Cykelartikel

Oh my good! Detta måste ALLA kolla in. Tidernas roligaste eller sjukaste artikel. Välj själv. Jag asgarvade i alla fall.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1945645.ab

Underbar imorgon kväll och förfest hos Pia

Imorgon kväll är det underbar på mårtensson. Jag ska dit och ha kul! Har längtat hela veckan, mer eller mindre. Förfest blir det hos Pia, ca tre hus från mitt. Superbra! Det gör inget om man bli lite sen, ingen buss att passa till henne inte. Det ska bli kul. Hoppas det är skönt folk som kommer dit, men det lät så på henne. Mitt enda problem (som vanligt) är vad jag ska ha på mig. Det känns som igår kväll, inget passar eller är tillräckligt roligt och nytt. Jag får se vad jag hittar på. Tid att gå i stan finns inte. Imorgon är det jobbdag igen, även om vi antgaligen slutar tidigare.

Jag får väl ta och vända ut och in på garderoben. Den måste städas och sorteras i alla fall. Massvis av kläder som inte använts på säkert ett år och som aldrig mer kommer att användas av mig. Bättre att skänka det till någon som skulle uppskatta dem. Bara för att det är gammalt och ibland urvuxet/krympt måste det inte vara fult. Det passar bara inte just mig längre. Jag gillar att slänga saker, men jag vill att de ska tas om hand ordentligt. Jag gillar inte slit och släng idén om den bra går ut på att man själv ska roa sig. Kan någon annan använda det jag ägt så är det superbra!

Dags att göra något annat nu. Jag har fått min datordos för idag tror jag. Ikväll lutar det mot träning. Men jag tar inget beslut förrän jag har ätit middag. Och det gör jag väl inom en timme.

Shoppinggalen? Njaaa...

Mitt resultat i ett test om hur snål, sparsam eller shoppinggalen jag är. Testet finns på veckorevyns hemsida, men är några veckor gammalt.


DU ÄR FYNDFANTAST

Du har en avslappnad inställning till dina pengar och balanserar ditt spenderande med ett sparande på en jämn nivå. Du kan gärna bjuda dina kompisar på fika men behöver inte alltid gå fullt ut varje gång du är på festhumör eller på restaurang. Börja spara ihop till den där dyrare resan som du drömmer om redan nu genom att dra in på andra utgifter, den gyllene medelvägen kan verkligen bytas ut!


Hemma idag

Idag blir inte alls som tänkt. När jag hade dushat imorse och skulle klä på mig mådde jag plötsligt illa och var tvungen att bara sätta mig ner och blunda. Jag kände mig nästan svimfärdig. Inget vidare, så jag beslöt mig för att stanna hemma från jobbet och vila. Det är väl egentligen det enda jag gjort idag också. Sju imorse gick jag o la mig igen efter att ha sagt till pappa att jag stannar hemma. Sen sov jag till 11.40. Trots det är mitt huvud tungt.

Jag vet inte hur jag ska göra med träningen ikväll. Jag vill helst träna, speciellt nu när jag lyckats få med Jeanette också. Jag tror jag orkar, i alla fall som det är just nu. Men samtidigt undrar jag om det är dumt. Jag får se hur jag gör senare. Mår jag bra så tror jag att jag ska träna. Vill inte missa afron!


                             

Mina två favoriter. :)

Kläder

Gaah! Min garderob gör mig galen. Den är smockfull, men ändå finns det "inget" att ha på sig. Just nu försöker jag hitta något jag kan träna i imorgon (ska på afron igen), men det känns omöjligt. Aldrig blir jag klar att köpa nya, snygga träningskläder heller för den delen. Men åhh vad jag är trött på allt gammalt!! Allt är bara sååå tråkigt!

Likadant är det med vanliga vardagskläder. Vad ska man egentligen ha på sig på jobbet? Jag har inte riktigt fattat vilken dresscode som gäller för mig. Antagligen duger det att vara "som vanligt" i jeans och någon typ av tröja. Men det känns lite fel när säljare och en del högdjur går förbi i snyggt matchade kavajer och slips, alternativt lagom lång/kort kjol med klackskor. Hur kul känner man sig då i de urtvättade älsklingsjeansen (som det till på köpet gått hål i nu)?

