Godnatt världen!

Nu ska jag gå och lägga mig, eller ja, borsta tänderna först, men sen sova. Längtar till föreläsningen imorgon! Bäst att inte ha förväntningar, men det är svårt att låta bli.

Dags att tro på ödet?

Är det dags att börja tro på ödet nu? Det känns banne mig så. Tre sammanträffanden inom loppet av en vecka. Det här bara måste vara meningen. Vad skulle det annars vara, bara för att jävlas med mig? Det hoppas jag verkligen inte, men helt sjukt är det. Hoppas, hoppas, hoppas!!! Får se hur det artar sig imorgon...

Cecilia räddade mig från att göra bort mig imorgon! Tack för det! Utan henne hade jag ALDRIG hittat det mycket väl gömda schemat. Min räddare ikväll helt klart! Att hon dessutom gav mig ett nytt sammanträffande var bara en stor bonus.

Tåg och buss

Äntligen tillbaka i Lund!! Höll på att bli tokig hemma. Alla lådor, stress över att kanske inte hinna packa klart, mitt dåliga humör (Vilket jag var berättigad till) och en pappa som tjatade och frågade om allt mellan himmel och jord. Ok, så illa var det kanske inte egentligen, men vissa dagar är man bara inte tålmodig och snäll. Därför tycker jag att det nu är underbart att sitta i Andreas lilla etta helt för mig själv och bara äta goda noblesse som jag fick från Martina idag. Mmmm!! :) Tack för kortet Marty, supergulligt skrivet! Du vet att jag finns för dig också!

Tågresan till Lund gick bra. Jag var trött och slumrade halva vägen. Fick tyvärr åka själv, men det var kanske lika bra med tanke på hur osocial jag var i mitt halvsovande tillstånd. Lite tjatigt att vänta på bussen, men jag tänker verkligen inte klaga på Lunds busstrafik, för i jämförelese med Halmstads är den mycket bättre. På vardagar går bussarna var tionde minut och en vuxenbiljett kostar 15 kr. Hemma kostar samma biljett 23 kr och bussen går bara en gång i halvtimmen. Här är bussarna nästan alltid fulla, medan de hemma går näst intill tomma. Så, än en gång, sänk busspriset i Halmstad! För allas skull.

Flyttförberedelse

Jag befinner mig i Halmstad och håller på att förbereda inför flytten nästa vecka. Jag måste tömma skrivbordet och byrån så att pappa kan ta det på släp på måndag eller onsdag. Än så länge har jag bara tömt garderoben och halva hyllorna som står i ett hörn. Jag börjar tröttna nu. Känner dock att jag måste bli klar innan jag går och lägger mig. Annars kommer jag att få stresskänslor imorgon. Jag har ett tåg att passa.

Såå glaaaaad :D

Förresten, tack Hanna och Soffan för att ni höll tummarna i söndags! (se tidigare inlägg) Jag tror nästan att det var tack vare det jag kom in. ;) Hehe, jag är så glad!!! :D

Byte till ekosystemteknik

Vilken omtumlande, men bra förmiddag det har varit idag! Jag blev antagen till ekosystemteknik till slut och på måndag ska jag hoppa på det istället. Typiskt bara att jag redan har hunnit köpa overall och sångbok som hör till K-sektionen. Fortsättningsvis kommer jag att tillhöra W-sektionen. Lite tråkigt också att byta nu när jag börjat lära känna några stycken. Men  vi kommer nog att kunna ha kontakt ändå. :) Det känns lite jobbigt att komma in som ny i deras grupp på måndag, men jag är ändå bara glad att jag kan byta. Det känns som att eko är det jag helst vill läsa, det matchar mer med mitt intresse för miljö. Även om bioteknik säkert hade varit rätt bra det också, tror jag att det är lite för kemi och labbinriktat för mig.

Nu är jag på rätt kurs i livet och det känns toppen! Klarar jag det här och får min examen om fem år så har jag alla möjligheter att få göra det jag vill och äntligen kunna påverka. Jag längtar redan lite efter måndag, men det kommer att vara lite nervöst. Spännande! :)

Köp inte böcker i studentbokhandeln på LTH!!!!!

Lite trött ikväll och råkade somna med kemiböckerna i sängen tidigare idag. Discot igår var helt ok, men musiken var kass och efter ett tag tröttnade vi. Dessutom var det 9.15 som gällde i skolan idag så det kändes onödigt att stanna när det inte var superkul. Det gick oväntat bra att gå upp ur sängen idag och jag kom till med i god tid till föreläsningen. *Stolt*

Dagens miss var när jag skulle köpa kemiböcker. En bok var slutsåld, och när jag kom hem och skulle beställa den på internet upptäckte jag att de böcker jag redan köpt var betydligt billigare på internet. Retligt som fan efter som det skiljde upp mot 100 kr per bok. I längden blir det rätt mycket pengar som man kunde haft roligare för. Så i fortsättningen ska jag bara köpa böcker på nätet.

