtensson för i år. Vet inte om jag klarar av att gå med tanke på förkylningen, men om jag ska gå och om någon har förfest som man får komma på vore det trevligt om jag fick veta det. Är jag tillräckligt frisk tror jag att jag ska försöka ta mig dit. Imorgon lär jag inte ha tid att ringa runt och leta förfest själv så en kommentar här eller sms vore snällt. Tack på förhand!

Julgodis

Idag är andra dagen jag är hemma p g a min förkylning. Igår morse vaknade jag med feber, men den gick ner ganska snabbt under dagen. Kände mig allmänt hängig och trögfattad. Rickard var likadan. Vi misstänker att hans pappa smittade oss i helgen. Så alla kan själva få lista ut hur bra vi konverserade med varandra. :P

På kvällen skulle vi dessutom baka julgodis tillsammans. Godiset blev gott, speciellt ischokladen. Men vi kommer inte överens i köket. Det går bara inte att göra samma sak samtidigt. Då är det bara någon som klagar på att den andre gör fel. Men hallå, mitt sätt är ju alltid bäst! ;) Efter ett tag blev jag rätt trött på Rickards "min mamma gjorde alltid så här...". Jag bryr mig inte om vad hans mamma gjorde, inte så länge han säger det på ett retligt, överlägset sätt. Trors alla olika åsikter om hur choklad ska smältas, nougat rullas mm så bråkade vi aldrig. Vi tål bara inte att bli överbevisade.

Ikväll är det sista konserten med orkestern för min del. Jag vet bara inte just nu om jag kan vara med. Ögonen och näsan rinner ikapp, men annars orkar jag. Idag känner jag mig inte särskilt hängig, men jag undrar om jag verkligen klarar av att spela flöjt om ögonen hela tiden ska svämma över av ofrivilliga tårar. Vad jag vet finns det inte heller någon medicin som stoppar ögon och näsa ifrån att rinna. Jag får avvakta och se hur det är om några timmar. Jag vill verkligen vara med.

Idag skulle jag egentligen jobbat, men det blev det inte. Jag tänker jobba imorgon istället. Fast det blir bara på förmiddagen. Sen är det julbord på jobbet. Det ska bli ganska kul att faktiskt gå på ett "riktigt" julbord. Alla jag har varit på, med undantag för skolans, har varit specialanpassade efter min familjs smak. Imorgon är det knappast det. Visserligen är jag inget fan av julbord, äter typ bara köttbullar, ägg, skinka och prinskorv, men det är ändå tradition.

På tal om tradition, på lördag tror jag det är dags för det årliga julklappsbytet med Fia och Martina. Alltid mysigt! I år tar jag med mig lite julgodis, antar att vi ska vara hos Fia som vanligt. ;) Jag hoppas ni blir nöjda med era julklappar! Alla andra också för den delen, men det är nog bara Anna och Rickard som kommer att läsa detta utav övriga jag köpt julklappar till. För en gångs skull har jag varit klar med julklapparna tidigt. Det sista fixade jag igår, inte packat in allt än, men det går på tio minuter skulle jag tro. Annars köpte jag allt förra veckan. Riktigt skönt att inte behöva stressa med det nu. Jag hade knappast velat åka in till stan idag eller imorgon heller. Sjukt mycket folk och bara jobbigt!

Teori och konsert

Jag har blivit dålig på att skriva här. Får se om jag skärper mig nästa år...

8.00 idag kom jag till vägverkets lokal på nyhem. I tid för ovanlighetens skull. Men där blev det direkt pinsamt. Jag fattade inte hur man öppnade dörren! Det var bara att trycka på en knapp, men jag såg inte skylten det stod öppna på. Så jag ringde Jeanette som också skulle göra teoriprovet samma tid som jag. Hon bara skrattade åt mig och sa till mig att trycka på knappen. Jag måste ha varit lite borta i skallen, tänkte väl bara på lastregler och vägmärken.

Att ta själva körkortsbilden var värst. Automaten pratade för fort. Tur att många tog bild innan mig så att jag kunde lyssna flera gånger innan det var min tur. :P Själva provet var faktiskt lättare än jag trodde. Jag klarade det!!! :D Fick 61/65. Godkännt var 53. Frågorna var totalt 70 st, men 5 st var frågor som plockades bort. Men det känns bra att jag klarade det med god marginal. Jeanette klarade också sitt så ikväll innan och mellan konserterna ska vi bara gotta oss åt att vi fixat det. Imorgon ska jag boka uppkörningen tänkte jag. Hoppas, hoppas att jag får i januari!

Som sagt, ikväll är det konsert med småorkestrarna. Ganska tjatigt att vänta på att småttingarna ska spela lilla snigel med falska toner. Det är sött första gången och småttingarnas egna föräldrar älskar det. Men alla andra? Nix, de undviker det. Det är det roligaste med sådana här konserter. Det sitter ungefär 20 föräldrar och ser jättestolta ut när några knattar försöker spela, resten försöker att le, men det ser mest ansträngt ut. Själv försöker jag hålla mig för skratt. ;)

Min födelsedag

Vad är det för dag idag, jo det är min födelsedag....