Nä, jag vete tusan. Ena dagen blir det skjorta och höga stövlar, nästa är jag soft med tjock stickad kofta och sneakers. Men nästan alltid ångrar jag då att jag inte tog på mig något snyggare. Blää för allt vad oformella klädkoder säger! Det hade varit enklare med uniform. Fast det hade varit mindre kul om företaget hade haft en ful sådan... Kanske lika bra att det är som det är. Men att visa sin stil genom kläder är knepigt. Jag kan aldrig bestämma mig för vad jag gillar, så då byter jag stil från dag till dag.

Nepp, måste rota fram något vettigt till imorgon nu. Annars blir det panik imorgon bitti. Tiden är knapp som den är ändå. En gång sen, alltid sen!

Nätverkskrångel

Nu krånglar nätverket igen. Det roliga är att internet fungerar så det enda man kan göra är att surfa. Och det tackar man väl inte nej till? Speciellt inte på betald arbetstid. :P Hehe... På tal om jobb. Jag fick ett nytt avtal med jobbet igår, två månader den här gången, så nu har jag jobb i mars och april också. :D Väldigt skönt att veta att man får en inkomst till och med maj i alla fall. Dessutom är jag garanterad sommarjobb här också. Det lovade personalchefen mig. Visserligen vet jag inte om jag litar helt på henne, men varför skulle hon lura mig? Jag ser heller ingen anledning till att de tar in okända sommarjobbare när sådana som jag som jobbat här i över ett halvår lika gärna kan vara kvar.

Det bästa vore om jag får jobb i maj också. I så fall skulle jag få höjd lön, om vi skriver ytterligare ett nytt avtal. :) Hoppas, hoppas, hoppas!

Nu verkar nätverket fungera igen. Dags att jobba igen med andra ord. Men det var skönt med de här tio lediga minuterna. Jag kanske återkommer snart. Vanligtvis brukar det bara fungera en liten stund innan det krashar igen. Får se hur det går den här gången.

Fia kommer hem!

Om en vecka är hon hemma igen! :D Jag tycker det ska bli himlans kul att träffa Fia igen efter två månader. Nykter dessutom. :P Hehe... Nyår var senaste gången vi sågs och det var ju ett tag sen nu. Shit, 1/6 av året har redan gått! Sjukt eller vad?!?

Men för att vara lite seriös. Meningen var att hon skulle ha varit borta ytterligare en månad. Men p g a trivselproblem eller liknande ville hon hem nu. Jag vet inga detaljer ännu. Det är synd att det ska behöva bli så här bara. allt lät ju så himla bra och perfekt. Men, men sånt är livet ibland. Jag och många andra tycker i alla fall att det ska bli skönt att få hem dig igen! :)

Otrohet

En fråga dök nyss upp i mitt huvud. Var går egentligen gränsen för otrohet? Vad tycker ni?

Mysdag

Idag har varit en riktig mysdag. Jag träffade Nina för första gången på superlänge. Vi gick och kollade in bokrean i stan och sedan gick vi till vattenporten och fikade. Varsin toast blev det, min med ost och skinka (vad annars? :P). Jag köpte alldeles för många böcker på rean, men kunde inte låta bli. Dels för att det var såå billigt och dels för att jag sprnag in i en massa böcker jag velat läsa länge. Totalt blev det 6 böcker och ett kollegieblock. Hehe!

Efter fikan åkte vi hem till mig och flummade. Resultat syns nedan. ;) Fast de värsta bilderna behåller jag själv. Inget internet för dem inte. 


   

Simma

Hemmagjord pizza hos Frida igår kväll. Mums! Mysigt med tjejkväll, var länge sedan. Viktigt att det blir en till innan Åsa sticker till Paris!! 16 mars är datumet hon åker. Om jag inte minns fel är det då Martina kommer hem. Skönt att få hem "thailändarna" igen. ;) Eller i alla fall den ena av dem.

