Dagen

Jobbdagen börjar gå mot sitt slut. Det har slutat regna och man kan till och med se himlen. Känns bra. Det sista jag ska göra innan jag går hem idag är att vika några ritningar och lägga de i lådor som ska skickas till kunder när resten av papperna är klara. Det kan dock ta sin lilla tid. Idag har jag bara jobbat på dokumentationen. Mycket roligare än att vara på kopieringen. Här finns radio och sällskap. Borta på kopieringen finns bara jag, 3 skrivare, 1 kopiator och skrället (gammal radio som låter skit). Därför är det väldigt skönt att jobba på dokumentationen någon gång då och då i veckan.

Ikväll blir det lugnt. Jag och Rickard ska antagligen fortsätta planera vår semster i sommar. Kolla lite på internet vad hotel/lägenheter kostar och vad det finns för aktiviteter. Det skulle vara kul om vi kunde boka något också. Imorgon kväll ska jag, Åsa och Hanna gå på afron på nautilus. Det ska bli kul det också. Jag har verkligen fastnat för det.

Nu spelas Jesse´s "Dancing in the dark". Så fin. Jag tänker på Martina varje gång jag hör den. Hon hade en så "konstig" kommentar till den här låten. Hon vill att den ska spelas på hennes begravning. Visst, inget fel på låten, men jag tycker inte det är dags att planera sin begravning när man är 21 år. Även om det ibland, tyvärr, hade behövts. Men tack vare den kommentaren lär jag inte glömma bort låten i alla fall.

Nix, dags för sista rycket.

Fredagens underbar

I fredags kväll blev det underbar. Först en liten förfest hos Rickard. Vi var inte särskilt många och det var lugnt. Rickard vågade inte ta hit en massa folk eftersom klockan 12 festen fortfarande finns med i minnet. Ungefär vid elva tog vi en taxi till stan för att köa till halv tolv. Gick hyffsat smidigt att stå i kö. Catta från körskolan stod i garderoben så vi slapp bråka om att hänga två jackor på en galge. :) Ibland är de tjuriga för sådana saker. Men Catta var snäll. Hanna och jag utforskade dansgolvet största delen av kvällen. I slutet hängde jag med Jeanette och hennes kille. Hanna hade åkt hem och Rickard var borta. :P Haha, men det var kul det med.

Idol-Gathania var på scenen på schlager-golvet. Hon sjöng inte sådär superbra direkt. Det skar sig emellanåt och efter 1½ låt gav jag upp och letade mig till R&B-golvet. Dessutom var hon jätteliten. Hon såg inte ut att ha fått komma in på mårtensson om hon hade varit med i idol. Jag undrar om någon tyckte hon var bra.

Kvällen roligaste var i slutet. Jag och Rickard stod och pussades i ett hörn när en okänd kille kommer fram till oss. Han frågar Rickard om "han var ledig". Syntes inte det rätt tydligt att han inte var det? Rickard puttade bort honom och pekade på en annan tjej och sa att hon var ledig. Men killen gick då fram till en annan kille. Han var nog gay. Sen ville jag gå hem. Vad gör man när andra killar börjar stöta ens pojkvän?

Uppdatering

Jag har inte skrivit mycket här på senaste tiden. Varför? Jo, tidsbrist, lathet och dålig motivation. Så nu är det dags att uppdatera allmänheten om vad jag tänkt på den senaste tiden.

1. Träna. Ser just nu mycket fram emot att köpa nytt gymkort nästa vecka och börja träna. Förhoppningsvis med Frida, Hanna och Åsa. Kanske Pia någon gång om hon har kvar sitt kort på Nautilus. I vilket fall som helst ska det bli skönt att få göra något fysiskt.

2. Slippa plugga. Behöver det ens förklaras?

3. Mer fritid. Jag har slutat i orkstern och högskolan är slut. Det innebär mycket mer tid. Visserligen ska jag antagligen jobba heltid framöver, men att bara slippa plugga när man kommer hem ska bli underbart. Äntligen kommer en vår när jag får göra vad jag vill, inte bunden till något.

4. Åsa. Hon stannar kvar i Halmstad i vår istället för att åka till Paris. Jag är jätteglad för det. Behöver inte känna mig som den sista i min årgång som inte lämnat stan. Visserligen är hennes anledning till att stanna inte så kul, men jag är glad att hon stannar kvar i alla fall.