Ikväll var jag ute och åt med min morbror Niklas och Sara. Blev bjuden på maten. :) Kvällen var trevlig med en hel del snack om nollning, universitetet och Lund i övrigt. Jag tror att jag kommer att trivas bra här!

Nollerapport

Hej allihopa!

Ett litet inägg från nollan i Lund. Det är tuffa tag redan från början, test nästa torsdag på namngivning av joner, molekyler och andra kemiska grejer + säkerhet. Klarar vi inte det får vi inte labba. Jag känner lite press på att börja plugga. Imorgon ska jag köpa kemiböcker för säkert över 1000 kr. Värt pengana? Nja, vi får se vad jag får för jobb. ;)

Snart ska jag ta cykeln ner till centrum och möta upp min phaddergrupp vid bibblan. Jag hittar nog, med karta som en annan turist. :P Vi ska ut på stadsvandring som kryddas med tävlingar. Ikväll blir det utedisco i regnet. Fast jag gissar att det blir kul ändå. Jag ska inviga min ouverall ikväll, en solgul sak med ett K på ryggen. Än så länge märkeslös, men det fixar jag kanske till senare. En viss maskinare tipsade om textillim istället för att sy...

På lunchen hade vi sångboksinsjungning. Det var riktigt kul! Vårat phös (ungefär det som kallas stab i Halmstad) visade hur en sittning går till, med skål och sång. Väldigt lärorikt. :P Annars har dagen idag mest bestått av kemi. Vi hann med en programpresentation också av programansvarig. Det enda jag verkligen minns är att skolan räknar med att vi ska lägga minst 30 h varje vecka på schemalagd tid och minst 20 h på självstudier. Så om jag någon gång blir riktigt slö på att höra av mig, så är jag nog bara väldigt upptagen. Det finns ganska höga krav på oss.

En sista sak om igår kvälll. Det var lite kubbspel och så, vilket var helt ok, men roligast var att tillsammans med resten av K-sektionen springa runt på hela LTH:s område och måla alla andra sektioners märken gula. Vi sjöng en och samma sång flera gånger om och det var helt sjukt vilket stämning det var! Ni som kommer ner och hälsar på mig kommer garanterat få höra den. :)

Dags att skynda! Jag skriver nog mer imorgon!

Nollning börjar

Första halva dagen i Lund avklarad. Jag hann precis i tid till uppropet, men Oscar från NV04 var lustigt nog någon minut sen. Varför är jag inte förvånad? Han var den enda jag såg som jag känner sedan tidigare. Jag var ganska nervös före uppropet, men det la sig snabbt, var rätt tråkigt att lyssna på gubben som malde och försökte vara rolig. Dagen har flutit på med en rundvandring inne på kemicentrum, nollesången och presentation av phöset. Egentligen ska det stavas med danskt ö, men orka. :P

Eko har inte hört av sig än, så jag vet inte om jag kommit in som reserv eller inte än. Jag vill fortfarande helst dit, men jag tror att jag kommer att trivas bra på bioteknik också. Vi har i alla fall snyggast solgula overaller! ;)

Nya röda skor

Tack för stödet! Jag håller också tummarna för att det ska gå vägen imorgon. Jag hoppas det är bra hemma i Halmstad.

Sedan jag skrev sist har jag hunnit boka biljett till Halmstad på fredag. Anläder 18:56 till Halmstad C för den som vill veta. Helgen bör bli lugn eftersom jag ska packa ner hela mitt rum i lådor. Men om någon är ledig lördag kväll hittar jag gärna på något litet. :)

Måste skriva att jag köpte supersöta skor idag! Röda klack-skor i fint tyg, ca 7 cm höga, peeptoe och rosett längst fram. Helt underbara är de! Hade jag haft en kamera så hade det definitivt funnits en bild på dem här. Som sagt, superfina är de i alla fall. Perfekt till fest!

Äntligen där

Nu är jag på plats och imorgon börjar det på riktigt! Lite nervöst är det. Just nu känns det ok, men imorse tänkte jag  ändå "vad har jag gett mig in på"? Framförallt känns allt så konstigt. Här sitter jag i en annan stad, själv, och väntar på att livet ska börja. Nog för att jag sett fram emot det här länge, men nu kan jag inte fatta att jag är här. Jag hoppas bara att jag imorgon kommer in på mitt första handsval så att jag sedan kan satsa och få min examen. Och jag ska ha kul på vägen dit, men det vet jag redan att jag kommer att ha.

Åsa hemma från Paris =)

Åsa kom hem från Paris igår. Äntligen! Det är så mycket att prata om och vi hann verkligen inte med allt när vi träffades en stund igår kväll. Frida och Hanna var också här, men Åsa gick ganska tidigt. Synd, men jag förstår varför så vi får prata mer någon annan dag. Ikväll kanske?