Snart simning med Åsa på nautilus. Det är hyffsat avslappnande och man sover underbart bra natten efter att ha simmat. Jag är tyvärr redan supertrött. Det blev sent igår och i förrgår. Jag hatar att ställa om kroppens klocka efter helgerna. Man är ju helt fel. Suck... Kvällen blir i alla fall inte lång idag. Mitt enda mål är att äta något och prata med Rickard. Sen kan jag gå och lägga mig.


Frisyr 2

Just det, måste ju ha en bild som ni kan jämföra med. Moi au naturale!

image68

Nytagen från idag. Som ni ser behöver jag klippa mig på riktigt. :P

Frisyrer

Vilken passar jag bäst i? (Min ansiktsfärg passar inte alltid och i vissa fall ser jag sjuk, men det är ett foto taget i mörker. Så ha överseende med detta. Jag kan inte redigera.)


                         


Om någon annan vill testa finns det här på veckorevyns hemsida: http://kandisfrissan.veckorevyn.com/

Hjärtslaget - förklaring

Ok, nu är det dags att skriva ner vad som hände igår. Den här helgen är det en stor studentfest, hjärtslaget, som jag egentligen skulle vara med på. Jag antog att jag var anmäld eftersom jag skickat ett sms med de personuppgifter som behövdes. Igår upptäckte jag att jag inte var det.

För en vecka sedan skickade jag ett sms och frågade om Anna-karin eller Pada visste något. Inget svar. I tisdags skickade jag ett mail till Kexet. Svar igår eftermiddag, efter att jag hittat till hjärtslagets hemsida och sett att jag inte tillhörde deras lag. Givetvis blev jag besviken. Jag hade verkligen sett fram emot att få festa loss den här helgen. Så när mina förhoppningar gick i kras blev jag mer eller mindre arg. Jag trodde först att de struntat i att anmäla mig. Att då inte ens säga det till mig kändes så jävla dåligt. Men av mailet från Kexet fattade jag det som att allt var ett missförstånd, vilket åtminstone lindrade min ilska. Hon hade hört att jag sagt att jag inte ville vara med och därför hade ingen lagt ut pengar till mig. Inte särskilt konstigt.

Något som däremot är mycket konstigt är att jag aldrig har sagt det. Jag undrar nu vem som har sagt att jag inte vill vara med. Tack vare den kan jag inte heller vara med.

Igår blev med andra ord en ganska strulig dag med mailande och försök att få tag på Lisa, vilket jag inte fick heller. Det var där min sista chans att vara med försvann. Meningen var att jag skulle låna overall utav Lisa. Jag har ingen egen och kände inte för att köpa. Jag hade möjlighet att vara med imorgon, lördag, men eftersom jag inte fick tag på Lisa visste jag inte om jag skulle ha någon overall. Jag förstod det som att utan overall kunde man knappt vara med. Det skulle vara för mycket outsider över det. Och det är jag redan tillräckligt eftersom jag inte pluggar längre.

Vid halv nio gav jag upp, skickade mail om att jag struntade i hjärtslaget. Det retar mig att sitta hemma när jag vet att andra är ute och har kul. Men det fanns inte mycket att göra åt det. I vilket fall som helst kunde jag bara ha varit med på lördagen, vilket givetvis hade varit bättre än inget alls. Men jag ansåg att allt blev för struligt. Jag skulle jobba idag till fyra så jag hade inte möjlighet att få tag på en overall idag. Tyvärr blev det så här. Men jag har inte lagt ner hjärtslaget helt. Nästa år pluggar jag förmodligen i Lund och då finns det ju en ny möjlighet att dra igång ett lag och anmäla sig i tid. För det låter verkligen som en kul grej!

Det finns inte mycket mer att säga. Att jag är besviken förstår nog alla. Jag vill inte skylla på någon, för visst jag kunde ha tagit tag i det här tidigare än för en vecka sedan. Då hade det kanske gått att ordna, men samtidigt tycker jag att den som hörde på håll att jag inte ville borde kollat med mig först, innan han/hon uteslöt mig. Dubbelsidigt fel. Men det värsta är om någon verkligen har sagt att jag inte ville. Då är det ju någon som har något emot mig. Det känns inget vidare bra. Så för min egen skull hoppas jag att allt ändå är ett enda stort missförstånd.