Jupp, det är idag. Fast det har inte varit någon särskilt speciell dag. Den största skillnaden är väl att min mobil har blinkat sms varje gång jag tittat på den. :D Vill säga tack till alla som smsat mig och sagt grattis (hittills), dvs: Anna, Frida och Hanna, Åsa, Niklas, Pia, Soffan! Och Sara som sagt grattis i efterskott 2 ggr redan. ;) Tihi!!

Släkten fick säga grattis i helgen men både farmor/farfar och mormor/morfar har ringt idag och grattat. Det tror jag Fia tänkte göra också, men jag åkte bil just när hon ringde min mobil så jag trodde det var bilgolvet som vibrerade. :P Så nu är det färdigfirat för i år. Jag har fått en massa fina presenter som jag är nöjd med. Tack, tack!! :)

Idag har jag bara jobbat. Var på jobbet 7.45 - 17.09. Åsa kom förbi en sväng nyss och gav mig en födelsedagsmuffins. :) Mycket god måste jag säga. Men det är väl allt som hänt idag. Jo, en sak till, jag blev erbjuden heltidsjobb till våren, eventuellt. Fast det lät ganska säkert. Så det är jag jätteglad för också. Det blir på samma företag som jag jobbar på nu (getinge steralization), men antagligen lite andra arbetsuppgifter och troligtvis något mer ansvar. Hoppas på lite bättre lön också. ;) Så jag hoppas verkligen att jag får det. Hade varit skönt att slippa söka en massa andra jobb.

Varför ska man fylla 19 år?

Nu har jag läst igenom alla bloggar också. Med andra ord ligger jag i fas när det gäller internetfronten. Men jag undrar Sara, varför har du slutat blogga? Sen en fråga riktad till Sara och Anna, vad har Jenny för blogg? Antar att hon håller på med det, men jag har inte tagit tag i mig själv och letat reda på henne. Tänkte att ni borde ju veta dessutom.

Nu är klockan ungefär kvart över åtta och nästan alla tittar på idolfinalen. Jag gör det inte. Har inte orkat följa idol under hösten och därför känns det inte så kul att bara se finalen. Det hade varit roligare att se den med någon annan också. Så jag skippar det. Lär ju få veta vem som vinner ändå imorgon.

Som de flesta vet så fyller jag 19 på måndag. Men varför existerar den åldern? Det känns bara som att jag börjar bli gammal. Några fördelar kan jag inte se med det i alla fall. Vet inte ens om det blir minsta lilla uppvaktning ännu. Det blir i vart fall inget med släkten och Rickard jobbar eftermiddag. Kul födelsedag liksom. Mitt stora hopp ligger hos Pia. Förhoppningsvis blir det bio med henne. Det hade i vart fall varit väldigt mysigt att få gå på bio på en måndag i december.

Fast det är klart, jag kan ju alltid glo på nobelmiddagen på tv och vara avundsjuk på alla fina klänningar och frisyrer. Sen kan jag drömma mig tillbaka till balen. Det är nog det närmsta jag kommer att en nobelmiddag i det här livet.

Hemma själv

Vad gör man när man är ledig? Faktiskt en ganska svår fråga. Svaret är enkelt när man har alldeles för mycket att göra och önskar att man hade tid till allt. När man väl har tiden till det har man inte vett nog att komma på något. Jag fattar bara inte varför det är så.

Hela eftermiddagen har varit härligt slapp. Jag åt frukost vid halv två till halv tre (vet att det är en onormal tid, men jag hann inte äta tidigare). Sen tog jag en lång, varm och skön dusch. Efter det kom Rickard hit. Han åkte för en halvtimme sen. Julbord med jobbet. Jag sitter hemma själv och vet inte vad jag ska göra.

Tentan är äntligen inlämnad

Tentan nyss inskickad! Fy fasen vad jag har jobbat med den den här veckan. Typ all fritid har gått åt till att läsa och hela dagen igår satt jag och skrev/läste fram till tre inatt. Då mådde jag illa av trötthet och hade inget annat val än att lägga mig. Åstadkom inte något längre ändå. Nu känner jag mig tom och trött. Det blev så stressigt för en timme sen. Internet hemma beslöt sig för att inte fungera och jag skulle maila tentan till mina lärare senast klockan tolv. Ringde Rickard som fick hämta mig och mitt arbete och åka hem till honom. Så nu sitter jag här och väntar på att all stress ska försvinna. Jag kan ändå inte göra någonting för att påverka resultatet nu. Det är bara att vänta och se. Jag tror att hinduism- och buddhism-delen är godkännd, men kinesiska religioner är jag tveksam till. Konstiga frågor och jag hittade inte svaren i boken. Då fick jag fantisera lite och skriva det jag tror är bra. Dessutom var boken om kinesiska religioner på engelska. Räcker det inte med att lära 100 olika nya begrepp på svenska? Nej, nu ska vi kunna dem på engelska också.