Det var i alla fall trevligt att träffa hela gänget igen efter ett halvår. Vi hade lite knytisfika, vilket innebar mycket frukt, chokladmousse och popcorn bland annat. Mums! Frida skulle jobba idag så hon cyklade hem tidigt och Hanna stack precis efter det också. Det är nog bara jag som är för pigg för mitt eget bästa sent på kvällarna. Så är det när man är arbetslös, eller ledig, det låter bättre. ;) Just igår var jag ändå uppe tidigt, hade en tid att passa och det var faktiskt värt att vakna tidigt. För ovanlighetens skull.

Fick mina flyttlådor idag så nu är det verkligen dags att börja packa på riktigt!

En bra dag

Jag bara måste berätta för hela världen att just nu är jag så glad för att jag vet att morgondagen kommer att bli en jättebra dag! Lovar att berätta varför imorgon eller på onsdag, men håller vissa små detaljer hemliga så länge. Så att inget läcker ut och förstör det roliga. Hemligt, hemligt. ;)

Fixaredag

Just nu är jag hemma själv för första gången på länge. Riktigt skönt! Jag ska passa på att rensa i garderoben och slänga lite gamla kläder. Mycket bättre att göra sådant när ingen är hemma för nu kan jag springa runt halvnaken utan att behöva bry mig. Det vill jag inte göra om pappa eller Dennis är hemma, blir lite pinsamt. Så det är det första jag ska fixa idag. Sen måste jag ringa till frisören och boka en tid för klippning den här veckan. Jag har alldeles för långt hår nu och den frisyr jag egentligen har går inte att framhäva eftersom håret är för tungt. Jag har ingen lust att komma ner till Lund så här. Dessutom lär jag inte ha tid för det den närmaste månaden och vem vill se ut som "kom och hjälp mig" i en månad till? Nej tack, då ser jag hellre till att få det fixat så fort som möjligt, även om jag kommer att ha mycket att stå i den här veckan.

Jag kom på att jag glömde ju skriva igår att jag får låna Andreas lägenhet nästa vecka. Får inte mitt rum förrän veckan efter. Det känns bra att ha det praktiska fixat och jag är väldigt tacksam för att Andreas är snäll och ställer upp! Tack, för mig är det guld värt nu!

Dags att planera

Ikväll känner jag mig förvirrad. Jag började skriva en lista på allt jag måste göra den här veckan innan jag åker ner till Lund. Tidigare har jag kommit på massor som ska fixas, nu står det stilla. Det är väldigt irriterande och jag vet inte vad jag ska göra åt det. Jag fattar inte heller riktigt hur jag ska fylla i blanketten från csn. Instruktionerna är faktiskt rätt kassa. Ikväll är jag dessutom inte där jag borde vara med tankarna, vilket givetvis försvårar allt.

Ibland undrar jag hur man kan vara så dum att man sätter sig i knepiga situationer när magkänslan säger åt en att det kommer att sluta illa. Vad är det som får en att gå emot och göra det man vet inte är helt rätt? Jag bara undrar, tror det är ett ganska vanligt fenomen.


Något jag vet och som är positivt är att jag har haft en skön eftermiddag idag! Känns bra! =)

Kattflytt

Då var det dags för karaoke på Mårtensson. Ska bli kul att vara lite social och träffa folk. Det känns som att jag varit hos mamma lite för mycket den här veckan. Vi har försökt vänja Lurvas vid att bo där, så jag har till och med sovit hos henne. Tyvärr har det inte gått jättebra. Lurvas är väldigt orolig på nätterna, jamar och vill ut. På dagarna ligger han bara under sängen och vill knappt äta. Eller rättare sagt, bara "lyxmat" duger. Jag hoppas att det blir bättre snart och att han börjar trivas. Annars vet vi inte vad vi ska ta oss till med honom.

Rum fixat!!

Jag har äntligen fått ett rum i Lund!! :D Inflyttning den 1/9. Som jag har väntat på detta. Jag var lite rädd att alla bostäder skulle ta slut och jag fick nog något i sista minuten, men det är jag oerhört tacksam för. Jag längtar efter att få flytta nu!

Det känns som om turen har börjat vända i mitt liv... :)

En mycket blöt konsert

Tack Anna för en trevlig kväll igår på Brottet! Konserten var helt underbar, som vanligt. Jag kom fram till att det var fjärde gången jag såg Winnerbäck live. Är inte helt säker, men tror det. Jag fullkomligt älskar publiken för att den är så hängiven och nästan alla är där för att de verkligen vill. Stor känsla!! Synd att han inte spelade timglas bara, den enda missen. När det var dags för extranummer drog åskan igång. Jag blev livrädd, men skulle tvunget stå kvar ändå, ända tills vi hade åskan precis över oss. Då gick vi fort därifrån, Brottet är trots allt öppen plats.