Getinges Jetset

Nyss hittade jag Getinges jetset-avdelning. Det är fantastiskt vilken skillnad det är på avdelning och avdelning. Visserligen är det ett annat bolag än det jag jobbar för, men i alla fall. Snygga kontor som tusan var det, med filtmatta för att dämpa ljud och klart lyxigaste fikarummet. De hade stooor tv! Och då menar jag stor. Jag är asdålig på att veta hur många tum, så det får ni klara er utan att veta tills jag tagit reda på det. Dessutom hade de små fåtöljer och runda bord. Jag ska inspektera det närmare nästa vecka. Men nu har jag fått en vision om att jag också vill ha ett sådant lyxrum. Så det är dags att ta reda på vad man ska utbilda sig till för att få det.

Med tanke på inlägget från igår. Det hela verkar vara ett missförstånd. Men det löser inte problemet tyvärr. Däremot verkar det finnas någon som snackar skit...

Besviken

Jag vet inte om jag är arg eller bara irriterad och sur. Svårt att veta vilken som är skillnaden. Jag pendlar nog mellan de två tillstånden också. Varför? Det tänker jag inte skriva nu. Dels, det kan ta tid och jag jobbar, dels så måste jag sansa mig. Just nu vet jag inte vilken skit jag skulle kunna skriva annars. Besviken är jag i alla fall.

Dags att åka hem

Nu ska jag åka hem från jobbet, tror jag. Ska höra med pappa först, men vi har jobbat våra 8h om tio minuter så det är dags. Pappa har i alla fall gjort det. I och med min promenad på lunchen har jag väl egentligen en halvtimme kvar, men va tusan, det fixar flexen. Där ligger jag plus. :)

Vad som händer ikväll vet jag inte. Jag borde laga mat som jag kan ha med till jobbet, men idéerna är frånvarande som vanligt. Jag ska träffa Rickard i alla fall. Jag har fortfarande inte bestämmt mig för om jag ska åka till honom direkt eller om jag ska hem emellan. Vet inte vilket som är smartast. Har lite jag vill fixa med hemma egentligen. Får se hur det blir, beror lite på om jag kan ha bilen ikväll eller inte.

Melodifestivalen och Rickards träskylt

Jag tror att våren är på väg nu! Det är underbart väder igen! Vi gick en runda på lunchen, jag och några av mina arbetskamrater. Jag kunde t o m använda mina solglasögon, första gången för i år. Härligt!

Fredagen blev bra som jag trodde. Dock var jag lite klumpig på kvällen. Först backade jag på Rickards lilla träskylt. Alla som vet hur det ser ut där han bor vet att det är jobbigt att parkera där och jag skulle dessutom backandes krångla mig in under Rickards dirigering. Det gick sådär. Nästa gång kör jag in och backar ut. Den lilla skylten knakade ihop och Rickard blev nervös för att hans bil skulle fått en skada. Möjligtvis att det blev ett 2 mm långt vitt sträck där bilen stötte till skylten, men vem kollar där, nästan under bilen? Om han gnäller mer om det får jag väll fylla i med röd tuschpenna. :P Det sista jag gjorde innan jag somnade var att välta ut ett stort glas vatten. Det mesta kom på golvet, men lite skvätte givetvis på tapeten.

Reten är godkännd. Det glömde jag skriva i fredags. Men det fanns en sida på hh´s hemsida där man kunde hitta resultat, vilkens existens jag inte kände till tidigare. Så nu vet jag att jag slipper omtentor. Skönt att veta. Jag undrar dock vad jag har fått för poäng.

I lördags var det första deltävlingen av melodifestivalen. Skit, är rätt bra ord för det. Inget var bra. Och då menar jag också inget. Varför jag ens kollade på det vet jag knappt, men mormor ville så gärna se Christer Sjögren (eller Mr Burnout som han råkade få heta, hehe, ganska internt). Jag var hos mamma och mormor och morfar var också där så det blev att man kollade då och då. Men hela upplägget är skräp. Varför så många deltävlingar? Det enda som händer är att låtarnas kvalitesnitt sänks och att svt lurar svenska folket på pengar. Tur är att Luuk håller i det. Han livar upp det mesta.