RET inlämnad

Nu är RET:en inlämnad och klar. Blir den godkännd är jag klar med allt vad skola heter på minst ett halvår! Underbart att inte behöva plugga mer på ett tag! Men givetvis skulle internet krångla den här gången också. (se inlägg om när tentan till delkurs 3 skulle in) Det funkade på den stationära datorn, men från den kan jag inte ladda upp saker på DUP:en som vi skulle ha gjort. Då bytte jag till min bärbara som det brukar fungera på. Men då vägarde den att ta kontakt med internet. Så jag fick byta till den stationära igen och maila in min tenta istället. Aja, huvudsaken är att den kom in i alla fall. Men det beskymrar mig lite att internet inte funkade på den bärbara. Det verkar som att något är fel nätverket på den. :(

Ikväll skulle jag egentligen sovit hos Rickard. Blev dock inget med det eftersom han skulle ut istället med Viktor. Suck! Visserligen sa jag att det kanske inte var lönt att ses ikväll, för jag visste inte hur lång tid det skulle ta för mig att skriva klart RET:en, men jag blev klar vid tio ungefär. Jag får väl roa mig själv. Men blev lite småbesviken ändå...

Imorgon är det inget jättespeciellt på gång. Jag ska andas ut efter allt plugg, övningsköra med mamma och på kvällen blir det mat hos mormor och morfar. Just det, Granen ska slängas ut också. Lika bra det. Nu hänger ljusen upp och ner på vissa ställen. Granen börjar bli klen.

Grottmänniska!!!

Jobb. Grottmänniskan gör mig sur. Gnäll hit och dit. Synd att jag inte vågar gnälla tillbaka. :P Men grottmänniskan är i vart fall ensam om sin åsikt. Jag tror jag har min boss på min sida. Det är ju bra det!

Jag berättar lite mer om grottmänniskan någon annan gång. Lunchrasten är slut. Jag vill ju inte tappa mitt plus hos chefen. :P

Underbar eller inte?

Underbar imorgon eller inte, det är frågan. Som vanligt har jag beslutsångest. Som vanligt kommer jag att bestämma mig imorgon. Det hade varit kul att gå ut och så, men det känns som att alldeles för mycket tid försvinner om jag går ut. Hela kvällen/natten kommer i så fall att gå åt till förberedelser till fest och att festa. Nästan hela lördagen kommer jag att sova bort och sen kommer jag vara för trött för att plugga.

Det är nämligen där problemet ligger. Sista tentan ska lämnas in nästa fredag. Jag vill absolut inte få en omtenta efter att kursen är slut. Det pallar jag bara inte. Den här gången är det hemtenta, en RET (reflexiv extraherande tentamen). Martina kan säkert förklara vad det är. Jag vet bara att min uppgift är att ställa tre frågor som är viktiga och som lever upp till kurses mål. Frågorna ska jag själv besvara, max 3 sidor. Med andra ord en ganska diffus uppgift. Det jobbiga är att komma på frågorna. Sjukt nog kan man bli underkänd på tentan om man ställer fel frågor.
Så ser mitt dilemma ut. Någon som kan ge ett gott råd?

Imorgon, sovmorgon. Sista föreläsningen börjar 13.00. 


Hej då Fia!!

                                         



                             


                                                               

                                                 


                                  



Tillfälligt borta

Vad ska man säga? Nytt år, våren närmar sig. Det märks visserligen inte än, men ljuset stannar åtminstone kvar en stund längre än för någon vecka sen, om man envisas lite med att minuter hit och dit är värdefulla. En slags sammanfattning av 2007, årskrönika eller liknande kommer förhoppningsvis. Men just nu känner jag inte för det. Jag känner bara för att få det jag tänker på just nu sagt.

Om ungefär en timme lyfter ett flygplan till Thailand ifrån Köpenhamns flygplats. På det planet kommer en av mina bästa och äldsta vänner att sitta. I tre månader ska hon vara på en solig plats och leva livet. Hur skönt som helst för henne, och det är hon värd! Men det måste erkännas, jag är avundsjuk och undrar vad jag ska göra nu när nästan alla ska åka ifrån mig. Mer om det någon annan gång.


Jag hoppas i alla fall att du, Fia, får en härlig upplevelse där borta. Tiden kommer att gå snabbt för dig, så njut så mycket du bara kan! Jag kommer sakna dig. Är så himla van vid att kunna ringa när jag känner för det. Eller åka in till stan och spontanshoppa eller fika. Det kan jag knappast göra nu. Men vi hörs någon dag när skype har fixat sig! Ha det bra!!

RSS 2.0