Men men, nu är det helg igen. Ska fira födelsedag både lördag och söndag. Först med mamma och hennes sida och sen med pappa och hans sida. Idag ska jag bara slappa, sova lite och ha det skönt. Tycker att jag är värd det. Dessutom har jag varken lust eller ork till att göra något vettigare. Kanske gå en runda. Det vore skönt, men det är så trist väder. Regn, regn, regn...


En dusch vore trevligt. Hatar mitt feta hår just nu!! Rickard kom hem, jag vill hem och dusha!!! :P

Wikipedia-artikel 2 publicerad

Wikipediaartikel nummer två klar. Vet inte om jag kan säga att jag arbetat alltför hårt med den, men orka. Jag får fixa till den sen i så fall. Bara att vänta och se vad man får för kommentarer på den. Tänkte lägga in länk till den också. Men som vanligt när det gäller det tekniska är jag inte helt haj på hur det fungerar. :P

http://sv.wikipedia.org/wiki/Shaktism

Bilder från min födelsedagsmiddag

                 

        

Halvduktig

Nu har jag varit halvduktig ett tag. Har försökt plugga, men är så rastlös idag. Måste gå iväg och göra något annat varje kvart typ. Så det tar en evighet att läsa allt. Men nu är shaktism-kapitlet klart så snart, när jag ätit, ska jag skriva min wikipedia-artikel om just shaktism. Så är en sak på att-plugga-listan klar. :P

Titta, det gick att lägga in en bild i alla fall!!



image41

Nu gick det att få in bilden på mig och mitt hår. :P Tänk att det ska vara så svårt att få till.


Teorin bokad och håret nyklippt

Mycket som har hänt den senaste veckan, men det blir alldeles för mycket att skriva allt. Jag tvivlar på att jag ens kommer ihåg allt som är värt att nämnas. Till att börja med kan jag skriva att jag äntligen bokat teoriprovet och går allt som det ska så ska det vara gjort inom två veckor. Jag var jävligt nervös i torsdags när jag bokade det för jag hade inte räknat med att få tid förrän i januari. Istället blev det nästan en månad tidigare. Så alla kan väl gissa vad jag ska göra nästa vecka? Precis, läsa sönder teoriboken. :P

Helgen som gick. Torsdagen blev stor städ och pluggdag. Jag fick jättemycket gjort. Stolt över mig själv. :P På fredagen hade jag en "liten" födelsedagsmiddag för mina kompisar, de flesta var där, men inte alla. Det kändes lyckat. Jag hade roligt hela kvällen. Först åt vi pajerna jag och mamma gjorde förra söndagen och sen fck jag öppna presenter. Wie! Det verkar som att alla känner mig ganska väl nu. :P Jag fick bara presenter som passade. Haha, det vill säga saker som choklad, väska, örhängen i kattform, ljus och fondueset. Kan det bli mer jag? Tror nästan inte det. Man skulle bara slängt dit ett par klackskor så hade det varit perfekt! :) Sist blev det singstar för de som ville. Älskar singstar!! 

Jag och Rickard provade fonduesetet igår. Vi gjorde nog lite fel, för först tog det en evighet innan allt smällte och sen skar sig nog grädden. Vi fick göra ett vattenbad och sen bara hålla fonduen varm med värmeljuset. Men det ska testas igen, med annan choklad och på ett annat sätt. :)

I lördags var halva släken i Lund och firade Niklas, min morbror. Det var trevligt, men tusan vad det blåste och var kallt. Roligast var nostalgispelandet av gamla nintendo 8-bit. Så himla kul! Men musiken är ju en sort för sig. Mamma trodde hon skull bli galen när hon fick höra den igen. Hon tyckte det räckte med att ha hört den halva min och Dennis uppväxt. :P

I söndags var det pepparkaksbak som gällde. Gott med pepparkakor, men inte degen. Ush! Tror aldrig att jag kommer att äta degen igen. Jag har inte gjort det sen jag var sex år och det p g a att jag fick maginfluensa samma eftermiddag/kväll som vi skulle baka pepparkakor det året. Jag minns det för väl. Jag mådde illa så morfar åkte hem med mig medan de andra var kvar hos mormor och bakade. Sen skulle han roa mig med att måla av min leksakshäst, men det enda jag tänkte på var att jag mådde illa. Därför associerar jag pepparkaksdeg med att spy. Inte så mysigt, men pepparkakorna är goda.

Jag var och klippte mig för en timma sen. Inget speciellt, klippte bara av allt slitet hår och fixade till luggen. Tänkte lägga en bild här. Tror man kan se hårfärgningen också, men den har gått ut väldigt mycket. Är inte alls lika intensiv som precis i början. Mest lite röda pigment kvar här och där. Men det får ni bedömma själva.



Ok, det verkar inte funka med bilder just nu. Får prova på ett annat sätt.  :(

RSS 2.0