Bussen till stan var skitjobbig, mycket folk och igenimmmad. När jag skulle hoppa av märkte jag dessutom att jag inte hade kvar min bussbiljett eller växeln på en hundralapp som jag betalat med. Jag kan bara inte fatta hur det gick till. Utan växel och biljett gick jag och kollade när nästa buss gick, en timme skulle jag få vänta helt genomblöt. Då gav jag upp mer eller mindre, ringde Fia som var på karaoke och frågade om någon utav dem körde. Som den ängel hon är skjutade hon hem mig! Tack igen!

Festbild från förra året

Tyckte det var dags för en bild igen, vad är en blogg utan bilder? Jo, lite småtråkig tycker jag. :)

Den här är från förra året, tror det var sista kräm, riktigt rolig kväll med mina underbara tjejpolare! Party, party all night long!



Alla kompisars bloggar

Vad har ni för adresser? Det var så länge sedan jag kollade någon så nu har jag glömt det. Snälla skriv en kommentar och säg var ni finns så att jag kan börja läsa igen. Var tvungen att sluta ett tag eftersom jag nästan skapade ett beroende, eller snarare en slags mani att jag måste läsa allt, vilket givetvis var väldigt jobbigt. Jag har tagit mig ur det nu och vill se vad ni skriver för intressant, så bara säg till var jag hittar er!

Vegetarian eller inte

Idag var jag bjuden på middag hos farmor kl. 13.00. Det blev hemmagjorda köttbullar med potatis och sås. Måste säga att det finns inga godare köttbullar än farmors. Jag skulle aldrig kunna bli vegetarian på grund av köttbullar. Farmors och mammas köttbullar är så goda att jag vägrar vara utan dem. Visst är det en fin idé att inte äta kött för att det är synd om djuren, men hur naturlig är den egentligen? Det är bevisat att vi människor klarar oss utan kött, men det är också bevisat att vi är köttätare. Så därför känner jag, ät vad du vill, stå för vad du tycker, men kalla dig inte vegetarian om du inte låter bli alla sorters kött. Fiskar och kycklingar är också djur! Är det mindre synd om dem än om grisar och kor?

Så slö, så slö

Igår pratade jag med Anna en snabbis. Hon har två biljetter till Winnerbäck på torsdag och undrade om jag ville med. Självklart vill jag det! :D Så torsdag kväll blir det konsert på Brottet för oss och jag längtar redan! Kanske, kanske kakaroke efteråt på Mårtensson, vi får se om vi orkar, men det tror jag att i alla fall jag gör.

Vad är det med helt lediga dagar som gör att man blir så slö? Igår var jag visserligen i ullared och det tog på krafterna (aslånga köer och mycket folk), men annars har jag inte åstadkommit mycket den här semestern. Eller kanske borde jag kalla det för arbetslösheten. Nä, jag kallar det semster, arbetslös låter så deppigt. Idag är ett strålande exempel på hur mina dagar ofta ser ut, det lilla som är kvar av förmiddagen när jag vaknat ägnas åt att läsa tidningen, leta lägenheter på internet samt kolla mail. På kvällen någon form av social aktivitet, ikväll blir det pojkvännen.


Jag har ingen lägenhet i Lund än, men tror det ordnar sig snart. Mitt könummer är i alla fall ganska lågt nu och om lägenheter och korridorrum läggs ut i samma takt som tidigare borde jag ha något åtminstone i slutet av nästa vecka. Tillgång till bostaden får jag den första september oavsett, men det vore skönt att vara säker på att jag får något. Som tur är verkar det finnas en del snälla människor nere i Lund som kan tänka sig att ställa upp om det krisar. Jag är väldigt tacksam för det killar! :)

3 år sedan

Jag vet, det var en evighet sedan jag ägande min plats här tid. Anledningen? Det spelar ingen roll, men ibland försvinner man bara. Jag får se hur seriös jag blir den här gången, men lite har jag saknat att skriva, det är trots allt rätt kul att kolla tillbaka ibland. Mycket har hänt, både roliga saker och dåliga. Framförallt är det  alla förändringar i mitt liv som jag funderar över nu. Om tre veckor har jag avverkat min första skoldag i Lund. Det känns nervöst, lite ångestfyllt, men framförallt så himla kul och jag bara längtar efter att ta tag i det.

Kollade igenom en del gamla bilder tidigare ikväll. Hittade den här som är från sommaren 2005, exakt för tre år sedan faktiskt.



Jag funderade lite över vart den tjejen har tagit vägen. Det känns inte som jag längre.

" tid har förlöpt
  dagar har gått
  månen har vandrat sin väg
  genom vitt och svart och grått "

RSS 2.0