Och jag ska försöka låta bli att säga exakt vad jag tycker om Amy Diamond. Men det är svårt och extremt påfrestande att vädra mina tankar. Men det är inte många som håller med mig så för min egen skull ska jag försöka hålla tyst.

Det var allt för nu. Klockan närmar sig ett och jobbet kallar! Ha en skön vårdag och njut! Imorgon kan det vara vinter igen.

Kramar ifrån mig!

En bra dag

Jag har en känsla av att den här fredagen kommer att bli en riktigt bra dag. Den började bra och då brukar det fortsätta så. Innan jag ens kommit igång här på jobbet löste sig mitt pappersproblem. Det har kommit nya rullar till A1 och A2 kopiatorn, ca 1m långa. Tunga är dem också. Jag visste inte hur jag skulle bära mig åt för att få upp dem till kopieringen. Men en kille från verkstaden kom hit och kollade hur många som var kvar och sa att han skulle ta upp dem åt mig nästa vecka. Jag trodde att jag skulle behöva göra det själv, men nu slipper jag det. Mycket tacksam för det!

Vädret är visserligen kasst, men det kanske blir en runda på stan efter jobbet. Vi ska sluta tidigt idag, redan vid två så jag hinner in till stan utan att stressa. Dessutom får jag hämta ut mitt riktiga körkort idag. Jag behöver inte ha lappen längre. Nu känns som att jag faktiskt har körkort på riktigt.

Som grädde på moset vet jag att kvällen dessutom kommer att bli mysig. Det blir varma mackor, vin, vindruvor och spel. Mer än så säger jag inte.

Vackert väder

Idag gick jag och Caroline en minirunda efter lunchen. Superhärligt väder! Jag gissar på att temperaturen ligger på 8 plusgrader. I solen kanske lite mer. Fint väder är det i alla fall. Vill ut igen!! Men tyvärr hinner det nog mörkna innan jag får en ordentligt chans att komma ut och gå igen. Om jag inte smiter ut på rasten i eftermiddag... Hmm...

Nu har dagens segaste arbetstid börjat. Ännu är jag inte särskilt trött, men det kommer väl. :P

Resan är bokad

Ooops, märkte att sista meningen i förra inlägget blev lite skumt. Kladdkakan fanns givetvis inte på toan men jag hade bråttom när jag skrev. Först var jag på toa och efter det hämtade jag kladdkakan i kylen. Hehe, ibland blir det lite knasigt.

Inget speciellt direkt som hänt idag. Handla mat gick hyffsat snabbt och lätt. Kan väl säga att resan till Österrike är bokad nu. Det fanns bara en lägenhet kvar på det hotell vi ville ha så fick smått panik där. Men vi fick den. :) För att vara lägenhet var det hyffsat billigt dessutom. Jag tror det kommer att bli en underbar semster. Vi ska bila ner och förmodligen övernatta i Tyskland. Tror det blir lite väl kämpigt att sträck-köra, även om vi är två personer. Sen ska man ju njuta av själva resan numera också. Det senaste. ;)




Visst är det vackert?

Snart rast

Varför går tiden mellan 12.30 och 14.00 så fruktansvärt sakta på jobbet? Man blir trött, så trött att man kan somna fastän man varit pigg tidigare på dagen. Dessutom blir allt tråkigare. Jag tror tankarna tar slut. Efter maten har jag inget att fundera på. Suck... Aja, snart rast. Bara 20 minuter kvar, fast jag smiter om en kvart. Måste på toa och hämta kladdkakan.

På moln

Tack alla som sagt grattis!

Jag går fortfarande mer eller mindre på moln efter uppkörningen i måndags. Igår fick jag blommor av mina arbetskamrater, supergulligt och jag hade verkligen inte väntat mig det. På kvällen igår fick jag blommor och choklad av mamma och Kenneth. Supergod choklad, mina favoriter, Geisha och Peter Beier (eller rättare sagt Halmstad choklad som det heter nu).

Idag ska jag jobba sent, minst till halv fem. Sen ska vi åka och handla mat. Resten av kvällen ska jag bara vara hemma. Skönt. Jag ska försöka ringa Pia, boka sommarsemestern med Rickard och koka potatis till morgondagens lunch. Det ska säkert hinnas med. Det ska i vart fall bli en lugn kväll.

Imorgon är det afrodans igen. Jag längtar! Är så kul. Dessutom är det bra tid, mellan 17-18. Då får man tid på kvällen hemma också. Det enda negativa är att det alltid är bråttom till bussen som jag ska åka hem med. Men det får man stå ut med.

Ha en bra onsdagseftermiddag!

Körkort!!!

Äntligen har jag tagit mitt körkort! Ett år för sent, men bättre sent än aldrig. ;) Jag hade uppkörning igår 13.30. Tog väl 40 minuter tror jag. Jag var lite nervös, men det släppte rätt snabbt. Han som skulle godkänna mig hade dålig andedräkt så jag tänkte väl mest "kan han ha dålig andedräkt, kan väl jag köra bil". Det kändes liksom som att jag inte kunde göra bort mig inför honom. Det var faktiskt bra. ;)

Själv tyckte jag att jag gjorde en hel del fel. Det första som hände var att jag fick motorstopp. Handbromsen var åtdragen. (Jag som aldrig får motorstopp annars!) Sen körde jag in på en återvändsgata. Det skulle man inte. Jag hade inte fattat det, så det var bara att vända. Parkera gick sådär. Kändes som en evighet att få bilen på plats. Men jag tror jag inbillade mig det. :P Det värsta jag gjorde var att köra på en cykelbana. Det var vid stora torg, där taxibilarna parkerar. Jag missade skylten som visade att det var cykelbana och trodde först att kullerstensområdet var taxiområde. Då trodde jag att han skulle kugga mig, när jag insåg att det var en cykelbana jag körde på. Jag sa det till honom att jag kört fel och jag misstänker att det kan ha räddat mig. Tack till Pia för det! Det var hennes tips att säga om man gjorde fel, istället för att hoppas på att kontrollanten inte märkte det.

Men jag är superglad för att jag äntligen fått mitt körkort. Ett plus är att jag klarat på teorin och uppkörningen på första försöket. Minus är att det tagit en halv evighet att bli klar. :P

Igår körde jag till mormor och morfar helt själv. Inte alls långt, men vilken underbar känsla det var att köra ensam i bilen. Ikväll ska jag köra till gympan. Ska låna mammas bil. Jag tror jag ska hämta upp resten som ska träna. Hanna ville det i alla fall. ;) Men det ska bli kul att köra. Ser fram emot det!

Första helgen i februari

Idag är det fredag. Sista jobbdagen innan det blir skön helg. Tyvärr ska jag och pappa jobba till 15.30 idag. Han har inget flex att ta på så han vågar inte gå mer minus, då blir det löneavdrag. Synd för mig. Jag har minst 6h till godo. Men, men inte mycket att göra åt. Jag har ingen lust att ta bussen heller. Tjänar kanske en halvtimme på det. Inte lönt med andra ord.

Kvällen blir lugn. Jag och Rickard ska hyra film. Sen ska jag lägga mig tidigt, senast elva hade jag tänkt. Imorgon har jag körlektion 8.50 så jag vill helst vara ordentligt utvilad. Känner inte för att göra bort mig som på b-provet. :P Efter körlektionen ska jag nog gå en runda i stan. Behöver köpa lite nya kläder och helst ett par skor. Dessutom var det länge sedan jag var och shoppade.

På söndag blir det middag hos mamma 13.30. Jag hoppas att vi kan övningsköra antingen innan eller efter maten. Det var länge sedan jag gjorde det med någon av mina föräldrar. Vid 17.00 tänkte jag bege mig till nautilus och simma. Tror Åsa vill följa med. Just det, måste ringa henne idag också. Hon passade på att ringa just när jag var i duschen igår. När jag försökte ringa tillbaka var det upptaget. :P

Frida och Hanna, om ni läser det här och vill följa med och simma får ni gärna göra det. Hör bara av er!

RSS 2.0